ToTom, dawno Cię tu nie było, pewnie wieloma zdjęciami się możesz podzielić![]()
Szukaj
ToTom, dawno Cię tu nie było, pewnie wieloma zdjęciami się możesz podzielić![]()
Czytam regularnie... Ale nie mam co wstawić, więc siedzę cicho![]()
Tomek
| tohu wawohu |
Oglądałem dzisiaj trochę zdjęć z SEL 1018 (linki w wątku 11970) i byłem pod wrażeniem tego, jak sprawuje się pod słońce. Bez porównania lepiej niż kitajec. Samyang 12 też wypadł świetnie, jeżeli trafi się na dobre warunki i jest coś fajnego do focenia to zdjęcia potrafią wyjść rewelacyjnie. Gdyby w nexie było jeszcze dobre tele w cenie ok 2500 a nie 5000 (coś w styu canon 70-200 f4) to nie miałbym dylematu.
Coś z szuflady i kitajca.
Oj też marzę cały czas o relatywnie niedużym półklatkowym ~70-200/4... Ale nie wiem czy się na laea nie skończy.
Byłem dziś w fotojokerze.
Była lampka nissin i40, rzeczywiście fajny maluszek no i mają go po tyle samo co na necie+wysyłka
Było A7 i wydaje się dość duże. Spróbuję przymierzyć go do ręki następnym razem, przy a6000 nie jakiś potwór ale ta piramidka ze sporą muszlą oczną dodaje sporo gabarytu.
http://camerasize.com/compare/#535,487
A przy n5n to dopiero...
http://camerasize.com/compare/#34,487
Więc wakacyjnie-wycieczkowo chyba u mnie nie przejdzie, człowiek się strasznie przyzwyczaja do małych gabarytów i lekkich rzeczy (a7 waży prawie pół kilo, dwa razy tyle co n5n).
I jak już przy okazji... to 24-70/4 też wygląda kobylasto. To są prawie gabaryty e18-200. Wiem że fizyka, że pełna klatka, że dobre szkło musi ważyć i mieć określoną wielkość ale się człowiek naprawdę przyzwyczaja do małych obiektywów i po uważanym za dość duży e18-55 to ciężkie doświadczenieNie zwróciłem natomiast uwagi czy mieli e16-70/4, następnym razem
Swoją drogą chłodno się robi. To coś na przypomnienie lata
(e24)
(e55-210)
Jak wygląda sprawa z przetestowaniem sprzętu w fotojoker? Pozwalają podpiąć wybrany obiektyw do puszki?
Zdaje sobie sprawę, że w salonach jest różna obsługa ale może mają jakieś zwyczaje. Będę miał okazję być w Tarnowie więc jeżeli ktoś z tego miasta ma jakieś doświadczenia z tym sklepem to dobrze żebym wiedział na co mogę liczyć
Rozważam również opcje Canon 70-200 z Nexem, są nawet jakieś metabons które przenoszą AF, do krajobrazu nie potrzeba mi szybkiego, obeszło by się nawet z manualnym ostrzeniem.
Nie mam pojęcia jakie mają zwyczaje, knuję żeby kupić nissina i potem poprosić przy okazji o zobaczenie A7ki![]()
Czyli nie miałeś dzisiaj nic w ręce z tego sklepu?
Nie, przechodem byłem a w sklepie kolejka, więc pooglądałem w gablotce, było wszystko obok siebie poustawiane a że dwa aparaty i większość szkieł E doskonale znam to łatwo było porównać![]()
A o co chodzi w tym zdjęciu brzucha i rybek na parawanie na zdjęciu 3?
Co do FJ, nie raz coś u nich kupowałem i macałem. Pozwalają podpiąć i sobie przestrzelić. Przynajmniej w tych FJ w W-wie, do których najczęściej jeżdżę.
Skontaktuj się z nami