Mogą być problemy w przypadku zakupu spoza UE. Żeby honorowali gwarancję, mogą np. zażądać dowodu odprawy celnej.
Szukaj
Mogą być problemy w przypadku zakupu spoza UE. Żeby honorowali gwarancję, mogą np. zażądać dowodu odprawy celnej.
Dzwonilem do dell.ca ktory sprzedaje kamera, powiedzieli mi ze maja gwarancje miedzynarodowa i w Europie bedzie dzialac, dzwoilem do Sony Polska i tam mi powiedzieli ze aparaty zakupione w Ameryce maja tylko gwarancje na Ameryke. I teraz sam nie wiem kto ma racje, moze aparaty kupione w sklepie Sony maja tylko USA&Canada, a w Dell miedzynarodowa... ehh![]()
Dla mnie 3 ma jakas magiew sobie.
wyslane z mojego Asus MeMo pad 7hd
Michał,
a mówiłem, że masz pod bokiem śliczne okoliczności przyrody?
Mankin,
W przypadku gwarancji międzynarodowej mogą żądać dowodu, że aparat wjechał do Polski legalnie. Kiedyś pytałem o to na spotkaniu z przedstawicielami Nikona, i powiedzieli, że gwarancja międzynarodowa służy do naprawy aparatu, gdy podróżuje się za granicą, a nie do przewożenia aparatów z jednej strefy dystrybucji do innej, i przy korzystaniu z gwarancji międzynarodowej żądali potwierdzenia, że aparat wjechał do Polski legalnie: albo należy do podróżującego cudzoziemca, albo został odprawiony celnie. Myślę, że polityka Sony i innych firm jest podobna: wszystkie bronią się przed szarym importem.
Ostatnio edytowane przez puch24 ; 28-10-2014 o 21:28
Mi z kolei 2 najbardziej się podoba, jak podkręcasz kolory czerwone (brązowe liście)? Podoba mi się ten kolor na Twoich zdjęciach.
puch24
Dzieki wielkie, chyba sobie dam spokoj, szkoda bo cena nie cale 1300zl za NEX5T jest bardzo fajna i w polsce ciezko dostac chyba za mniej niz 1700-1900zl
Zaryzykowalibyscie na moim miejscu ? Jaka jest awaryjnosc tego modelu ?
Dokaldnie chodzi mi o ten:
http://accessories.dell.com/sna/prod...=baynoteSearch
Wychodzi ok 1270zl z podatkiem, tylko ta gwarancja nie szczesnaMusialbym wysylac do Kanady w razie czego, rodzina tutaj jest wiec to nie problem ale koszty juz troche tak i jeszcze ryzyko ze przesylka zaginie czy tam cos innego.
Ostatnio edytowane przez mankin ; 28-10-2014 o 22:12
mankin,
Najlepiej uzyskaj wykładnię bezpośrednio z Sony Polska.
Mam bezpośrednie doświadczenie z Nikonem, ale sprzed lat. Aparat kupiony w USA miał dwie gwarancje: Nikon USA i międzynarodową. W Polsce powiedzieli, że gwarancji USA nie honorują, a gwarancję międzynarodową uznają, jeśli przedstawię dowody, że jestem cudzoziemcem i podróżuję z aparatem, albo dowód odprawy celnej aparatu. Teraz może być trochę inaczej z gwarancjami UE, ale z gwarancjami spoza UE, jak sądzę, może być podobnie.
Na ceneo Nex 5T + 16-50 najtaniej jest za 1800, policz teraz ile wyniosą Cię koszty wysyłki do i z Kanady w razie awarii i jeżeli suma ceny + kosztów wysyłki będzie około 300 zł niższa niż za kupiony w Polsce to ja bym zaryzykował. Nie wiem jak w tym modelu ale w innych Nexach był problem z ekranem i łuszczącą się powłoką, radzę od razu kupić np szybkę GGS i mieć święty spokój.
Skontaktuj się z nami