Ikit dzięki za rozjaśnienie tematu. Chyba się we wcześniejszych wywodach trochę rozmarzyłem i trzeba zejść na ziemię i wybrać coś z czegoś co jest dostępne i na miarę możliwości finansowych.
Dawno zdjęcia tu nie było
Szukaj
Ikit dzięki za rozjaśnienie tematu. Chyba się we wcześniejszych wywodach trochę rozmarzyłem i trzeba zejść na ziemię i wybrać coś z czegoś co jest dostępne i na miarę możliwości finansowych.
Dawno zdjęcia tu nie było
Bardzo dobre zdjęcie - nawet mnie się podoba.![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Tylko kotów brak![]()
Miałem 16-80/3.5-4.5 na bagnet A, więc bardzo podobne szkło do tego nexowego tylko większe i cięższe i połowę. I było naprawdę świetne zarówno do badyli jak i szerokich kadrów, czy portretów. Co prawda kosztowało wtedy pod 1700zł co wtedy uważałem za astronomiczną kasę jak za obiektyw. Ale nie brałem pod uwagę tego że obiektyw można odsprzedać po paru latach więc praktycznie obiektyw nie wyszedł 1700zł tylko z 300zł za 2 lata używania![]()
Z e16-70 na pewno warto jeszcze trochę poczekać, ceny mu spadną bo na razie są dość przeszacowane i nieliczni mogą sobie na niego pozwolić. Więc jak tylko ma się czym robić zdjęcia to ja bym przebolał i poczekał acz 2500zł za używkę po tak relatywnie niedużym okresie od premiery to całkiem dobra cena moim zdaniemSam bym kupił ale wycieczkowo wolę przepinany duet UWA+tele zamiast tego 'uniwersalnego' zakresu.
Ikit, jestem już zdecydowany na 55-210, poczekam tylko jak trafi się ktoś, kto za dobre pieniądze wystawi na sprzedaż obiektyw z nowego zestawu. Myślę, że ogniskowa powyżej 100 przyda się podczas górskich plenerów, im więcej oglądam zdjęć górskich tym większe widzę możliwości wykorzystania takiego obiektywu. Najwyżej sprzedam po jakimś czasie tracąc 200-300 zł.
No z obecnej wartości ok. 600-700zł to może nawet tyle nie stracisz. Ja kupowałem za 1200zł... Ale ile tysięcy zdjęć zrobiłem nim od tego czasu to moje![]()
Witam wszystkich
Chcialbym was zapytac bo moze ktos juz kupowal aparat ze Stanow/Kanady, czy jesli zakupie tam aparat, glownie chodzi o Kanade to czy gwarancja Sony bedzie dzialac w Polsce ?
Wychodzi nie cale 1300zl z obiektywem 16-50 mm
Ostatnio edytowane przez mankin ; 28-10-2014 o 17:55
Z tego co wiem to Europa ma własną gwarancję i trzeba będzie odsyłać w razie problemów.
Skontaktuj się z nami