Ja nad morzem miałem tylko 18-55 + mojego kompakta EX1 i 95% fotek to było na 18mm a te 5% w akwarium Gdyńskim na 55mm. Co post to się sprawdza, że wakacje to coś od 20mm w dół![]()
Szukaj
Ja nad morzem miałem tylko 18-55 + mojego kompakta EX1 i 95% fotek to było na 18mm a te 5% w akwarium Gdyńskim na 55mm. Co post to się sprawdza, że wakacje to coś od 20mm w dół![]()
RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/
Słuchajcie, a jak wygląda sytuacja ze stabilizacją obrazu w E20 ? W obiektywie jej nie ma, w korpusie penów też nie ma i czy są duże trudności z wykonaniem ostrego zdjęcia z ręki ? Oczywiście mała ogniskowa działa na korzyść w tej kwestii ale jak to wygląda w praniu? Tak wiem widzę ostre nieporuszone wasze zdjęciaJeżeli to głupie pytanie to wybaczcie
remik78 Boże jak tu pięknie![]()
Witam wszystkich.
Mam pytanie do Ciebie, remik78- czy pozostałe fotki z "włoskiego" albumu na Flickr, z którego udostępniłeś to zdjęcie, również robiłeś z 1855? Pytam, bo są świetne, imho.
PS Ja( a właściwie moje kobiety, które zaraz po zakupie a6000 udały się w podróż) strzelały wszystko z sel50f18 na pełnym automacie i całkiem nieźle dawał radę , jak na takie amatorskie focenie, moim zdaniem(tylko ten brak poziomicy bardziej się dawał im we znaki).
Teraz ja robię wypad na 2tyg i chciałem zabrać tylko 20f28, ale po twoich zdjęciach zastanawiam się nad tym kitem, którego parę dni temu za grosze kupiłem na "aukcji".
PS Sorry za ten cyrk z fotkami, ale pierwszy raz korzystałem z imgura i za nic nie potrafiłem zeskalować("original" za duży, "large" jak widać za mały)
Ostatnio edytowane przez Enderlin ; 09-08-2014 o 13:53
20mm przy 1/10s!!! No to Tomku masz stabilizację ręczną o skuteczności 1,5EV![]()
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
coś z urlopowego Władysławowa
nex6 hexanon 40/1.8
20140809-_DSC6794 (Large) by grzegorzmarek, on Flickr
20140808-_DSC6783 (Large) by grzegorzmarek, on Flickr
Ostatnio edytowane przez ikar ; 10-08-2014 o 22:17 Powód: zmieniłem rozmiar zdjęć na mniejszy
Blooming
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
To i ja zapodam jedno "Władkowe"
Skontaktuj się z nami