Jezusicku... weź popraw błędu bo aż oczy bolą jak się czyta... każdy błąd uderza obawą prost w brew...
Szukaj
Jezusicku... weź popraw błędu bo aż oczy bolą jak się czyta... każdy błąd uderza obawą prost w brew...
No przecież musi być opóźnienie. Matryca rejestruje, procesor, przetwarza, ekran wyświetla... To wszystko zajmuje jakiś czas. Nie da się inaczej.
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
W NEX-6 nie zaobserwowałem żadnych opóźnień w wizjerze. Shutter lag też jest znikomy skoro udaje mi się zarejestrować fotosy jak poniżej.
Bo pewnie wielkość opóźnienia jest zależna od warunków oświetleniowych. Tzn. zależy od złożoności operacji, które musi wykonać procesor.
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
Zdecydowanie problem występuje TYLKO (dla niektórych AŻ) w gorszych warunkach oświetleniowych. Przy czym jest to liniowe czym mniej światła tym większe smużenie i lagowanie podglądu. Moje dziecko w domu, wieczorową porą, to jest ten sam problem co ślubniak. Matryca chyba potrzebuje więcej czasu, żeby nałapać światła. Nie wiem tylko jak to zrobili w Nikonie 1 V1, bo działa on jak super wypasiony noktowizor wojskowy, dając nawet w totalnej ciemnicy obraz praktycznie bez żadnych opóźnień (faktem jest, że jest on wtedy prawie pozbawiony koloru, ale szybkością pięknie daje radę). Zresztą coś jest z tym, bo nawet w średnich warunkach (mocne słońce wpadające do pokoju) Nikon 1 V1 wygrywa i to w zauważalny sposób.
jpyt
Fuji X-E2 + 56/1.2 + 35/1.4 + 18-55/2.8-4
Popieram! Wczoraj fotografowałem mojego małego a bardzo ruchliwego siostrzeńca Samsungiem NX20. O ile w dobrym świetle opóźnienie obrazu na ekranie czy w wizjerze w stosunku do rzeczywistości jest niewielkie, to gdy światło spada, obraz zaczyna opóźniać się. Jeśli doda się do tego opóźnienie wywołane AF-em i samo opóźnienie wyzwolenia migawki, uzyskane zdjęcia potrafią znacząco odbiegać od zamierzonych.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Skontaktuj się z nami