Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Verona....

Domyślnie Verona....

Taki jeden niedzielny pstryk
    1.

Domyślnie

Ogólnie na tak, ale nie podoba mi się efekt dodania szumu, a potem odszumiania. :P Te zmarszczki pod oczami wyszły dosyć ostro.

Domyślnie

Obróbka tym razem na nie. Postarzyłeś modelkę, i ziarenko niezbyt ładne. Niezłe światło natomiast. Trochę za jasne tło jak na mój gust. W tym kadrze odwraca uwagę.

Domyślnie

Modelka fajna, ale na zdjęciu ma o 20 lat więcej - albo rewelacyjnie się trzyma... Botoks tydzień temu?

Domyślnie

Dzięki....
    Faktyczni trochę przesadziłem...najgorsze jest to, że zrobiłem błąd przy samym ujęciu....co prawda było dosyć ciemno, ale sigma na 1.4 rozmywa wszystko z twarzy i robi brzydki efekt, dlatego dodałem szum :/
    Poprawiłem na nowszą wersję na szybko usuwając zmarszczki

Domyślnie

Zwróć też uwagę na usta. Tak popękane sugerują staruszkę, która na wietrze i słońcu oblizywała wargi przez kilkadziesiąt lat. Podobnie jak ze zmarszczkami, to raczej podbity mikrokontrast dał się tu we znaki bardziej niż co innego. Szum dodany - ok, ale wypróbowałbym jeszcze inne jego charakterystyki i ilość. Domyślam się, że już spędziłeś trochę nad tym czasu i tak ci pasowało, ale może jeszcze warto się z tym zmierzyć?
    Co do rozmycia Sigmy, to rzeczywiście patrząc na testy szkła i przykłady na forum, ma ona specyficzne (i niekoniecznie ładne momentami) przejście w nieostrości.

Domyślnie

Dzięki mOSAd za uwagi. Zdjęcie obrabiałem dosyć szybko, właściwie to nawet bardzo szybko, ale w sumie byłem zadowolony z efektu...Cieszę się, że można pokazać zdjęcie innym, którzy pokazują rzeczy, których ja pewnie bym już nie zauważył, a są jak najbardziej słuszne! Od teraz postaram się spędzać więcej czasu przed pokazaniem zdjęcia i pewnie wypadałoby zrobić zawsze jakąś przerwę i dopiero po pewnym czasie jeszcze raz się przyjrzeć...
    No nic jutro nowa sesja, może tym razem pójdzie lepiej, bo akurat z Weronikami ogólnie strasznie jestem niezadowolony z materiału jaki mam....Sigma jednak nie zawsze się sprawdza, ale z drugiej strony są takie momenty, że nie wyobrażam sobie użyć czegoś innego (no może poza nikkorem 85 1.4G, lub zeissem )
    Do następnego

Domyślnie

Ja myślę, że surówkę masz bardzo fajną, tylko później w postprocessie coś się dzieje, że zdjęcie traci power.

Domyślnie

A ja bym się jedynie czepił tych fioletowych gradientów. M/z ta kolorystyka postarzyła modelkę. Pierwsze wrażenie po otwarciu zdjęcia -masakrycznie czarno-fioletowo..
    Potem jakoś się wzrok przyzwyczaja.
    A szum powoduje , że pierwsze wrażenie również brzmi : ale ona ma pudru ....
    Poza tym to śliczne dziewczę.
    Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
    Prawe
    Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/

Domyślnie

Nie ma co na obiektyw zwalać , wystarczy do 2,0 domknąć to brwi w plamę nie będą się zlewały. Nie zawsze pełny otwór się sprawdza.

Uprawnienia umieszczania postów