Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Nieostrosc d80

Domyślnie Nieostrosc d80

Witam
    d80, tamron 17-50/2.8 na pelnej dziurze zdjecia zawsze nieostre. Poniewaz dwa inne tamrony (duzo gorsze) na pelnej dziurze tez daja nieostry obraz podejrzewam, ze cos jest z body(nowe). Po przymknieciu przyslony ostrosc pojawia sie i przy 7.1 to juz zyleta. Moze tak ma byc? A jesli to rzeczywiscie body, to czy serwis nikona w w-wie moze to wyregulowac? Moze jakis inny autoryzowany serwis?
    Pzdr
    MaciekB

Domyślnie

moze byc ze puszka zle ostrzy za lub przed FB/FF lub tez szkla wadliwe, u tamrona czesto zdazaja sie tego typu problemy

Domyślnie

Ciekawe, słyszałem, że serwis CANONA robi "justowanie" (nie wiem czy dobrze zapamiętałem) matrycy, czy obiektywu. Najwięcej problemów jest podobno z 30D i coś tam regulują do konkretnego obiektywu, tylko co jeśli obiektyw się zmiania. Nie wiem, tak słyszałem, może serwis NIKONA też coś poobnego robi. Może ktoś wie coś więkcej na ten temat.

Domyślnie

Ehh chlopaki... Nigdy nie slyszeliscie o tej regule, ze czym bardziej otwarta przyslona, tym mniej ostry obraz??
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Dajno sample, bo wróżymy z fusów
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Pewnie BF/FF . Kupowac f 2.8 zeby byc zadowolonym z f 7,1 to nieporozumienie. Ja juz przestałem liczyc na cos koło 17-70 bo nie ma pewniaków , na nikkora mnie nie stac, a i w niego tez nie wierzę.

Domyślnie

Witam ponownie
    Oto dwie fotki: www.achta.ibh.pl/DSC_0005.JPG
    www.achta.ibh.pl/DSC_0006.JPG
    Pierwsza z pelna dziura, druga z przymknieta przyslona do 5.6
    Obie prosto z aparatu. Sa ciezkie 3.40 i 4.35 MB
    Pzdr
    MaciekB

Domyślnie

chętnie bym zobaczył bo myślę o Tamronie ale wybrałeś jakiś dramatycznie wolny serwer
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Ehh chlopaki... Nigdy nie slyszeliscie o tej regule, ze czym bardziej otwarta przyslona, tym mniej ostry obraz??
    powaznie? nie wiedzialem
    moj tamron jest ostry w calym zakresie przy kazdej przyslonie, to ile m/cm ma byc ostre to juz inna sprawa...
    kolega pisze ze problem znika dopiero przy prawie f8, a tamron juz przy f4, f5,6 nawet walniety powinien byc zyletka...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grey Zobacz posta
    moj tamron jest ostry w calym zakresie przy kazdej przyslonie,
    Troszke Ci sie wydaje.

Cytat Zamieszczone przez Grey Zobacz posta
    to ile m/cm ma byc ostre to juz inna sprawa...
    Ale ja tez nie mowie o glebii ostrosci...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów