Mam pytanie czy ktos wie gdzie mozna zutylizowac amoniak albo co z nim zrobic sensownego??
Szukaj
Mam pytanie czy ktos wie gdzie mozna zutylizowac amoniak albo co z nim zrobic sensownego??
czekaj czekaj... ale gaz chłodniczy czy potocznie nazwałeś r-r wodny?
Pozdrawiam, Kuba
Amoniak jest gazem, skoro piszesz o litrach, to zapewne chodzi Ci o wodorotlenek amonowy (r-r gazowego amoniaku w wodzie, tworzy słaba zasadę ).
Napisz coś więcej na temat pochodzenia, w jakim jest naczyniu, etykieta (?). Jak wszystkie zasady neutralizuje się kwasami, ale na razie nic nie rób; bo możesz sobie zrobić krzywdę.
D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd
No właśnie, ja też sie zasugerowałem potoczną nazwą którą się mylnie stosuje, bo nie wyobrażam sobie że byś chciał na własną rękę gaz rozprężać i neutralizowaćDlatego od razu pytałem o stężenie...
Pozdrawiam, Kuba
Napisz dokładnie co Ty tam masz, skąd ten amoniak posiadasz
Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB
hmm... pojemnik szklany etykiety brak. Lezy juz pewnie ze 30 lat. Uzywany byl w kuśnierstwie.
Pachnie tak, że dupsko urywa, czy słabo?Tylko nie zaciągaj się, wachluj pod nos ręką
![]()
Pozdrawiam, Kuba
Szczerze powiem nie sprawdzalem. Ostatnio robilem porzadki u ojca i cos takiego znalazlem ale dla bezpieczenstwa nie dotykalem.
PS.
Do tego mam jakies dziwne farby w proszku i inna chemie w plastikowych beczkach.( ale niewiem co to- wszystko bylo wykorzystywane przy wyprawianiu skor)
Ostatnio edytowane przez login_87 ; 24-12-2011 o 12:23
Skontaktuj się z nami