Szukaj
Napisz coś więcej o tej Tokinie jak możesz. To zdjęcie wygląda jak z jakiejś starej manualnej 135-ki, a nie z zooma.
Co mogę wam o nim napisać.
Może tak AF – głośny i czasami mocno potrafi zakręcić, powolny, ale nie ma tragedii podczas sportów extremalnych się sprawdzał.
Przy d90
W portretach (blisko) szkło się sprawdza od 50 do 135 na f2,8 jest ostro i trafia.
W obiektach już dalej położonych gorzej, powyżej 70 na f2,8 mydli niestety. Szkiełko broni się tym bokehem fajnym, co robi. Zwiększając f jest coraz lepiej z ostrością, na 5,6 -8 żyleta, trafia idealnie.
Bywają momenty, że potrafi nie zamydlić zdjęcia na 135 f2,8 (ale to rzadko), czym to jest spowodowane nie wiem.
Co jeszcze zauważyłem bardzo dobrze sobie radzi z d60 na manualu. Testy z okna na 135 f 2,8 dalekich obiektów wyszły bardzo dobrze.
Ostatnio edytowane przez sowart ; 24-12-2011 o 15:52
miałem to szkiełko, ale juz dawno na canonie
waga - taka jak 70-200, no czujesz, że masz szkło, a nie...
AF wolny, z 30D lubił mi czasem przelatywać cały zakres, głośny, kolorki dla mnie miał fajniejsze niż sigma 50-150, kontrast bardzo dobry, pod światło nie pamiętam,
od 50mm przez 2/3 zakresu w pełni używalne na 2,8 a na 135mm musiałem domknąna do f4 jeśli chiałem mieć ostro
dla kogoś kto bawi sie w portret na DX to jest super sprawa, zdecydowanie pewniejszy niż sigma i wg mnie firma bardzo nie doceniana, ma nie wiele szkieł, ale godne polecenia
szkło bardzo fanie pomyślane, ponieważ ma już mocowanie do statywu jak w dużym tele
wtedy byłem z niego bardzo zadowolony, generalnie polecam
wystarczy spojżeć jak wypada w teście na optyczne.pl
xpro2/ 23/ 56/ 10-24/godox
Skontaktuj się z nami