Szukaj
Jedynka jak dla mnie zarąbista, fajny jesienny portret z łagodnym światłem i delikatnymi barwami
Dwójka jakoś mnie nie zaciekawia.
Chętnie obejrzę foty podobne do 1
ps. Szkło z jedynki to 70-200 2.8? ?czy nikkor 135 2.8 ?
Jak nie lubię tego typu zdjęć - tak jedynka bardzo mi się podoba.
Jedyne co usunąłbym ze zdjęcia to małe kolce z drutu - jakoś nie pasują mi do "miłego" zdjęcia.
bardzo fajna 1, zwłaszcza kolorystycznie, 2 niestety nie, ani kadr, ani obróbka(ciut za jasno)
Szkło to zapewne tokina![]()
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Bardzo przyjemna, malarska jedynka. Obiektyw charakterystyczny. Ładnie też ją ubarwiłeś (choć ja tradycyjnie już nie przepadam za niebieskimi cieniami). Zabrakło ciut ostrości na oczach, choć to może ni jest tu najważniejsze - ale wydaje się proste do poprawienia. Światło na twarzy - na granicy, ale ujdzie.
Dwójka to nie ten kadr przede wszystkim, jak na moje oko. W takim świetle dziewczyna powinna go wypełniać (czyli w pionie lub kwadrat), ponieważ jest to typowo glamourowy strzał. Szczególnie z tak mocnymi światłami. Im mniej tła, tym lepiej w tym wypadku, gdyż nie potrzeba tu chyba legitymacyjnego wrażenia.
Mnie się wydaje ze jest ostro na oczach na 1.To trzeba takich wypaśnych szkieł do takiego ujęcia(70-200,135/2).Ja obstawiam na 85mm(w exif nie zaglądałem).Ogólnie 1 bardzo na Tak.
Dziękuję za opinie.
Szkiełko to Tokina 55-135 2,8 na jedynce na 135 f2,8
Wesołych Świąt Wszystkim
Skontaktuj się z nami