Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Kinga golfowo

Domyślnie

Generalnie świetna robota.

Małe zastrzeżenia. 7 - kolor skóry twarzy zielony, a dłonie różowe - do korekty, z tym, że jak dla mnie to zielona skóra prawie nigdy nie wygląda dobrze. 6 - proponuję cięcie tuż nad uszami, aktualnie za dużo czoła. Można się pokusić o retusz pyłków na rękawie. 5 - przydałoby się przygasić lewy górny róg zdjęcia, czy to winietą, selektywnym ściemnieniem, czy sklonowaniem krzaków. 4 - trochę pusta, dziurawa przestrzeń po prawej stronie zaburza kompozycję - pokombinowałbym tu z kadrem jeszcze tak by się jej pozbyć - czyli pewnie znów okolice kwadratu. 1 - niepokojąco wygląda brak dłoni, a tej widocznej można by delikatnie stonować nasycenie pomarańczy (właściwie to samo na palcach piątki).

Domyślnie

6-ka to jest to, co wyszło Ci najlepiej faktycznie za bardzo cięte czoło.
    Ostatnio edytowane przez szumer ; 23-12-2011 o 16:48
    D700 | N18-35 | N50 | N85 | SB900

Domyślnie

Dzięki za opinie
    Szczególnie Tobie mOSAd za taką szczegółową analizę zdjęć, zgadzam się z Twoimi uwagami i poprawiłem już zdjęcia.
    Te, które wymagały najwięcej poprawy:

6b. Zmiana kadru, rozjaśnienie oczu i zwiększyłem trochę kontrast.

7b. Poprawiłem kolor skóry, faktycznie trochę za chłodno, ale zielonego zafarbu nie znalazłem.
    Pozdrawiam,
    Damian

Domyślnie

Pięć i jeden są dla mnie świetne! Sweterek i makijaż robią robote nie ujmując oczywaście fotografowi
    Wesołego karpia!

Domyślnie

Spokojnie, nie ma pośpiechu z obróbką przecież i nie poprawiałbym od razu wszystkiego pod dyktando. To Twoje prace i po prostu rozważ różne opcje, poprzyglądaj się z tydzień zmienionym wersjom, może jest lepiej, a może gorzej? Na przykład 6b nabrało przez inną obróbkę kompletnie przeciwnego charakteru. Jedni będą woleli tę łagodność z pierwszej wersji (w tym i ja). Druga jest bardzo agresywna i na przykład uwypuklił się kontrast faktury i światła na twarzy oraz szyi. Ale też może się podobać zapewne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Spokojnie, nie ma pośpiechu z obróbką przecież i nie poprawiałbym od razu wszystkiego pod dyktando. To Twoje prace i po prostu rozważ różne opcje, poprzyglądaj się z tydzień zmienionym wersjom, może jest lepiej, a może gorzej? Na przykład 6b nabrało przez inną obróbkę kompletnie przeciwnego charakteru. Jedni będą woleli tę łagodność z pierwszej wersji (w tym i ja). Druga jest bardzo agresywna i na przykład uwypuklił się kontrast faktury i światła na twarzy oraz szyi. Ale też może się podobać zapewne.
    Większość uwag, które napisałeś to sprawy kosmetyczne, szczegóły, które powinienem sam zauważyć
    Pozdrawiam,
    Damian

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów