Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Hugin-problemy

Domyślnie Hugin-problemy

Zainstalowałem na nowo postawionym systemie XP najnowsze wydanie Hugina do składania panoram
    i powstał problem z podglądem złożonej panoramy.Program ma dwa okna podglądu,szybkie mniej
    dokładne ale z większą funkcjonalnością i normalne gdzie można podejrzeć w miarę normalnie złozoną panoramę.
    Wszystko działa poprawnie,ale kiedy chcę włączyć szybki podgląd program "sypie się".
    Na normalnym oknie jest ok ,lecz nie idzie wyłączyć automatycznego kadrowania co jest trochę wkurzające .
    Może ktoś spotkał się już z tym problemem i wie jak go rozwiązać.

Domyślnie

Nie wiem, czy to rozwiązanie tego konkretnego problemu, ale ja w pewnym momencie mocniej redukowałem rozdzielczość wstępnych plików wejściowych. Czyli zamiast powiedzmy 3000 pikseli w pionie, operowałem na 1600, by docelowo otrzymać 1050 na przykład. Mnie też Hugin się trochę sypał i o ile dobrze kojarzę, cofnąłem się do jakiejś wersji starszej - bardziej stabilnej. I ta działała już bezbłędnie. Z tego co zrozumiałem, w pewnym momencie zostało tam przepisane sporo kodu i ten nowy długo był niedopracowany. A stara wersja miała po prostu gorszy interfejs, ale działała.

Domyślnie

chyba gdzieś od 2009r ze względu na jakieś ograniczenia patentowe w plikach instalacyjnych coś brakowało i trzeba było samemu dodawać.Do najnowszej wersji dosłownie z przed kilku dni
    trzeba zainstalować bibliotekę libpano,ale i tak coś jest nie tak.Będę chyba musiał przeszukać stare płyty AV.

Uprawnienia umieszczania postów