Szukaj
Witaj na Forum. Dobre, interesujące zdjęcia. Minimalnie nie odpowiada mi jedynie tonacja, ale wiadomo - kwestia gustuNajbardziej podobają mi się nr 2 i 3, pewnie z uwagi na efekt, jaki dały odbicia w mokrym podłożu. Pozdrawiam.
To rafineria w Grangemouth? Fajnie to zrobiłeś. Też zawsze chciałem ją pstryknąć ale to było kilka lat temu. Jeden pan próbował to grupa antyterrorystyczna go zgarnęła i 24 na dołku siedział :\ Więc się powstrzymałem. A teraz już za daleko....
świetnie pokazane, szkoda tylko że niebo czarne. Ale ogólnie odbiór - b fajnie.
Dziekuje za powitanie i Wasze komentarze
Tonacja, fakt, to zawsze kwestia gustuAle mysle, ze kolory w miare wiernie oddaja barwy jakie byly w rzeczywistosci.
Tak, to jest rafineria w Grangemouth. Mamy tu lokalnie swoja grupe fotograficzna i wybralismy sie spontanicznie w kilka osob do tego miejsca. Grupa antyterrorystyczna nas nie aresztowala, ale mielismy spotkanie z policja. To strategiczne miejsce w Szkocji wiec nie dziwne, ze teren jest mocno monitorowany. W internecie znalezlismy duzo ladnych zdjec wiec nie sadzilismy, ze bedzie jakis problem. Jak sie okazuje ochrona musi interweniowac bardzo czesto. Cale szczescie my uniknelismy przymusu skasowania zdjec
Co do nieba... czy sugerujesz, ze zdjecia powinny byc robione tuz przed zmierzchem? Myslalem, ze zlote godziny dotycza glownie krajobrazow, ale rzeczywiscie juz raz sie spotkalem z podobna opinia do Twojej.
pzdr.
Mnie się bardzo podobają wszystkie (a najbardziej 2)Lubię takie klimaty i robienie zdjęć w nocy. Rzeczywiście doradza się niby, żeby robić o zmierzchu, kiedy jeszcze trochę światła na niebie jest, ale u Ciebie dymów/oparów jest na tylko dużo, że niebo w kolorze sadzy nie razi za bardzo
![]()
Precyzyjąc, mam wrazenie, że tonacja jest czekoladowa, w tym w czerniach na niebie, wolałbym tam czystą czerń (mnie czarne niebo w nocy w Twoich zdjeciach nie przeszkadza) i chłodniejszą tonację. Ale oczywiście nie było mnie tam, więc wierności oddania kolorów nie zamierzam kwestionować![]()
ciekawe ,ale balans bieli taki mi nie pasuje .. Pojechałbym w B&W....kadry Ok
Mężczyźni rozwijają się do 5 roku życia, a później TYLKO rosną..
Skontaktuj się z nami