Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Rafineria

Domyślnie Rafineria

Witam,

moj pierwszy post na forum 'Nikoniarze'. To moja ekspresja nt. architektury przemyslowej, prosze o komentarze

pzdr.

Domyślnie

Witaj na Forum. Dobre, interesujące zdjęcia. Minimalnie nie odpowiada mi jedynie tonacja, ale wiadomo - kwestia gustu Najbardziej podobają mi się nr 2 i 3, pewnie z uwagi na efekt, jaki dały odbicia w mokrym podłożu. Pozdrawiam.

Domyślnie

To rafineria w Grangemouth? Fajnie to zrobiłeś. Też zawsze chciałem ją pstryknąć ale to było kilka lat temu. Jeden pan próbował to grupa antyterrorystyczna go zgarnęła i 24 na dołku siedział :\ Więc się powstrzymałem. A teraz już za daleko....

Domyślnie

świetnie pokazane, szkoda tylko że niebo czarne. Ale ogólnie odbiór - b fajnie.

Domyślnie

Dziekuje za powitanie i Wasze komentarze

Tonacja, fakt, to zawsze kwestia gustu Ale mysle, ze kolory w miare wiernie oddaja barwy jakie byly w rzeczywistosci.
    Tak, to jest rafineria w Grangemouth. Mamy tu lokalnie swoja grupe fotograficzna i wybralismy sie spontanicznie w kilka osob do tego miejsca. Grupa antyterrorystyczna nas nie aresztowala, ale mielismy spotkanie z policja. To strategiczne miejsce w Szkocji wiec nie dziwne, ze teren jest mocno monitorowany. W internecie znalezlismy duzo ladnych zdjec wiec nie sadzilismy, ze bedzie jakis problem. Jak sie okazuje ochrona musi interweniowac bardzo czesto. Cale szczescie my uniknelismy przymusu skasowania zdjec
    Co do nieba... czy sugerujesz, ze zdjecia powinny byc robione tuz przed zmierzchem? Myslalem, ze zlote godziny dotycza glownie krajobrazow, ale rzeczywiscie juz raz sie spotkalem z podobna opinia do Twojej.

pzdr.

Domyślnie

Mnie się bardzo podobają wszystkie (a najbardziej 2) Lubię takie klimaty i robienie zdjęć w nocy. Rzeczywiście doradza się niby, żeby robić o zmierzchu, kiedy jeszcze trochę światła na niebie jest, ale u Ciebie dymów/oparów jest na tylko dużo, że niebo w kolorze sadzy nie razi za bardzo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez G2G2 Zobacz posta
    (...)

Tonacja, fakt, to zawsze kwestia gustu Ale mysle, ze kolory w miare wiernie oddaja barwy jakie byly w rzeczywistosci. (...)
    Precyzyjąc, mam wrazenie, że tonacja jest czekoladowa, w tym w czerniach na niebie, wolałbym tam czystą czerń (mnie czarne niebo w nocy w Twoich zdjeciach nie przeszkadza) i chłodniejszą tonację. Ale oczywiście nie było mnie tam, więc wierności oddania kolorów nie zamierzam kwestionować

Domyślnie

ciekawe ,ale balans bieli taki mi nie pasuje .. Pojechałbym w B&W....kadry Ok
    Mężczyźni rozwijają się do 5 roku życia, a później TYLKO rosną..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Semati Zobacz posta
    ciekawe ,ale balans bieli taki mi nie pasuje .. Pojechałbym w B&W....kadry Ok
    Czekoladowy kolor mi się akurat podoba ale na niebie lepszy mz byłby granat

Domyślnie

Sorry za ot ale tu masz przykład fajnego nieba

a tu "czarność", chyba ciekawiej jednak jest jak niego nie zieje tą czernią....

Ale to oczywiście jest subiektywne

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów