Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Question D700 ochrona LCD

witam,

czy te "folie" GGS (szkło hartowane) są faktycznie idealnie krystaliczne i nie zaburzają jakości obrazu na LCD? Nie przeszkadza to w określeniu ostrości zdjęcia? Bo kupiłem taką folie za 15 zł na allegr super hiper mega i że nie wpływa na jakość obrazu a to taki szit że jakość obrazu jest pogorszona znacznie a zdjęcie ostre wygląda jakby było robione na czasie naświetlania 2 sekundy! Oryginalny panel na LCD mam ale jest on porysowany nieco i się zastawiam czy lepiej kupić taki samo nowy panel oryginalny czy może tą GGS? Na allegro widziałem kilka w rożnej rozbieżności cenowej za 30 zł i za 70 czy jest różnica w jakości między nimi?
    D750, D700, MB D10, Z 16 2.8, N 35 1.8G, N 50 1.8G, N 85 1.8D, SB-800

Domyślnie

U siebie nie zaobserwowałem pogorszenia jakości wyświetlanego obrazu w jakiś zauważalny sposób. Miałem szkło hartowane GGS na D90, mam obecnie na D300s i jestem zadowolony. Kupowałem na allllleeee ale chyba płaciłem coś ok 35-40 zł za osłonę na tylny LCD jak i górny.
    Może te za 15 zł to jakiś chiński shit?
    nic...

Domyślnie

GGS-a miałem w D200 i ostre zdjęcie wyglądało jak ostre zdjęcie, widoczność ekranu, że tak to nazwę jak dla mnie była dużo lepsza niż przez nikonowy plastik. Obecnie na D700 mam jeszcze Nikonowy plastik ale jak mi się porysuje to zamienię na GGS-a właśnie
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Pierwsze co zrobiłem po rozpakowaniu puchy z kartonika to nakleiłem te szkiełko. Widziałem u kumpla co może się stać przez te nikonowskie plastikowe ścierwo jak jakiś drobny kamyczek sie dostanie pomiędzy nie a lcd. Kumpel miał piękną krechę przez środek LCD w D90.
    nic...

Domyślnie

naklej to szkło GGS i zapomnij o oryginalnym plastiku nikona.jakość zdjęcia na wyświetlaczu taki sam jak przy "gołym" wyświetlaczu.kupowałem na all.. za ok 35 zł. w komplecie było też szkło na górny wyświetlacz.polecam w 120 %.

Domyślnie

jw - kup GGS. Mam na D300 i D700. Jakoś obrazu taka jak na 'gołym" i nic ci się nie dostanie między osłonkę a lcd aj kw przypadku nikonowskiego patentu.... Jak miałem D90 to dostało mi się coś właśnie między plastik a lcd. skończyło się na małej kropeczce ale od tego czasu tylko GGS
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Domyślnie

niektóre ggs-y są przyklejane a niektóre montowane na zatrzask tak jak fabryczna osłonka nikona. Moim zdaniem praktyczniejsza jest ta druga wersja i takową posiadam.
    FX / N 16,20,35,50,60,85 N14-24, N80-200 / NEX6+Zeiss 24 1.8

Domyślnie

ggsy polecam ale DROŻSZE! Kupiłem taki około 50zł na górny i tylny wyświetlacz. Górny pękł, od jakiegoś ciosu (nie wiem od czego, tak od rogu, można było zdrapać po kolei kawałeczki. Ostre cholerstwo ale nic wyświetlaczowi się nie stało. Zamówiłem już kolejne. Jakość obrazu nic nie traci.
    NZ 6II, NZ 20mm 1.8, NZ 35mm 1.8, NZ 50mm 1.8, NZ 14-24 2.8

Domyślnie

GGS jest super - tez mam z D700

Domyślnie

Taka opcja najdroższa http://allegro.pl/ggs-szklana-pro-os...950187464.html albo takie najtańsze http://allegro.pl/ggs-oslona-lcd-3-n...994694941.html ?
    Tutaj z Foto-Tipa http://allegro.pl/oslona-lcd-do-niko...990099829.html , ktoś się orientuje co do jakości? Ta z Foto-Tipa będzie porządna, oryginalna i tak jak piszecie bez wpływu na obraz?
    D750, D700, MB D10, Z 16 2.8, N 35 1.8G, N 50 1.8G, N 85 1.8D, SB-800

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów