Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 85

Wątek: Statyw

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luzaczek82 Zobacz posta
    Panowie te statywy co wymieniłem warzą tylko ok 1kg mniej niż frotka...wiatr ich chyba nie zdmuchnie...sam już nie wiem co mam robić???
    W przypadku lekkiego statywu (choćby nie wiem jak sztywny i wytrzymały był) środek ciężkości układu aparat+głowica+statyw znajduje się bardzo wysoko. Z tego względu podmuchy wiatru są dla niego niebezpieczne i należy ten układ dociążyć. Plecak lub torbę foto raczej ma się przy sobie, więc dociążenie to jest tylko kwestia haczyka w dolnej części kolumny centralnej oraz pamiętania o tej konieczności.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Plecak lub torbę foto raczej ma się przy sobie, więc dociążenie to jest tylko kwestia haczyka w dolnej części kolumny centralnej oraz pamiętania o tej konieczności.
    http://www.emildzienniak.pl/striopo.htm tu nie widza potrzeby obciążenia triopo, gdzieś nawet wyczytałem że zawieszenie plecaka daje mniej pożytku( ponieważ jest problem z dyndającym plecakiem)byle ruch i kolebie się a przy tele musi być stabilnie,wydaje Mi się że dociążenia wymagają lekkie zestawy na statywie....

Uprawnienia umieszczania postów