Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motyl Zobacz posta
    Pytanie czy taki opis oznacza faktyczne wewnętrzne rozładowanie.
    Według mnie, taki opis mógłby właśnie to sugerować, tym bardziej, że we wspomnianej wcześniej przeze mnie serii Powerlux VC jest dokładnie takie zachowanie podczas wewnętrznego rozładowywania - zmienia się potencjometrem moc na mniejszą i wyświetlacz miga tak długo, jak długo trwa rozładowanie.

Tak jak wspominałem nie miałem okazji ich widzieć, ale skoro twierdzisz (i masz pewnie rację), że błyska to o wewnętrznym rozładowaniu nie ma mowy, gdyż właśnie poprzez błysk następuje w tym wypadku rozładowanie skumulowanej energii.
    Pewnie dlatego też był zdziwiony Jacek_Z, że jest taki opis.

Domyślnie

Bo ja pisałem o tych samych lampach co motyl. Pracujemy w tym samym studiu

Ale producenci czasami cos udoskonalają i nie zmieniają oznaczeń lamp.
    Przykład - quantuum dual power miał w pierwszych modelach redukcje mocy do 1/16, a potem zmieniono na 1/32. W tych samych lampach zmieniono batterypack - a wszystkie te lampy nazywają się dokładnie tak samo. Trzeba sie dowiadywać czy lampa przed liftem, czy po
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 20-12-2011 o 23:37
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez efix Zobacz posta
    że błyska to o wewnętrznym rozładowaniu nie ma mowy.
    Tak to prawda, miałem to wrękach jak pomagałem Gwiazdorowi wybrać prezenty, przy zmniejszaniu nadmiar idzie w błysk i nic z tym nie da się zrobić
    Amator N d700, N d70s, N 24-70 f/2.8G ED AF-S, S 120-400 f/4.5-5.6 APO DG OS HSM, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ale producenci czasami cos udoskonalają i nie zmieniają oznaczeń lamp.
    Przykład - quantuum dual power miał w pierwszych modelach redukcje mocy do 1/16, a potem zmieniono na 1/32. W tych samych lampach zmieniono batterypack - a wszystkie te lampy nazywają się dokładnie tak samo. Trzeba sie dowiadywać czy lampa przed liftem, czy po
    Bo wcale nie powiedziane jest, że te lampy są od tego samego producenta. Quantum importuje lampy z chin i nalepia tylko swoje nalepki. Chińczycy składają to wszystko pewnie też z tych samych komponentów. Wystarczy przejrzeć alibaba.com. Są tam dziesiątki identycznie wyglądających lamp z identycznymi parametrami (i wszystkie profesjonalne ;P), różnią się tylko producentem. Możliwe więc że lampy przed i po liftingu robił kto inny. Mało to prawdopodobne bo jako stały odbiorca mają pewnie niezłe rabaty, niemniej możliwe.

Domyślnie

Panowie,
    Jako autor wątku bardzo nieśmiało przypominam ,że troszeczkę odeszliście od tematu.
    To co piszecie to owszem , wszystko absolutna ( no prawie) prawda.
    Tylko nie o to w tym wątku biega.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów