Szukaj
a to na pewno moda/glamour ?
Jeżeli popełniłem błąd to poproszę o przeniesienie tematu do innego działu.
dzialu stock tu nie ma wiec chyba nigdzie indziej nie pasuje
mi sie nie podoba ta niebieska poswiata na glowie modelki, reszta fajna![]()
Jacku, jakość i pomysł świetne.
Piękna modelka i scenografia.
Jednak są dwie dominujące temperatury barwowe świateł.
Domyślam się, że poświata żółtawa (np.od kominka) miała być widoczna na twarzy modelki.
Niemniej jednak, jako zdjęcie stockowe, chyba powinno być:
- albo bardziej sterylnie
(czyli neutralna biała barwa w tle i żółte oświetlenie lub także białe z przodu)
- albo sugerujące atmosferę "kominkową"
(czyli wszystko z lekkim żółtym zabarwieniem).
Jak już zwrócił uwagę jackrabbit niebieskawa poświata (także na kanapie) trochę razi.
Oczywiście mówimy tu o doprowadzeniu do perfekcji (chyba wystarczy obróbka),
co nie umniejsza wysokiej wartości tych fotek.
Gratuluję pomysłu, konsekwentnej realizacji i modelki
Pozdrawiam
Marek
Przyjemne, chociaż ja bym chętnie zobaczył te kadry w ciemniejszej scenerii z oświetleniem skierowanym głównie na modelkę i prezenty (w tej chwili nie podoba mi się choinka, na której nie widać kompletnie światła lampek, jest tak niechoinkowo)
Podzielam zdanie fotomagika, dodam tylko że 3 i 4 psuje okropnie zdjęte obuwie , albo założone rajstopy - stopy obciągnięte tym czymś cielistym nadają się tylko... do obcięcia.
Rzeczywiście - niebieskość troszkę razi . Ogólnie - gratuluję pomysłu i realizacji.
Dzięki wszystkim za uwagi. Wszyscy macie rację. Kontra nie do końca wyszła fajnie, buty mogła ubrać. Z choinką jest taki problem, ze czas jej naświetlania to jakie 2 sek, a błyskowym modelki jakieś 1/200 sek. Nie wiedziałem jak to ogarnąć technicznie aby modelka byłą oświetlona tylko choinką. Poza tym jak z fotografowałem tylko choinkę zastanym to oświetlenie nie wyglądało tak atrakcyjnie. Podejrzewam, że trzeba było robić choinkę zastanym a modelkę błyskowym, ale jakoś tego nie mogłem ogarnąć
Skontaktuj się z nami