Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Domyślnie Móje pierwsze studyjne kroki.

Witam serdecznie po krótkiej przerwie.
    Tak się złożyło, że ostatnie tygodnie obfitowały u mnie w dość duże zmiany. W tym też w zmiany związane z fotografią bo udało mi się w końcu wejść do studio.
    Chciałabym przedstawić Wam moje pierwsze studyjne pstryki.
    Byłabym wdzięczna za wszelkie wskazówki i porady! Są one dla mnie bardzo cenne!
    Dodam że wizaż jest również mojego autorstwa.

Na pierwszy rzut Weronika:

1.

2.

3.

I Kasia:

4.

5.

Mam nadzieję że mnie nie zjecie
    "Ludzkie nieszczęścia są jak znaleziona fotografia - obojętna dla wszystkich, z wyjątkiem właściciela."
    Nikon D300,T70-200/2.8,N60/2.8

Domyślnie

Moim zdaniem całkiem sympatycznie. Na 2 noga wybija się (IMO) na pierwszy plan, resztę ogląda się z przyjemnością.

Domyślnie

Najbardziej to 1, 3 i 4 się podoba. 3 za oczyska
    2 strasznie powyginana jakaś. Każda część modelki w inną stronę poszła.
    Ostatnie najgorsze. Przepały, odbicia od kolorków. Właściwie to bym nie pokazywał. Zwłaszcza modelce.
    Jeszcze tylko bym dopieścił. Np. na pudle, na którym siedzi modelka odpryski farby są.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Kopia stylu Remika Śpiewaka.
    Gdyby nie podpis, trudno byłoby odróżnić, kto jest autorem zdjęcia.

Oszczędny w słowach Awatar JoannaJeszka
    Miasto
    Kujawsko Pomorskie

Domyślnie

podoba mi się modelki nie sa rewelacyjna no ale nie tu je oceniac . ladnie oswietlone ciekawe kadry gratuluje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirekkania Zobacz posta
    Kopia stylu Remika Śpiewaka.
    Gdyby nie podpis, trudno byłoby odróżnić, kto jest autorem zdjęcia.
    Skąd taka opinia? Dla mnie to zwykłe zdjęcia studyjne. Bez stylu praktycznie. Na czym polega styl Remika, że aż tak bardzo jest tu widoczny?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Skąd taka opinia?
    Widziałem bardzo dużo zdjęć Remika. Są dla mnie rozpoznawalne na tyle dobrze, żebym pozwolił sobie na ryzyko określenia jego stylu.
    Te zaprezentowane powyżej są w zasadzie identyczne, zarówno pod względem kompozycji, sposobu kadrowania, jak i obróbki. Wyglądają, jakby autorka była na warsztatach u Remika, a te zdjęcia były z warsztatów. Co więcej, jest tak "podobnie", że mam wrażenie, że przy wizjerze było to samo oko (co oczywiście na pewno nie jest prawdą), obróbka prowadzona była na tym samym sprzęcie, komputer-monitor.
    Po prostu, usuwamy podpisy, wrzucamy zdjęcia z tej samej sesji Megidoo i Remika do jednego worka i nikt nie rozróżni, że było 2 autorów.
    Na pewno te zdjęcia będą się dobrze sprzedawać, potencjalnych klientek na pewno jest dużo. Z tym, że kopiowanie stylów jest mało ciekawe.

Domyślnie

wybacz, ale dla mnie na pierwszy plan najbardziej wybija się podpis, jak już go zasłoniłem to mogę zobaczyć fotki i ...
    dla mnie zbyt "agresywna" obróbka i ta 5 - co tej dziewczynie stało się na policzku, na 2 dla mnie bardzo nienaturalna pozycja i po twarzy modeli widać, że się też męczy
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirekkania Zobacz posta
    Widziałem bardzo dużo zdjęć Remika. Są dla mnie rozpoznawalne na tyle dobrze, żebym pozwolił sobie na ryzyko określenia jego stylu.
    Te zaprezentowane powyżej są w zasadzie identyczne, zarówno pod względem kompozycji, sposobu kadrowania, jak i obróbki. Wyglądają, jakby autorka była na warsztatach u Remika, a te zdjęcia były z warsztatów. Co więcej, jest tak "podobnie", że mam wrażenie, że przy wizjerze było to samo oko (co oczywiście na pewno nie jest prawdą), obróbka prowadzona była na tym samym sprzęcie, komputer-monitor.
    Po prostu, usuwamy podpisy, wrzucamy zdjęcia z tej samej sesji Megidoo i Remika do jednego worka i nikt nie rozróżni, że było 2 autorów.
    Na pewno te zdjęcia będą się dobrze sprzedawać, potencjalnych klientek na pewno jest dużo. Z tym, że kopiowanie stylów jest mało ciekawe.
    Mi w niczym Remika nie przypominają, mimo że autorka z Remikiem sporo działała. Jedynie bezsensowny podpis (Remik też chyba wszystkie podpisuje).

Domyślnie

Pierwsze pstryki? Całkiem fajnie wyszło. Jedynka podoba mi się najbardziej. Na dwójce nie podoba mi się poza modelki i obróbka skóry twarzy (na trójce również). Ogólnie zapowiada się ciekawie. Myślę, że warto w studiu dążyć odważniej do jakiegoś efektu - zaskoczyć światłem, makijażem, ciekawie pokazać modnie ubraną modelkę a wszystko porządnie obrobić. Tutaj poprawnie ale bez fajerwerków. Pozdrawiam!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów