Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: ViewNX 2

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samson09 Zobacz posta
    Żebyśmy się dobrze zrozumieli. Ja mam problem z poziomu windowsa.
    nizej jest gdzieś "ptaszek" i rozwijane okno w którym znajdziesz wszystkie inne programy i wykażesz NXa . Pisze z telefonu i nie mam tego przed oczami, ale kojarzę bo też czasem szukam jakiegoś domyslnego programu innego niż standardowe sugestie systemu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    nizej jest gdzieś "ptaszek" i rozwijane okno w którym znajdziesz wszystkie inne programy i wykażesz NXa . Pisze z telefonu i nie mam tego przed oczami, ale kojarzę bo też czasem szukam jakiegoś domyslnego programu innego niż standardowe sugestie systemu
    No jest. Rozwijam go i mam tylko cx2. Nx nie ma
    Trochę tego...trochę tamtego...

Domyślnie

Witam. Podepnę się ze swoim zapytaniem w temacie View NX2. Po otwarciu View NX2 wybieram folder , przeglądam zdjęcia z tego folderu . Chcę wybrać następny / inny/ folder i "zero" reakcji . Działa tylko na pierwszym otwartym folderze . Coby zdjęcia z innego folderu przeglądać muszę ponownie uruchamiać View NX-a. ktoś wie gdzie tkwi przyczyna . Mam najnowszą wersje , a tak dziej sie od którejś aktualizacji . Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez jendrzej_44 ; 04-01-2012 o 14:22 Powód: poprawa "literówki"

Domyślnie

Kliknij register i zapodaj mu nową ścieżkę NXa 64bit.

Domyślnie

tzn gdzie mam kliknąć?
    Trochę tego...trochę tamtego...

Domyślnie

Teraz zakumałem U mnie działa prawidłowo z poziomu pulpitu i otwiera nefy w viewnx. Sorki za zamieszanie.

Domyślnie

wiem, kurcze ja mam tak samo. pomaga kliknięcie na przycisk filtrowania zdjęć po nadanym ratingu (ten z prawej strony). Przeinstalowywałem i nic nie pomogło.
    Mamiya + Sony

Smile

pomaga faktycznie i już życie stało się prostsze .....dzięki

Domyślnie

A mnie trapi (od niedawna, wcześniej tego nie zauważyłem) CZERWONY PROSTOKĄT pokazujący miejsce aktywnego AF. Ale NIE NA WSZYSTKICH ZDJĘCIACH ten prostokąt w ogóle się pokazuje. Można go jakoś wyłączyć? Jest koszmarny i przeszkadza w ocenie ostrości głównego motywu, na którym AF ostrzył.
    Nikon D600, D7100,
    Nikkory: 28-80, 50 F:1.8D, 18-55 F:3.5-5.6 G II ED (DX), 80-200 F:2.8, Sigma 170-500 F:5-6.3D, Sigma 14 F:2.8 fish eye, Sigma 70-200 F:2.8 APO DG HSM, Tamron SP 10-24 F:3.5-4.5 DX, kilka zacnych manualnych stałek.

Domyślnie

poszukaj u góry "Focus Point" taka ikonka "[]". to słuzy do pokazywania i chowania punktu ostrości.
    Pozdrawiam

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów