Close

Strona 7 z 272 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ASAHI Zobacz posta
    Mnie akurat brak powłok ar aż tak bardzo nie przeszkadza. Tv mam usytuowany tyłem do okien, więc ja swojego nie oddaję Krzysiek opisz wrażenia jak go dostaniesz, będziesz miał porównanie.
    będę miał, bo dwa dni ustawiałem to D550, jednak doszedłem do wniosku ze ze trzy/cztery lata będzie więc jednak jeśli już zmieniam 42 na 50 to niech nie będzie gorsze.
    Brak powłok to nie tylko odbicia - to trochę też i kontrast. Zrób zdjecie czarnej tarczy zegarka pod szkiełkiem.. a z powłokami zrobisz że będzie czarna jak smoła.
    No, ale na razie czekam - ani kasy ani plazmy . Dziś dzwonili że będzie najpóźniej w poniedziałek. Jak będzie to opiszę, czy warto było dopłacać....
    Ostatnio edytowane przez krzysztof jot ; 23-11-2011 o 17:54

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    Bzdura do N Oglądałem porównanie podobnie ustawionych tv 3 plazmy i 3 LCD, z odległości 3m 2 plazmy wypadały najgorzej. Ostrość jest względna dla każdego odbiorcy. Jeden uzna coś za wystarczająco ostre, drugi za mydło. Oczywiście jest zdecydowana różnica między programami skalowanymi, a HD, ale z tym mydłem to pojechałeś po bandzie
    Wiem że w (TV)N są bzdury.
    A co do ostrości, odróżnić należy ostrość od sztucznego wyostrzania. Mam nadzieję, że nie stawia Pan jako wzór nieśmiertelnych meczy HD puszczanych na wystawie. No i oczywiście chodzi o nienaturalną rozdzielczość, bo to jest problem a nie HD.

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    Mam kilkanaście kanałów HD (z kilkudziesięciu istniejących), a praktycznie co pół roku ich ilość cięgle rośnie.
    A ja tam widzę, że od pół roku kompletnie nic się nie zmienia. Nawet od roku chyba... Co jest nadawane HD?
    1. C+ Film HD
    2. C+ Sport HD
    3. HBO HD
    4. National Geographic HD
    5. Filmbox HD
    6. TVP HD
    7. TVN HD
    8. nFilm HD
    9. MGM HD
    10. Polsat HD
    11. Polsat Sport HD
    12. AXN HD
    Tyle się doliczyłem. Ile z tego da się oglądać - kilka? Kto ma wszystkie trzy abonamenty C+, N i Polszmat? Do kilkudziesięciu trochę brakuje. Chyba, że pogańskie też liczyć.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Na ence jest to:

• Foxlife HD
    • BBC HD
    • TVN HD+1
    • MGM HD
    • HBO HD
    • Filmbox HD
    • nSport HD
    • Eurosport HD
    • Eurosport2 HD
    • Discovery HD Showcase
    • TVN HD
    • TVN Turbo HD
    • MTV HD
    • nFilmHD
    • nFilmHD 2
    • NatGeoWildHD
    • AnimalPlanetHD
    • FOX HD
    • AXN HD
    • Cinemax HD
    • TVP1 HD
    • BBC Knowledge HD
    • HBO2 HD
    • HBO Comedy HD
    • Cinemax2 HD
    • National Geographic Channel HD
    • Polsat HD
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Na cyferce są 32 kanały HD:
    ale kino+ HD,
    PLANETE+ HD,
    kuchnia+ HD,
    DOMO+ HD,
    MiniMini+ HD,
    teleTOON+HD,
    HYPER+ HD,
    National Geographic Channel HD,
    Nat Geo Wild HD,
    Animal Planet HD,
    CANAL+ HD,
    CANAL+ FILM HD,
    HBO HD,
    HBO 2 HD,
    HBO Comedy HD,
    CINEMAX HD,
    CINEMAX 2 HD,
    Filmbox HD,
    Fox Life HD,
    MTV LIVE HD,
    Nickelodeon HD,
    BBC HD,
    TVN 7 HD,
    France 2 HD,
    Hustler HD,
    Eurosport HD,
    Eurosport2 HD,
    CANAL+ SPORT HD,
    CANAL+ GOL HD,
    CANAL+ WEEKEND HD,
    TVP HD,
    TVN HD.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Ale teraz C+ i n to jedna drużyna.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

No tak, tylko zapominacie, ze polowa tych kanalow to zadne HD tylko upcsalowane programy. To, ze cos ma w nazie HD wcale nie oznacza, ze jest kanalem w wysokiej rozdzielczosci. Jak juz pisalem wczesniej wystarczy wlaczyc obok siebie TVP1 HD i TVP HD kiedy odtwarzany jest ten sam film czy program, roznice widac golym okiem na korzysc tego drugiego. U nas jest teraz moda na telewizje HD i statystyczny Polak aby miec jak najwiecej kanalow w HD jest gotow placic wiecej za pakiet tv, platformy to wykorzystuja i wala kanalami ile wlezie.
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ASAHI Zobacz posta
    Mnie akurat brak powłok ar aż tak bardzo nie przeszkadza. Tv mam usytuowany tyłem do okien, więc ja swojego nie oddaję Krzysiek opisz wrażenia jak go dostaniesz, będziesz miał porównanie.
    to proszę - będzie bolało, niestety...

Pytałeś o różnice - opisze je tu, bo może ktoś inny też będzie miał podobny dylemat. Taki mały elaborat - tak mnie naszło . Mam aktualnie Samsunga z serii Q91, plazma uznana trzy lata temu za jedną z najlepszych, ulegająca tylko najdroższym modelom legendarnych już plazm Pioneer serii Kuro. No i teraz te dwa Samsungi 51cali - D550 oraz D6900.
    Zakupu dokonałem, w znacznej mierze pod wpływem paru postów tego forum - że 550 taka rewelacja i darmo dają tu i ówdzie. Kupiłem nie widząc co biorę - była jedna, w pudle zapakowana, na sklepie nie było. W domu niby radość, piękny design, ładny obraz, ale… - ale odbicia koszmarne, kto mówi że ich nie widzi to po prostu musi to sobie wmawiać - goła szyba - na ciemnych scenach można się przeglądać jak w lustrze, po prostu szkło bez jakiegokolwiek antyrefleksu, no i obraz - dwa dni walki z ustawieniami koloru, balansu bieli a efekt odległy od tego co mam na starym Q91. Więc jakiś lekki niesmak.
    Już przestawiłem salon, aby zminimalizować odbicia i miałem to zostawić, ale zawalczyłem - łatwo nie było, ale czar i urok osobisty dały radę . Tak czy owak oddałem D550 i … tez zupełnie w ciemno zamówiłem D6900. Też go nigdzie nie widziałem, więc nawet w akcie desperacji (bo zwrot gotówki nie wchodził w grę - tylko wymiana) miałem zamiar dopłacić do Panasonica serii GT, ale to k..a przestawało być zabawne, bo nie planowałem w tym roku zakupu (wymiany) plazmy. Stanęło więc na D6900 i dobrze. Dopłata - dla mnie była to 1/3 ceny modelu 550 - ceny są różne, od 3800 do 4400.

Co dostałem ?
    D6900 to zupełnie inna plazma, a na dodatek - na pudle nakleja „Free - 3D Glasses x2”. Waliła mnie ta opcja, ale za darmo - to trudno nie być zadowolonym, nawet w celach eksperymentalnych.
    Budowa - ta plazma ma 4cm grubości !, jak najnowsze LCD. Ramka i podstawka - akryl i czarne, matowe szczotkowane aluminium - zero jakichkolwiek odbić, a wygląd - spitzenklasse. Ilość wejść taka sama, ale do tego karta WiFi, a w pakiecie Samsung Apss i SMART hub/Social TV. Dostęp do dziesiątek kanałów i tysięcy filmów - ipla / vod.tvp / vod.onet / wp / bbcd itd. itp. a tam kupa seriali, filmów i całego tego g.. w większości zbędnego, ale parę seriali jak np. Czas Honoru chętnie zobaczę.

Inny pilot - podświetlany, bardziej rozbudowany. Inne oprogramowanie, menu bardzo ładne, nowoczesne. Zupełnie inne opcje ustawień - np. balans bieli w 10-cio suwakowej tabeli, do ustawienia perfekcyjnie, są tablice testowe w oprogramowaniu do wyświetlenia na ekranie, są 4 definiowane ustawienia - dodatkowo jeszcze Relax.
    No i na koniec dwie najważniejsze sprawy. Antyrefleks lepszy niż w Q91 - trudno coś „wypatrzyć” odbijającego się na ekranie, to daje znacznie lepszy kontrast i sporo lepszą czerń. Widoczne dla każdego - żona, dziecko, mama - każdy zauważa to od razu. I drugie - obraz. Włączyłem i.. oglądam. Prawie bez jakiejkolwiek regulacji. Zjechałem tylko ostrość, pozostałe ustawienia - fabryczne - tak dobrane, że na Standard i Film właściwie można z zadowoleniem oglądać bez regulacji. Nawet jakbym miał dołożyć 2tys. (a nie 1.1tys) - warto było. To już da się oglądać, to jest lepsze od LG950 i nie wiem czy gorsze od Panasa GT30, i można z nią żyć kolejne kilka lat, z D550 byłoby jednak trudno. Jestem teraz zadowolony całkiem
    Ostatnio edytowane przez krzysztof jot ; 29-11-2011 o 18:56

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    ta plazma ma 4cm grubości !, jak najnowsze LCD.
    bez przesady, SAMSUNG UE46D6500 ma niespełna 3cm grubości.
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez D_Z_I_A_D_E_K Zobacz posta
    bez przesady, SAMSUNG UE46D6500 ma niespełna 3cm grubości.
    Dzięki że mnie oświeciłeś, umarłbym w niewiedzy...
    Może ma 3.5 a może 4.2 nie dokonałem pomiarów laserowych

Domyślnie

No no, taką laurkę wystawiłeś temu samsungowi D6900, że gdybym miał luźną gotówkę to zaraz bym leciał do sklepu zamawiać (a raczej do skąpca).
    Aż się w głowie myśl rodzi czy przypadkiem nie jesteś na pensji samsunga . Ostatnio wszelkiej maści marketingowcy uprawiają tego typu marketing szeptany po różnych forach.

Strona 7 z 272 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów