Jakos w pazdzierniku czy listopadzie ustawialem to cale dvbt szwagierce.
Odleglosc w prostej linii do najblizszego nadajnika to jakies 6km, antena pokojowa (ze wzmacniaczem) daje bez problemu rade![]()
Szukaj
Jakos w pazdzierniku czy listopadzie ustawialem to cale dvbt szwagierce.
Odleglosc w prostej linii do najblizszego nadajnika to jakies 6km, antena pokojowa (ze wzmacniaczem) daje bez problemu rade![]()
Ja dziś podłączyłem do laptopa najtanszy tuner dvb-t (usb) media tech. Jestem pozytywnie zaskoczony. Na dołączonej do zestawu malutkiej antence w centrum Lublina hula bez zarzutu.
Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk
Jestem obcy i nic co obce nie jest mi obce.
T.
Nie wiem ile dokładnie mam km do nadajnika ale myślę, że będzie ze 20. Wszystko zależy z jaką mocą nadajnik nadaje, bo z jednegu mux'a mam piękny obraz, lecz z drugiego jest średnio (od czasu do czasu potrafi się obraz przyciąć). Tyle, że ja odbieram na zwykłym kawałku drutu miedzianegoAle ponieważ trochę czasu potrzebowałem na zaopatrzenie się w niego, to wypróbowałem już widelce, nożyczki i wsówkę do włosów dziewczyny. Wszystko działa :P Wystarczyło nawet, że przytknąłem palec i obraz się pojawiał.
Jakby ktoś polował na okazję na TV: http://pl-pl.forum.ibood.com/14045-4..._creation_pro/
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
może mi ktoś w prosty sposób wyjaśnić różnicę między Panasami z serii 30 (42 cale):
G, GT, U, UX, UT
wiem, ze niedlugo wchodzi nowa seria, ale kasiory brak, wiec bedzie cos starszego
Ja ostatnio bylem w salonie firmowym Samsunga. Popatrzylem sobie na plazmy i LEDy i juz wiem ze plazma nie dla mnie. LEDy daja ostrzejszy obraz jak na moje oko a nie poto wymyslili HD zebym mial obraz jaz z DVD![]()
głównie parametrami, seria GT jest to neo plazma charakteryzująca się lepszym nasyceniem kolorów oraz powłoką antyrefleksyjną, poprawiona czerń, funkcja 3d, 600 hz, usb z możliwością nagrywania na dysk zewnętrzny, możliwość podpięcia pod internet, czytnik kart pamięci, wifi ready czyli po zakupie odbiornika wifi możemy bezprzewodowo łączyć się z siecią, masz oczywiście wbudowany tuner do naziemnej cyfrówki, kontrast 5000000:1,
seria UT również telewizor z funkcją 3d, również 600hz, usb bez możliwości nagrywania, mniejszy kontrast 2000000:1, czytnik kart pamięci,
z takich podstawowych różnic między tymi 2 modelami z funkcją 3D to inny panel, kontrast, usb z możliwościa nagrywania w gt. Ładniej odbiera seria GT ale różnica w cenie też jest..
jeżeli chodzi o modele pozostałe seria G to telewizor bez funkcji 3D z podstawowych informacji roździelczość full hd 1920x1080 600 hz, kontrast 5000000:1, usb z możliwością nagrywania, możliwość podłączenia do internetu, możliwość zastosowania odbiornika WiFi,
i tu napisze tylko różnice między UX30, U30 a G30
- brak możliwości podpięcia pod internet
- mniejszy kontrast
- usb bez możliwości nagrywania
i to było by na tyle z takich najbardziej podstawowych różnic między tymi telewizorami, wszystko zależy ile chcesz wydać na TV oraz ile cali szukasz...będziesz miał jakieś pytania pw...
Zastanawiam się nad kupnem jakiejś plazmy (około 50cali) i fajnie byłoby gdyby ktoś coś doradził i pomógł
Do tej pory wpadł mi w oko na przykład ten model http://www.skapiec.pl/site/cat/21/comp/2215457 Panasonic TX-P50G30E
oraz Samsung PS51E550.
Prawie w ogóle się na tym nie znam i nawet nie wiem czy w danej kwocie (do jakichś 4000zł) jest sens bawić się w 3D?
Czy jeśli kupię taki telewizor to jakość w nie 3D pozostanie na równie wysokim poziomie?
Zależy mi na jakości obrazu i trwałości telewizora, może jeszcze dobrze by było gdyby dało się na nim obejrzeć z pendrive jakieś filmy - sprzedawca w jednym ze sklepów mówił mi dzisiaj, że tylko te tv, które mają w charakterystyce Divx, tak?
Ten panasonic to dobry wybór. Seria G30 to już bardzo wysoka jakość obrazu. Jeżeli zastanawiasz się nad 3D to z moich doświadczeń wynikają 2 wnioski:
- seria VT
- i jak największa przekątna.
Z TV 3D jest tak jak z dyskiem twardym: Każda przekątna jest zbyt mała.
Co do odtwarzania filmów z pendraka to jest jak najbardziej OK. Dodatkowym atutem jest darmowy dostęp do filmów na iplex.pl z poziomu telewizora podłączonego do netu.
Co do jakości obrazu to powiem Ci tak:
Jak oglądasz BR na led to masz wrażenie kosmicznej jakości obrazu. Jak oglądasz BR na plazmie to wasz wrażenie, że nie ma różnicy między plazma a lcd. Gdy oba odbiorniki postawisz obok siebie i odpalisz tego samego BR to jakość obrazu na korzyść plazmy panasonica jest powalająca!!!
Samsunga to w porównianu z panasonicem to nie ma co porównywać.
Festina lente!