Close

Strona 49 z 272 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 2712

Domyślnie

Jakos w pazdzierniku czy listopadzie ustawialem to cale dvbt szwagierce.
    Odleglosc w prostej linii do najblizszego nadajnika to jakies 6km, antena pokojowa (ze wzmacniaczem) daje bez problemu rade

Domyślnie

Ja dziś podłączyłem do laptopa najtanszy tuner dvb-t (usb) media tech. Jestem pozytywnie zaskoczony. Na dołączonej do zestawu malutkiej antence w centrum Lublina hula bez zarzutu.

Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk
    Jestem obcy i nic co obce nie jest mi obce.
    T.

Oszczędny w słowach Awatar eXtreme
    Miasto
    Olsztyn/Gdańsk

Domyślnie

Nie wiem ile dokładnie mam km do nadajnika ale myślę, że będzie ze 20. Wszystko zależy z jaką mocą nadajnik nadaje, bo z jednegu mux'a mam piękny obraz, lecz z drugiego jest średnio (od czasu do czasu potrafi się obraz przyciąć). Tyle, że ja odbieram na zwykłym kawałku drutu miedzianego Ale ponieważ trochę czasu potrzebowałem na zaopatrzenie się w niego, to wypróbowałem już widelce, nożyczki i wsówkę do włosów dziewczyny. Wszystko działa :P Wystarczyło nawet, że przytknąłem palec i obraz się pojawiał.

Domyślnie

Jakby ktoś polował na okazję na TV: http://pl-pl.forum.ibood.com/14045-4..._creation_pro/
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

może mi ktoś w prosty sposób wyjaśnić różnicę między Panasami z serii 30 (42 cale):
    G, GT, U, UX, UT
    wiem, ze niedlugo wchodzi nowa seria, ale kasiory brak, wiec bedzie cos starszego

Domyślnie

Ja ostatnio bylem w salonie firmowym Samsunga. Popatrzylem sobie na plazmy i LEDy i juz wiem ze plazma nie dla mnie. LEDy daja ostrzejszy obraz jak na moje oko a nie poto wymyslili HD zebym mial obraz jaz z DVD

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    może mi ktoś w prosty sposób wyjaśnić różnicę między Panasami z serii 30 (42 cale):
    G, GT, U, UX, UT
    wiem, ze niedlugo wchodzi nowa seria, ale kasiory brak, wiec bedzie cos starszego
    głównie parametrami, seria GT jest to neo plazma charakteryzująca się lepszym nasyceniem kolorów oraz powłoką antyrefleksyjną, poprawiona czerń, funkcja 3d, 600 hz, usb z możliwością nagrywania na dysk zewnętrzny, możliwość podpięcia pod internet, czytnik kart pamięci, wifi ready czyli po zakupie odbiornika wifi możemy bezprzewodowo łączyć się z siecią, masz oczywiście wbudowany tuner do naziemnej cyfrówki, kontrast 5000000:1,

seria UT również telewizor z funkcją 3d, również 600hz, usb bez możliwości nagrywania, mniejszy kontrast 2000000:1, czytnik kart pamięci,

z takich podstawowych różnic między tymi 2 modelami z funkcją 3D to inny panel, kontrast, usb z możliwościa nagrywania w gt. Ładniej odbiera seria GT ale różnica w cenie też jest..

jeżeli chodzi o modele pozostałe seria G to telewizor bez funkcji 3D z podstawowych informacji roździelczość full hd 1920x1080 600 hz, kontrast 5000000:1, usb z możliwością nagrywania, możliwość podłączenia do internetu, możliwość zastosowania odbiornika WiFi,

i tu napisze tylko różnice między UX30, U30 a G30
    - brak możliwości podpięcia pod internet
    - mniejszy kontrast
    - usb bez możliwości nagrywania

i to było by na tyle z takich najbardziej podstawowych różnic między tymi telewizorami, wszystko zależy ile chcesz wydać na TV oraz ile cali szukasz...będziesz miał jakieś pytania pw...

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinsk Zobacz posta
    (...)kontrast 5000000:1
    Ło jeżu kolczasty, Słońce się chowa

Domyślnie

Zastanawiam się nad kupnem jakiejś plazmy (około 50cali) i fajnie byłoby gdyby ktoś coś doradził i pomógł

Do tej pory wpadł mi w oko na przykład ten model http://www.skapiec.pl/site/cat/21/comp/2215457 Panasonic TX-P50G30E
    oraz Samsung PS51E550.
    Prawie w ogóle się na tym nie znam i nawet nie wiem czy w danej kwocie (do jakichś 4000zł) jest sens bawić się w 3D?
    Czy jeśli kupię taki telewizor to jakość w nie 3D pozostanie na równie wysokim poziomie?
    Zależy mi na jakości obrazu i trwałości telewizora, może jeszcze dobrze by było gdyby dało się na nim obejrzeć z pendrive jakieś filmy - sprzedawca w jednym ze sklepów mówił mi dzisiaj, że tylko te tv, które mają w charakterystyce Divx, tak?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pabloo Zobacz posta
    Zastanawiam się nad kupnem jakiejś plazmy (około 50cali) i fajnie byłoby gdyby ktoś coś doradził i pomógł

Do tej pory wpadł mi w oko na przykład ten model http://www.skapiec.pl/site/cat/21/comp/2215457 Panasonic TX-P50G30E
    oraz Samsung PS51E550.
    Prawie w ogóle się na tym nie znam i nawet nie wiem czy w danej kwocie (do jakichś 4000zł) jest sens bawić się w 3D?
    Czy jeśli kupię taki telewizor to jakość w nie 3D pozostanie na równie wysokim poziomie?
    Zależy mi na jakości obrazu i trwałości telewizora, może jeszcze dobrze by było gdyby dało się na nim obejrzeć z pendrive jakieś filmy - sprzedawca w jednym ze sklepów mówił mi dzisiaj, że tylko te tv, które mają w charakterystyce Divx, tak?
    Ten panasonic to dobry wybór. Seria G30 to już bardzo wysoka jakość obrazu. Jeżeli zastanawiasz się nad 3D to z moich doświadczeń wynikają 2 wnioski:
    - seria VT
    - i jak największa przekątna.
    Z TV 3D jest tak jak z dyskiem twardym: Każda przekątna jest zbyt mała.

Co do odtwarzania filmów z pendraka to jest jak najbardziej OK. Dodatkowym atutem jest darmowy dostęp do filmów na iplex.pl z poziomu telewizora podłączonego do netu.

Co do jakości obrazu to powiem Ci tak:
    Jak oglądasz BR na led to masz wrażenie kosmicznej jakości obrazu. Jak oglądasz BR na plazmie to wasz wrażenie, że nie ma różnicy między plazma a lcd. Gdy oba odbiorniki postawisz obok siebie i odpalisz tego samego BR to jakość obrazu na korzyść plazmy panasonica jest powalająca!!!

Samsunga to w porównianu z panasonicem to nie ma co porównywać.
    Festina lente!

Strona 49 z 272 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów