Szukaj
Jest taka grupa na fb? Wysyłam prośbę o dołączenie![]()
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
Kupiłem taki : klik i mogę polecić.
Ja mam ten, od lat spisuje się świetnie i również mogę polecić
Uchwyt
- ZABAWA W RAWKI
WEŹ UDZIAŁ!
- D7500 + S10-20 F/3,5 + S18-35 F/1.8 + S17-50 + N50 1.8 G + N55-300 + Sg8 F/3.5 csII + PORST MC 135 + Meike tube set || Cokin P / Marumi magnetic || FotoPro x4i || Stroboss 36N, 60N, X2, X rec
- RX100 III
- Flickr Pstryk || strava || yt
Kupiłem takie nóżki pod komodępowinno pomóc hehe
Gwoździki kupiłem, przybije od padnięty trochę tył komody he także chyba operacja TV NA ŚCIANĘ zostanie zawieszona...
Oglądałem wiertarki w OBI... ale fajne mają![]()
Mnie to nie boli xD
- ZABAWA W RAWKI
WEŹ UDZIAŁ!
- D7500 + S10-20 F/3,5 + S18-35 F/1.8 + S17-50 + N50 1.8 G + N55-300 + Sg8 F/3.5 csII + PORST MC 135 + Meike tube set || Cokin P / Marumi magnetic || FotoPro x4i || Stroboss 36N, 60N, X2, X rec
- RX100 III
- Flickr Pstryk || strava || yt
@sokolnik
Te waty w Einhellu są bez znaczenia. Nie patrz na to. Tam jest zwykły udar na zasadzie zębatki - gówno wart w żelbecie. To samo w Twojej wkrętarce.
Kup sobie taką wiertarkę jak radzi kolega, będziesz miał na lata. Ta Makita ma udar elektropneumatyczny - to zupełnie inna bajka. W Twoim przypadku wszystko ogarniesz bez zająknienia i wcale nie będziesz musiał wydawać majątku na pozłacanewiertła. Wystarczą najtańsze SDSy z Castoramy czy Leroya
za kilkanaście złotych.
Co do sąsiadów to jest zupełnie odwrotnie niż to co ktoś tu napisał. Swoją wiertarką będziesz rzęził "godzinami", a taka Makitka po prostu w kilka sekund wpadnie w ten beton. Dodatkowo ma zabezpieczenie jakbyś trafił na zbrojenie, (tu można sobie poradzić - rozwiercając wtedy drut wiertłem do metalu, zwykłą wiertarką).
Jak za drogo to weź sobie MacAllister'a z Castoramy - jest do dostania poniżej 3 stówek. Spełni swoją rolę. Mamy kilka sprzętów tej marki w mojej firmie i lata już pracują, bez problemu.
Jak chcesz firmówkę to ta Makita będzie OK - najlepiej w Casto jak mają jakieś wyprzedaże - Castorama ma zresztą podpisaną umowę z Makitą na gwarancję najniższych cen na rynku /jak gdzieś znajdziesz taniej to się u nich można targować - to republikanie/. Świetne młoty robi też DeWalt, Bosh, Metabo, AEG, Hitachi etc. Wyższa półka to Hilti, Milwaukee (szczególnie akumulatorowe) ale to są zupełnie inne koszty...
Zresztą moim zdaniem kupowanie profesjonalnych sprzętów do wywiercenia paru dziur w ścianie to przerost formy nad treścią i lepiej nadmiarowe pieniądze przepić lub wydać na równie zbożne cele...
W kwestii uchwytu to brałbym coś co ma w zakresie rozmiarów telewizora więcej niż 65". Generalnie powinno być solidniejsze od uchwytu, który kończy swój zakres na 65". Użytkowo zwróć uwagę ile uchwyt odstaje od ściany, bo Cię będzie wkurzać odstający TV. W większości uchwytów dostajesz kołki do mocowania w betonie w komplecie i są one wystarczające. Tak jak kolega tu wspomniał zawiesisz na takiej ścianie czołg, a co dopiero TV... Dobre uchwyty w rozsądnych cenach można dostać w hurtowniach sprzedających ogólnie pojęty monitoring, okablowanie itp. Tam na ogół nie sprzedają najtańszego szajsu, bo jest to obarczone zbyt dużym ryzykiem.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-09-2021 o 00:54
Pozdrawiam
Marcin
Taka będzie dobra?
https://www.castorama.pl/mlotowierta...w-id-7588.html
Nie znam sie, nie chce kupić tandety, wiertarka ma być na lata, tak by nie trzeba było pożyczać od kogoś, by sie nie męczyć z wierceniem, by nie denerwować sąsiadów, tylko szybko sprawnie zrobić dziury i zapomnieć o wierceniu.
Używana będzie mało, użytek w mieszkaniu.
Sprawdzałem grubość ścian na planie ze spółdzielni, wg planu sciana nośna ma 14cm co nijak ma sie do rzeczywistości bo jedną ścianę nośna zmierzyłem i ma 16cm nawet trochę więcej... No ale wiadomo tynk, podkład, farba heh
To dziure chyba lepiej robić 8cm, czy 10cm na kołek?żeby sasiadowi tynk nie odpadł z drugiej strony ściany... B9 jakąś mlotowiertarke kupiłem ha
No i do tego potrzebuje jakieś 2 wiertła dobre do betonu
Co polecacie?![]()
W firmie mam kilkadziesiąt narzędzi Makity, miedzy innymi tą z linku. I pracuje ona non stop od dwóch lat, pracownicy to dojeżdżają jak się tylko da. Obudowa jest tak wytarta, że ciężko poznać co to jest. Ale działa dalej tak samo.
Wiertła weź sobie DeWalt, warte każdej wydanej złotówki.
Jak już będziesz w Casto, to weź sobie ten detektor z linku poniżej. Wychodzi zdecydowanie taniej niż naprawa trafionego wiertarką przewodu w ścianie. Lub trafienia na pręt.
https://www.castorama.pl/wykrywacz-m...-id-35443.html
Skontaktuj się z nami