Close

Strona 240 z 272 PierwszyPierwszy ... 140190230238239240241242250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 391 do 2 400 z 2712

Domyślnie

Pobieżnie opisałeś swoje wrażenie, co jak rozumiem jest konkretne i merytoryczne a gdy to samo zrobił czornyj to mu zarzuciłeś zero konkretów. Konkretne i dodałbym, że obiektywne

Domyślnie

Napisałem o spłaszczeniu dynamiki, przewaleniu świateł, zniekształceniu krzywej półtonalnej. P. Marcin napisał o płonięciu ognia, jak w reklamie Braveranu, czystości, przestrzenności, rodem z reklam telewizorów od LG.

Ale niech będzie, że to ja jestem niekonkretny i niech zostanie HDR = Wielka Kupa, dopóki nie zobaczę prawidłowej implementacji tej przełomowej podobno technologii. Nie wiem, tylko gdzie mam to zobaczyć, skoro już topowe sprzęty widziałem, a nie stać mnie na TV za 100 tys czy inne wynalazki na których może to faktycznie wygląda lepiej. Póki co, świetnie się czuję z klimatami kinowymi, gdzie o HDR nikt nie słyszał i czerpię przyjemność przy wieczornej / nocnej projekcji.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 14-07-2021 o 13:37

Domyślnie

Odnośnie tej "Wielkiej Kupy" napiszę taką oczywistą oczywistość. "Wielka Kupa" będzie na pewno, gdy wymusimy w ustawieniach TV tryb HDR w treściach, które nie zostały w tym ,,formacie" nagrane.
    Ustawiam po prostu funkcję HDR na Automat. TV sam wykrywa jak nadawany jest obraz i przechodzi w odpowiedni tryb (co można sprawdzić). Wszystkie ustawienia Opcji Video to u mnie: Automat, HDR, HLG, Wył .(HDR w moim TV to HDR10 lub DolbyVision, bo to obsługuje). Jak dane ustawienie wpływa na obraz łatwo sprawdzić np. w serwisie YouTube, gdzie nie brakuje treści UHD z HDR, czy UHD z DV, ustawiając na przemian np. Auto i Wył.
    Jeśli i w treściach video nagranych z HDR czy DV, jest źle, to już trudno mi powiedzieć. Może zależy od TV. U mnie nic niepokojącego z obrazem się nie dzieje, a wręcz przeciwnie.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 16-07-2021 o 10:57

Domyślnie

a co panowie sądzą o LG OLED55G13LA
    https://www.euro.com.pl/telewizory-l...hd-4k-lg.bhtml

ma wszystko to co chcę, jest przewidziany do powieszenia na ścianie, bez żadnych odstających kabelków czy dodatkowej elektroniki w osobnej obudowie
    na żywo wygląda dobrze
    ale może jest w nim coś takiego żeby go nie kupować, a nie znam się na wszystkich parametrach aż tak bardzo, żeby je wszystkie wychwycić
    więc co sądzicie?
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

Ale skurczybyk!
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

w sensie dobry wybór czy zły?

Domyślnie

To jest nowość w kwestii OLED. W sensie jeszcze bliżej ideału.

Nie wypowiem się, bo nie miałem z nim styczności osobiście. Ale dane i opinie na forach robią wrażenie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał_Sz Zobacz posta
    opinie na forach robią wrażenie.
    dzięki, no właśnie też pytanie o samą firmę LG, macie dobre czy złe doświadczenia ze sprzętami od LG
    bo wiadomo, rożnie bywa z różnymi firmami i nie ma znaczenia czy wypuszczają jakiś nowy model, niektóre firmy powielają stare błędy itp

Domyślnie

Na telefon od LG (G6) nie narzekam, ale za to responsywność telewizora doprowadza mnie do szału (z drugiej strony to nie jest sprzęt z najwyższej półki, kupiony jakieś 4,5 roku temu, zwykły 49" LED Full HD Smart TV, wówczas za 2000 zł).

Edit: no i już od dłuższego czasu podświetlenie zaczyna niedomagać, objawia się to widoczną fioletową poświatą wzdłuż obu boków i na środku od góry do dołu.
    Ostatnio edytowane przez lukasz_kk ; 05-08-2021 o 13:12

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz_kk Zobacz posta
    Na telefon od LG (G6) nie narzekam, ale za to responsywność telewizora doprowadza mnie do szału (z drugiej strony to nie jest sprzęt z najwyższej półki, kupiony jakieś 4,5 roku temu, zwykły 49" LED Full HD Smart TV, wówczas za 2000 zł).

Edit: no i już od dłuższego czasu podświetlenie zaczyna niedomagać, objawia się to widoczną fioletową poświatą wzdłuż obu boków i na środku od góry do dołu.

A ja na odwrót. LG G3 padł mi zaraz po gwarancji, natomiast z obu TV LG które posiada jestem bardzo zadowolony, zwłaszcza z OLEDa.

Strona 240 z 272 PierwszyPierwszy ... 140190230238239240241242250 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów