Close

Strona 196 z 272 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198206246 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 951 do 1 960 z 2712
    ksh
    Gość

Domyślnie

Takie opinie są cenne.
    Ten model to już 2017, nie ma jakiś aktualizacji czy sony już olało klienta?
    Sugeruję zawsze modele najnowsze, obecnie nie kupować nic starszego jak 2019.

Android jest bardzo ok w porównaniu do własnych głupotek producentów TV ale jak widać na twoim przypadku może być różnie.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    Nie chce wydawać dużo na tv. Chcę jeszcze kupić głośniki 2.0, mam upatrzony model za 899 zł taki EDIFIER R2750DB.
    Wrzucałem ci tu już świetne monitory aktywne, dlaczego wybierasz gorsze ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Takie opinie są cenne.
    Ten model to już 2017, nie ma jakiś aktualizacji czy sony już olało klienta?
    Sugeruję zawsze modele najnowsze, obecnie nie kupować nic starszego jak 2019.
    Czytałem, że to model z roku 2018 (nieistotne aż tak bardzo), chciałbym aby niektóre funkcje działały jak w modelu z 2009 Samsunga, ale może za dużo wymagam.

Jak się domyślam posiadasz TV z Androidem. Podpinałeś dysk na którym jest powiedzmy ok. 500 GB danych, ile to czasu zajmuje Twojemu TV aby był gotów do przeglądania zawartości dysku ?
    Jak jest podpięty i TV wyłączony pilotem, dysk pracuje, czy nie ? (To chyba powinno być oczywiste dla producenta, że jak wyłączę TV nie będę używał HDD, po co on pracuje ? Inni użytkownicy też na to zwracali uwagę, jak później doczytałem )

Najważniejsze (jak na razie ) dla mnie, to jak zmusić TV aby skalował do ekranu tylko duże zdjęcia, a te mniejsze wyświetlał w oryginalnej rozdzielczości. @koesh jak jest z tym u Ciebie, możesz sprawdzić ? (źródło zdjęć pendrive USB)

Edit.
    Aktualizacja jeszcze (chyba ostatnia) jest, ale TV przez internet jej nie wskazuje.
    Mam Androida 8 i wersję firmvare 6.6545, ta nowsza dostępna ma numer 6.6555. Można zaktualizować raczej już tylko przez USB. Tylko czy to coś zmieni, bardzo wątpię.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 11-06-2020 o 17:24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarz Zobacz posta
    Ty się dobrze zastanów czy warto je kupować bez odsłuchu
    A gdzie mogę ich odsłuchać po podłączeniu do TV ?

Słyszałeś jak one grają?

Wrzucałem ci tu już świetne monitory aktywne, dlaczego wybierasz gorsze ?

Jakie wrzucałeś? Wrzuć jeszcze raz
    Ostatnio edytowane przez sokolnik ; 11-06-2020 o 18:50
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez And.N Zobacz posta
    Jak się domyślam posiadasz TV z Androidem. Podpinałeś dysk na którym jest powiedzmy ok. 500 GB danych, ile to czasu zajmuje Twojemu TV aby był gotów do przeglądania zawartości dysku ?
    U mnie dysk na usb albo przez wifi jest gotowy ja wiem po minucie, jak już był wcześniej podpinany to natychmiast po wybraniu ?

Jak jest podpięty i TV wyłączony pilotem, dysk pracuje, czy nie ?
    Pracuje jak go indeksuje lub odczyt, potem usypia się, mam talerzowy 320GB i ssd 128GB.

Najważniejsze (jak na razie ) dla mnie, to jak zmusić TV aby skalował do ekranu tylko duże zdjęcia, a te mniejsze wyświetlał w oryginalnej rozdzielczości. jak jest z tym u Ciebie, możesz sprawdzić ? (źródło zdjęć pendrive USB)
    To jest skopane mega, nie bawiłem się w inne appki i ustawienie tego

Jakie wrzucałeś? Wrzuć jeszcze raz
    https://musiccenter.pl/sklep/studio-...ehringer-ms40/

Domyślnie

U mnie dysk na usb albo przez wifi jest gotowy ja wiem po minucie, jak już był wcześniej podpinany to natychmiast po wybraniu ?

Pracuje jak go indeksuje lub odczyt, potem usypia się, mam talerzowy 320GB i ssd 128GB.

https://musiccenter.pl/sklep/studio-...ehringer-ms40/
    I co one takie super? Lepsze od tych Edifierków?
    Głośniki do filmów głównie bo kablówka to wiadomo... Nie muszę mieć super dźwięku oglądając wiadomości
    Fajnie jakby miał możliwość BT?

Wysłane z mojego Samsunga przy użyciu Tapatalka.

Domyślnie

Najważniejsze (jak na razie ) dla mnie, to jak zmusić TV aby skalował do ekranu tylko duże zdjęcia, a te mniejsze wyświetlał w oryginalnej rozdzielczości.
    Jakbyś przypadkiem natknął się na rozwiązanie, to będę wdzięczny za podzielenie się informacją.

ksh
    Gość

Domyślnie

I co one takie super? Lepsze od tych Edifierków?
    Głośniki do filmów głównie bo kablówka to wiadomo... Nie muszę mieć super dźwięku oglądając wiadomości
    Fajnie jakby miał możliwość BT?

Wysłane z mojego Samsunga przy użyciu Tapatalka.
    Kup sobie soundbara do kompletu z TV, będziesz bardziej zadowolony, stawiam piwo !

Domyślnie

Niedawno kupiłem Sony KD-55XF9005 właśnie z Androidem, czy drugi raz bym to zrobił, raczej nie. Do obrazu nie mam zastrzeżeń, w pełni mnie zadowala.
    Co do minusów, po podłączeniu przenośnego dysku HDD (750 GB w połowie zapisany różnymi danymi) TV mieli to ok. 10 min. 11 letni TV Samsung LE40B650 potrzebuje na to ok. 10 sekund i jest dostęp do folderów (zdjęcia, filmy). Także tu postęp wątpliwy (Android ?). Co prawda później jak TV odczyta ten dysk, dostęp jest w miarę szybki. Tylko wyłączając TV pilotem dysk jest cały czas używany (miga dioda, talerz dysku się kreci i jest lekko ciepły). TV żyje tak trochę swoim życiem. Dwa razy już nie mogłem włączyć go pilotem dopiero wyjęcie i włożenie wtyczki z gniazdka pomogło. Aplikacji mam tylko kilka zainstalowanych.
    Sony Android to jest wielkie jedno nieporozumienie. Męczyłem się z tym badziewiem i sprzedałem. Pisanie do supportu Sony nic nie dało. Dysk raz widziany, raz nie, jak już się połączy nie pokazuje folderów w natywnej aplikacji tylko jakieś losowe tytuły, nie czyta napisów... Długo by gadać. Samsung i LG z dyskami, nawet tymi po sieci nie mają najmniejszego problemu.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Kup sobie soundbara do kompletu z TV, będziesz bardziej zadowolony, stawiam piwo !
    nie wiem czy saoudbar będzie lepszy... taki w budżecie 800-1000 to chyba plastikowe pierdziawki... OK słuchałem jednego takiego w Saturnie ale to był jakiś za 2 tyś itp. i faktycznie dobrze to grało... aleee do mojego saloniku w bloku... serio dobre monitorki 2.0 wystarczą
    Moje obecne Edifiery miałem jakiś czas w salonie i oglądałem filmy z tymi głośnikami, było całkiem spoko. Dlatego uznałem, że kupię wyższy model Edifiera i pewnie też będzie ok a nawet lepiej bo wykorzystam wyjście optyczne a nie jacka z kompa wtedy jeszcze gdzie dźwięk był na karcie zintegrowanej na starej płycie Asusa Z170 jeszcze Do tego te Edifierki mają też BF czyli puszcze sobię radio albo muzykę z telefonu bez włączania TV ...

Edifier ma soudbara takiego, za 1299 zł :

pol_pl_Soundbar-Edifier-S50DB-75_8.jpg

https://www.edifier.pl/product-pol-7...ier-S50DB.html
    Ostatnio edytowane przez sokolnik ; 11-06-2020 o 21:08

ksh
    Gość

Domyślnie

Kup do kompletu z TV, będziesz miał w jednym menu i jednym pilocie wszystko.

Strona 196 z 272 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198206246 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów