Close

Strona 149 z 272 PierwszyPierwszy ... 4999139147148149150151159199249 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 481 do 1 490 z 2712
    Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta
    Jeszcze Przed plazmą też się broniłeś
    Plazmotron to był mój pierwszy pomysł zakupowy, bo nie widziałem wtedy jeszcze obrazów na dobrych ledach. Dobry led nie jest zły, tylko że drogi cholernie niestety. Ten panas 47 cali co miałem w domu model FT pod prawie każdym względem obraz świetny, poza bandingiem i kijowym podświetleniem. Gdyby tak mieć możliwość wyboru z 10 sztuk to pewnie by się trafił jakiś fajny egzemplarz. Watomierz na nim pokazywał 60 wat, plazmotron pokazuje 180 wat ! i chociażby z tego powodu i paru innych plazma nie ma przyszłości.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Dla jakości obrazu Rafale
    Jakość obrazu z dobrych projektorów FHD z matrycą 3CCD jest powalająca. Strach się bać, jak pojawią się na rynku projektory 4K.

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    dla jakości obróbki niskich rozdzielczości i przeskalowania ich do góry,
    Przy dzisiejszej dostępności materiału FHD, DVD czy TVSD to taki sam skansen, jak taśma magnetofonowa. Oczywiście, można tu powiedzieć - po co mi PS3, jak C64 daje radę i mam mnóstwo gier na kasetach.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Fakt skansen, ale co począć jak takie są realia, przynajmniej moje, czyli filmy z SD i dvd ale w końcu to tylko telewizor, jak pralka i zmywarka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Jakość obrazu z dobrych projektorów FHD z matrycą 3CCD jest powalająca. Strach się bać, jak pojawią się na rynku projektory 4K.

Przy dzisiejszej dostępności materiału FHD, DVD czy TVSD to taki sam skansen, jak taśma magnetofonowa. Oczywiście, można tu powiedzieć - po co mi PS3, jak C64 daje radę i mam mnóstwo gier na kasetach.
    A jak wygląda podłączenie satelity do projektora? Tzn jak projektor sprawdzi się jako zastępstwo telewizora?
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    A jak wygląda podłączenie satelity do projektora? Tzn jak projektor sprawdzi się jako zastępstwo telewizora?
    każdy sensowny

problem z projektorem jest jeden - jasność :/
    nie da się go uzywać jako telewizora i tyle

mam miejsce na projektor - tak na 4-5 m przekątnej ekranu i git - zrobię to w końcu jak trochę się sytuacja uspokoi. nie zmienia to faktu, że jako tv w salonie się nie nadaje. mam spory salon i moje 50 cali wygląda trochę biednie - no takie absolutne minimum przy 3,5 - 4 m odległości (a bliżej się już kącika kawowego ustawić nie da ). tak więc 80 cali byłoby miłe jak diabli - no już te 65 -70 dało by radę...
    tylko ta cena :/
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    Możesz podłączyć wszystko, tak jak do TV.

Projektor ma jedną istotną wadę o której @siona - musi być ciemno, żeby obraz był ok. Tak jak w kinie.

Domyślnie

Do projektora musisz również niezależnie odpalać system do dźwięku.
    A jak jest z wymaganiami dla źródła obrazu przy projektorach? Czy nie jest tak, że projektory nie mają żadnych "poprawiaczy" obrazu w sobie? Przy projektorze, za konwersję/obróbkę obrazu odpowiada podpięte urządzenie, a takie, które sobie dobrze radzi niestety też sporo kosztuje.
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

w pomieszczeniu które ma 50-60 m^2 to na TV też musisz mieć zewnętrzny system dźwięku - no chyba, że lubisz jak bulgocze jak z muszli ... klozetowej.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Generalnie do filmu powinien być zewnętrzny system dźwięku

Nawet przy 100m2 jak się przybliżysz do TV to będzie mniej bulgotał
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta
    Do projektora musisz również niezależnie odpalać system do dźwięku.
    A jak jest z wymaganiami dla źródła obrazu przy projektorach? Czy nie jest tak, że projektory nie mają żadnych "poprawiaczy" obrazu w sobie? Przy projektorze, za konwersję/obróbkę obrazu odpowiada podpięte urządzenie, a takie, które sobie dobrze radzi niestety też sporo kosztuje.
    Mają wiele trybów wyświetlania i ingerowania w obraz. Jest tego nie mniej, niż w wysokich modelach TV, a moze nawet więcej plus funkcje dostępne tylko dla projektorów. Co do audio, przy takiej jakości obrazu, niekorzystanie z zewnętrznego dźwięku przestrzennego to grzech.

Strona 149 z 272 PierwszyPierwszy ... 4999139147148149150151159199249 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów