Close

Strona 91 z 272 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101141191 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 910 z 2712

Domyślnie

1. Telewizor robi za monitor. Czyli odtwarzasz film na komputerze i tam go obsługujesz (myszą lub klawiaturą)
    2. Przesyłasz strumień z komputera do TV. Klikasz sobie na kompie w film czy zdjęcie i wybierasz "odtwórz na TV". Komputer dalej przelicza plik na strumień, ale obsługujesz to potem pilotem.
    3. Serwer NAS przez DLNA. Tak jak 2, tylko nie potrzeba kompa. Film wybierasz pilotem.
    4. Odtwarzacz USB (dysk lub pendrive). To telewizor wykonuje całą robotę.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    1. Telewizor robi za monitor. Czyli odtwarzasz film na komputerze i tam go obsługujesz (myszą lub klawiaturą)
    2. Przesyłasz strumień z komputera do TV. Klikasz sobie na kompie w film czy zdjęcie i wybierasz "odtwórz na TV". Komputer dalej przelicza plik na strumień, ale obsługujesz to potem pilotem.
    3. Serwer NAS przez DLNA. Tak jak 2, tylko nie potrzeba kompa. Film wybierasz pilotem.
    4. Odtwarzacz USB (dysk lub pendrive). To telewizor wykonuje całą robotę.
    dodam jeszcze do 2 - po instalacji AllShare (program od samsunga) mozna pilotem obslugiwac udostepniona zawartosc kompa (odpalac filmy, zdjecia, muzyke). Bardzo wygodne, polecam

Domyślnie

zaglądam do wątku i... tęsknie za kineskopami
    używam highendowej plazmy Pioneera (bije na głowę obrazem np plazmę którą kupiłem mamie - Samsunga) ale...
    no własnie do dzisiaj mam w sypialni 32 calowe kineskopowe Sony które kupiłem w 2000 roku (najwyższy model
    w tamtym czasie) - i jak mam być szczery to nawet ten topowy Pioneer nie daje tak przyjemnego obrazu

gdyby robili 40+ cali kineskopy - nie zastanawiałbym się ani chwili

Domyślnie

Wygięty Tv jest super ciekaw jestem efektu na żywo. Pewnie w 2014 zobaczymy go na półkach za astronomiczna kase.

Domyślnie

Zapewne tak będzie, ale pytanie na czym będzie zapisana rozdzielczość 4K 8K ?? blue ray pójdzie w odstawke? a kiedy sygnał telewizyjny będzie w takiej rozdzielczości u nas ?? może obiecają jak wszyscy zapłacą abonament

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sasz87 Zobacz posta
    Zapewne tak będzie, ale pytanie na czym będzie zapisana rozdzielczość 4K 8K ?? blue ray pójdzie w odstawke? a kiedy sygnał telewizyjny będzie w takiej rozdzielczości u nas ?? może obiecają jak wszyscy zapłacą abonament
    Jeżeli im bedzie szło tak jak z wprowadzaniem kanałow HD to moze tvn i polsat w 2020 wprowadza wiadomosci w 4k hehe

Oszczędny w słowach
    Miasto
    WOT-Wieś Obok Torów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    SD styknie bo podpietee toto bedzie do starego kineskopowego tv.
    Budzet? Wiadomo - im mniej tym lepiej, ale zeby dzialalo
    Jesli roznica w cenie miedzy SD a HD nie bedzie duza to mzoe byc HD.
    Z takiej "ogolnodostepnej i darmowej" satki sa kanaly HD?
    W linku masz spis kanałów.
    http://www.lyngsat.com/hd/europe.html
    Coś taniego to Opticum, znajdziesz w wiadomym serwisie, jakość do przyjęcia.... serwis w Polsce i działają.
    „Człowiek tyle jest wart, ile może dać drugiemu człowiekowi”. - JP II

Domyślnie

Ja po siedmiu latach bez złodzieja czasu zmuszony jestem coś kupić - mój syn swojego kochanego kota Filemona ogląda na moim monitorze z coraz mniejszej odległości a najchętniej przytuliłby go do swojego wielkiego dziecięcego serducha razem z całym komputerem. Z czystej obawy o jego młode oczyska postanowiliśmy z żona kupić tv i powiesić je na ścianie co powinno skutecznie zmusić młodego do zachowania odpowiednich odległości. Jako, że z kasą jest "jak zwykle" wydatek to max do 2,5k złotych. Im więcej czytam w sieci, tym jestem głupszy więc ten wątek powinien stać się moim wybawieniem.
    W drodze eliminacji stanąłem przed następującym wyborem :

Samsung UE32ES5500

Toshiba 40RL939G ( ze wskazaniem na nią)

Samsung UE40ES6100

Nie wiem co prawda czy te 40cali jest mi potrzebne - pokój ma wymiary 3/5 a oglądanie tv będzie się odbywać po krótszym boku czyli po odliczeniu wieszaka i szerokości tv odległość wyniesie jakieś 2,5m.
    Co ważne - skoro już kupuję telewizor to nie ukrywam, że chętnie bym z niego uczynił zastępstwo dla mojego monitora w zakresie oglądania filmów czy seriali w domowym zaciszu i tu pojawia się problem. Najbardziej możliwościami gada do mnie Toshiba ale spotkałem się z opinią, że nie odtwarza napisów w formacie txt a to jednak format dominujący.
    Gorąca prośba do posiadaczy w/w modeli - jak jest z formatami odtwarzanych filmów i z formatami odtwarzanych napisów ? Tośka i Samsung 6ser. mają WIFI a Samsung 5ser. musi mieć adapter - jestem w stanie to przełknąć.Technologia 3d szczerze mówiąc mi lotto.
    Ostatnio edytowane przez puchbeary ; 17-01-2013 o 09:44

Domyślnie

Nie ma za dużych TV, te 40" to i tak nie za dużo będzie.

IMO zamiast myśleć o tych wszystkich wifi itp, dużo lepiej podpinać kompa (laptopa) bezpośrednio po HDMI, wtedy TV zamienia się w kolejny monitor, nie jest się wtedy ograniczonym przez żadne serwery DLNA itp.. ja tak robię.
    Kable HDMI mogą być długie.

Oczywiście Tv to tylko początek, potem dostrzeżesz koniecznosć posiadania odtwarzacza BD i zestawu KD

Strona 91 z 272 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101141191 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów