Close

Strona 76 z 272 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126176 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    Nie da się. To nagrywanie jest mocno zubożone. Nie można np. przycinać nagrań itp. Można je tylko obejrzeć na tym konkretnym telewizorze.
    a orientujesz się, czy to w Panasie tak tylko jest? czy np. Samsung nagra mi na dysku i mogę to sobie później na kompie odtworzyć, poobcinać itp.?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    a orientujesz się, czy to w Panasie tak tylko jest? czy np. Samsung nagra mi na dysku i mogę to sobie później na kompie odtworzyć, poobcinać itp.?
    Na żadnym telewizorze tak się nie da. Zabrania tego HDCP.
    Ale wystarczy kupić dekoder za 100 zł (na WIWA 100) i nagrywać sobie na pendrive. Potem możesz to dowolnie obrabiać w kompie.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Ja !'*#!**';
    Czlowiek pisze że plazma odpada a ci swoje. No przeciez to rece opadaja. Nic, kompletnie nic nie dociera. Groch o sciane to malo powiedziane. Jaka krucjata to jest czy jak ?

Moja sugestie o jednoznacznych, obiektywnych wynikach jakis badan w celu poparcia boskosci plazmy oczywiscie wyznawcy pomijaja milczeniem. Powod jest powszechnie znany i oczywisty - takie badania nie istnieja bo nie mozna jednoznacznie i obiektywnie stwierdzic że plazma jest lepsza od LCD. Ale przyznac tego sie nie da, prawda ? Zenujace to jest naprawde. Ja sie poddaje bo szkoda nerwow i klawiatury.
    Wez wuluzuj ja tutaj zadnej krucjaty nie prowadze, nikogo nie namawiam, a wypowiadajac sie w temacie pisalem o swoim wlasnym prywatnym zdaniu. Zaczynasz sie zachowywac wlasnie tak jak piszesz powyzej tylko z odchyleniem w druga strone bo dla Ciebie tylko LCD i jak ktos cos dobrego o plazmie napisze to zaraz cisniesz, ze Ty nie widzisz wiec Twoje zdanie jest sluszniejsze. Kazdy lubi co innego i trzeba uszanowac czyjes preferencje, dotyczy to obu stron, a nie tylko jednej.

Co do migotania plazmy to szczerze pierwszy raz slysze, ja na swojej nigdy nie zauwazylem takiego czegos, tak samo nie widzialem u moich rodzicow czy dwoch siostr, ani tesciowej ktora ma najtansza kichowata plazme.
    To migotanie to jak wyglada, tak jak w monitorze CRT ustawione na zbyt niska czestotliwosc?
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

ok, dzięki

a na temat wielkości TV coś doradzicie, wystarczy te 47 Panasa, czy brać 50cali Samsunga, czy to w sumie jeden czort?

do qualin

to efekt podobny do tego z 50Hz baniek, onegdaj królujących w naszych domach
    Ostatnio edytowane przez rotor ; 17-11-2012 o 23:07

Domyślnie

Co do wielkosci to zawsze lepiej wziasc wiekszy ekran niz sie planuje. Ja mam 42 i caly czas zaluje, ze nie bralem 50tki. Jak bede zmienial to wezme 50 minimum

To ja napewno nie uswiadczylem nigdy takiego migotania, za to slysze bzyczenie elektoroniki w plazmach, ale to tylko w srodku nocy jak jest wystwietlany bardzo jadny obraz
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Migotanie jak z CRT 50Hz ?

Zatkało mnie...aż pójdę się przyjrzeć bo może czegoś nie wiem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Co do wielkosci to zawsze lepiej wziasc wiekszy ekran niz sie planuje. Ja mam 42 i caly czas zaluje, ze nie bralem 50tki. Jak bede zmienial to wezme 50 minimum

To ja napewno nie uswiadczylem nigdy takiego migotania, za to slysze bzyczenie elektoroniki w plazmach, ale to tylko w srodku nocy jak jest wystwietlany bardzo jadny obraz
    a z jakiej odległości oglądasz?

Domyślnie

Jakies 3 - 3,5 metra.
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Sony nie znaju ale o 6100 jest coraz wiecej pochlebnych opinii.

Panowie, mam uchwyt jakis tam nołnejm z alledrogo ktory mial pierwotnie sluzyc w duecie z TV 42 cale. I to jest niby max dla uchwytu. TV bedzie 46 cali i zastanawiam sie czy trzeba kupic uchwyt czy moze wystarczy sprawdzic udzwig tego starego i wieszac jak da rade. Czy moze jest tak że te uchwyty do wiekszych TV sie jakos szerzej "rozjezdzaja" ? Choc przeziez rozstaw mocowac czy to w 42 czy w 46 jest taki sam.
    Podpowiecie ?
    Mam samsunga 6100 46 cali i jest rewelacyjny, nic mi w nim nie brakuje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ogryzek Zobacz posta
    Migotanie jak z CRT 50Hz ?

Zatkało mnie...aż pójdę się przyjrzeć bo może czegoś nie wiem...
    Jak się spojrzy kątem jednego oka, może drugiego, pokombinuje z obrazami jasnymi ciemnymi, to może się dać zauważyć szczątkowe migotanie na granicy percepcji. Zdecydowanie nie można porównać do CRT 50Hz. W porównaniu do migotania plazmy, CRT 100Hz to stroboskop dyskotekowy. Miałem w przeszłości kilka wysokich modeli Trinitronów Vega 100Hz i w odróżnieniu do plazm, na nich bez wysiłku dało się zobaczyć miganie. Na plazmie jest to zależne od jaskrawości, kontrastu, modelu/generacji ekranu i osobniczych cech oglądacza. Efekt jest bardzo słaby, ale jak się postarać, to czasami da się go zaobserwować. W normalnym obrazie/filmie nigdy mi się to nie udało, tylko na testowych. Migotanie wynika stąd, że luminofor jest pioruńsko szybki i przy małym wypełnieniu przebiegu sterującego są stosunkowo długie przerwy między mignięciami. Ze dwa lata temu Panasonic zwiększył sygnał PWM z 200 do 600Hz właśnie po to żeby wyeliminować do zera widoczność migotania. Szczerze mówiąc nie skupiałem się żeby sprawdzić czy to poskutkowało, bo i w starszych uciążliwość, jak sądziłem do tej pory jest praktycznie zerowa. Spotkałem paru ludzi którzy byli w stanie dostrzec migotanie, ale jak na razie nikogo, kto by stwierdził, że to dyskwalifikująca wada.

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Jakies 3 - 3,5 metra.
    Ja często siedzę w takiej odległości przy 50-tce i też mogłaby być większa. Wszak jak się siedzi w kinie to wielkość ekranu jest jeszcze większa i jest super.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 17-11-2012 o 23:47
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 76 z 272 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126176 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów