Tom, wiem, że to nic nie da ale spróbuję Tobie odpowiedzieć.
Nie śledzę rynku rtv o czym wspomniałem wcześniej. Przed ok 4 laty kupiłem plazmę bo innego wyboru nie było. Teraz stojąc przed ponownym wyborem postawiłem obok swojego Panasonica w.w. Philipsa. Wiem, że dla Ciebie najistotniejsze jest to, co na wykresach i tabelkach, być może nawet sprzed kilku lat, jednak dla mnie i nabywców sprzętu ważniejsze jest to , co mogliśmy porównać naocznie. I jakoś - ku ogromnemu zdziwieniu - doszedłem do wniosku, że zamieniłbym swoją plazmę na tego lcdka bez chwili zastanowienia. Na mojej plaźmie w ciemności czarny też nie jest idealnie czarny tylko wpada w szarości - ok, nie jest to Pioneer za 10000zł. Oba telewizory postawione obok siebie nie prezentowały prawie żadnych różnic o jakości obrazu. Czarny był czarny, biały ładniejszy w lcd, ostrośc lepsza w lcd. Żadnych irytujących pisków czy szumów. Doskonała w porównaniu z moją plazmą warstwa antyodblaskowa. Do tego 2-3 krotnie niższy pobór energii tylko cieszy.
Test sponsorowany? Tego nie wiem ale setki komentarzy pod testem zadowolonych użytkowników, którzy też są tego pewnie nieświadomi daje do myślenia. A często są to świadomi swojego wyboru nabywcy znający wady i zalety danych technologii... Ale my to ślepawi "kowalscy", których by Rubin zadowolił, gdyby rzucili na marketowe półki.
Nie wiem i nie bardzo mnie interesuje jakie technologie zastosowali producenci, abym widział to co widzę. Ważne, że przy kolejnej wymianie telewizora na większy będzie to raczej dobrej klasy lcd.
No tak. Ty jednak masz na to monopol, prawda?![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami