Faktycznie, tam chyba idzie 10. Popatrzę w domu, czy nie mam dystansów na większe śruby, jak coś to Cię poratuję. A może i śruby mam? Wyślij mi sms na numer (zaraz wyślę PM) tak koło 19 z przypomnieniem (jeśli mam Ci szukać).
Szukaj
Faktycznie, tam chyba idzie 10. Popatrzę w domu, czy nie mam dystansów na większe śruby, jak coś to Cię poratuję. A może i śruby mam? Wyślij mi sms na numer (zaraz wyślę PM) tak koło 19 z przypomnieniem (jeśli mam Ci szukać).
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Chciałeś fotkę to masz
Problem sprowadza się do tego że ten czarny plastik (2) musi być dany do otworu ze śrubą (1). Jak wezmę śrubę 10 i tulejkę 10 to owa tulejka raczej się nie zmieści w pomiędzy rowki w tym plastiku (3). Piszę raczej bo ósemka w zasadzie wchodzi na styk. Miał ktoś podobny problem z powieszeniem nowych modeli szajsunga ?
A dodatkowo to przy 40 calach jest Vesa 200 nie 400.....
Ostatnio edytowane przez Strus ; 30-01-2013 o 15:24
Dałbym plastikowe dystanse po 15 mm i już. Bez tych pierdzielników. Czyli śruby (gwint) powinny mieć długość ok 27 mm.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Kur.... zaczęło się. Struś sobie TV kupił... szlag by to.... Postawiłem na razie na nóżkach, podpiąłem - działa. Fajno, podpinam dysk 2.5. Wybieram USB. Widzi dysk, widzi też foldery. Niestety nie widzi nic w folderach - ani mkv ani mp3 ani jpg. Szajsung 6100 jakby ktoś pytał. Proszę o pomoc z rozwiązaniem tej kwestii
Tak podpinam pod dedykowany port. Idąc dalej, kumpel przytargał dysk z włąsnym zasilaniem. Podpięcie pod dedykowany port i lipa. Podpięcie pod drugi port USB i wszystko chodzi. Jak skończę formatować mojego 2.5 to sprawdzę. Ale coś musi być nie halo
No i samo zaczeło działać. Nie kumam czemu. Mam natomiast kolejną sprawę. Oglądam sobie z dekodera N jakiś program który nadaje dzwięk w Dolby. I fajnie tyle że telewizor na takich kanałach milczy. Nie odtwarza dżwięku. Po przełączeniu dzwięku na danym kanale Nki na normalny dżwięk w TV się pojawia. Gorzej jak dany program nadawany jest tylko z Dolby. Wtedy trzeba czytać z ruchu warg. Jak ktoś zna rozwiązanie to chętnie się zapoznam bo ja mam na dziś dość problemów z nową zabawką
Stereo jest kodowane MPEG a "Dolby" AC3. Przykład:
Może TV po prostu nie ma dekodera AC3, co zresztą nie powinno dziwić. Taki sygnał wyprowadza się z odbiornika wyjściem cyfrowym (pojedynczy RCA lub TOSLINK) i wprowadza do wzmacniacza kina domowego.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 30-01-2013 o 23:45
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Amplituner kina domowego to podstawa.
Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.
było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II
moje pstryki, na fejsie, instagram
Nie ma opcji żeby wlaczac ampli zakazdym razem kiedy wlaczam TV. Takze dekoder Nki musi być podpiety bezposrednio do TV. Dopiero TV bedzie spdif'em podpiete do ampli. Co nie zmienia faktu że cos jest nie tak. Szajsung 6100 powinien dekodowac dolby.
Skontaktuj się z nami