Close

Strona 50 z 227 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 2712

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Bierz 46'' bo będziesz żałował jak weźmiesz mniejszy Ja do swojego 46 przyzwyczaiłem się po ok miesiącu i teraz 50 czy 55 też by był ok Odległość oglądania również ok 3m.

Pzdr

Domyślnie

Jakiś czas temu miałem podobny dylemat. Ostatecznie zakupiony został Panasonic TX-P46G30E. jestem zadowolony, obraz wraz z N super, nic nie buczy (były takie głosy w sieci).
    Po ustawieniu w domu chciałem wymienić na mniejszy Teraz zastanawiam się czy nie sprzedać i kupić większy lub jeszcze większy. Oglądam tv w odległości ok 5 metrów. Choć naprawdę super wygląda z ok 2,5-3m.

Domyślnie

Od kilku lat ogladam 37 cali z 2.5-3 metrow, nie mialem na poczatku wrazenia ze jest wielki (mimo przesiadki z 21 cali CRT), ani teraz ni brakuje mi rozmiaru. Na razie staruszek JVC dziala bezproblemowo, ale gdybym wymienial to na cos z przedzialu 37-40 (max 42) cali. Rozne sa preferencje, ja nigdy nie lubilem siedziec w kinie z przodu i tego krecenia glowa zeby ogarnac ekran.
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    rotor - w tym wątku lepiej nie chwalić się takimi wyborami. zaraz przyjdzie szaman WidzącyWiedzącyNajlepiej i uświadomi Cię jak wielki popełniłeś błąd
    "Szaman" miał już swoje "5min", wysłuchałem, pokiwałem głową, i dokonałem w miare świadomego wyboru

Cytat Zamieszczone przez Zolty Zobacz posta
    Rozne sa preferencje, ja nigdy nie lubilem siedziec w kinie z przodu i tego krecenia glowa zeby ogarnac ekran.
    dokładnie, zawsze się dziwiłem tym siedzącym z przodu, chociaż nie mozna im odmówić praktyczności, bo mogli wyciągnąć nogi do woli

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zolty Zobacz posta
    ja nigdy nie lubilem siedziec w kinie z przodu i tego krecenia glowa zeby ogarnac ekran.
    Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    dokładnie, zawsze się dziwiłem tym siedzącym z przodu, chociaż nie mozna im odmówić praktyczności, bo mogli wyciągnąć nogi do woli
    A nigdy nie pluliście z plasteliny do postaci na ekranie
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    A nigdy nie pluliście z plasteliny do postaci na ekranie
    ..wolałem "na żywca", jak kolerzance taką plastelinkę zapodałem we włoski,.. to dopiero była awantura

a w temacie TV
    jak do tej pory, sprawdzają się moje przewidywania
    1.dźwięk prosto z TV do kitu (poprzedni TV - Thomson bańka), miał o wiele bardziej głęboki dźwięk, dwa rzędy głośników po bokach + na górze i dość spore "pudła rezonansowe" w obudowie
    2. czerń rzeczywiście "mało czarna" i na tym polu plazma zapewne zostawia w tyle LCDki

Miałem obawy, co do kątów patrzenia - niepotrzebnie, wszystko na tym polu jest OK, to nie LCDki sprzed paru lat
    Obraz: miód, cud i malina - po szybkich ustawieniach, odpowiada temu z monitora do obróbki zdjęć
    rozdzielczość - tu po prostu duże WOW, zobaczyłem to, czego poprzednio nie widziałem :np. skróty nazwisk podczas transmisji F1, poprzednio więcej się domyślałem, niż widziałem, teraz - jak na dłoni

Zauważyłem pewną rzecz, otóż ASPECT AUTO, nie zawsze się sprawdza np na TV Kultura, wie ktoś dlaczego?

Domyślnie

Żeby Samsung nie przestal robic 42 to bym dylematu nie mial

Domyślnie

Co sadzicie o PANASONIC TX-P50ST50, nie mam możliwości zobaczyć go na żywo ( w testach wypada bardzo pozytywnie ), dzisiaj widziałem jego lepszego brata PANASONIC TX-P50VT50 i obraz mi się bardzo podobał. Czy jest sens dopłacania około 2,5K do do VT50 ?? Głownie będę oglądać TV z UPC, sporadycznie film. Chce podłączyć do do sieci wi-fi i czy trzeba specjalnie coś dokupić, czy już ma wszystko wbudowane ?? Innym rozwiązaniem jest LED Samsunga modele od ES6100 do modelu ES7000 ale ten ostatni to już tylko 46 cali.
    I nie chce wydać fortuny, maniakiem ogladania TV nie jestem ( tygodniowo nie więcej jak 10h to i tak mocno naciągane ). Założony budżet to 5K jednak jak naprawde warto i bedzie kolosalna różnica na korzyść jakiegoś modelu to dopłacę nawet do 7K
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mancini Zobacz posta
    Chce podłączyć do do sieci wi-fi i czy trzeba specjalnie coś dokupić, czy już ma wszystko wbudowane ??
    jeśli pisze w instr., że ma WIFI wbudowane (a nie ready), to nic wiecej nie potrzebujesz, TV sam wykrywa ustawienia, albo (jak było w moim przypadku) trzeba będzie wszystkie cyferki wklepać ręcznie .

Mam inne pytanie do Was, czy ktos używa z TV oddzielnych głośników (nie chodzi mi o kino domowe) i moze mi cos polecic? bo tych wbudowanych w TV nie da się słuchać i nie sądzę, ze da się do tego przyzwyczaić

Domyślnie

A jak chcesz je podłączyć? Przez gniazdo słuchawkowe? Kolega używa tak TV z komputerowym zestawem 2+1.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Strona 50 z 227 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów