Close

Strona 216 z 227 PierwszyPierwszy ... 116166206214215216217218226 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 151 do 2 160 z 2712

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Mam 2.5 metra i 55 cali LG G2
    Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin255 Zobacz posta
    Mam 2.5 metra i 55 cali...
    Marcinie, na płci pięknej twoje wymiary muszą robić kolosalne wrażenie. Szczególnie ten drugi.

Domyślnie

Miałem (10 lat jak nie więcej) 42 cale, plazmę Panasonica (nic sie nie wypaliło!). Zrobiłem duży skok, od razu na 65 cali, QLEDA Samsunga, oczywiście 4K. I bardzo dobrze. Odległość ... niecałe 3 metry!!! Bałem sie czy nie przestrzeliłem z tym rozmiarem. Ale nie, jest super.
    1. Jeżeli sie ogląda TV itp programy, gdzie sygnał jest SD albo HD to obraz jest "miękki". Ale nie wygląda to źle. Dopiero jak się porówna z tym co w pkt 2 to widać, że może byc wiele lepiej.
    2. Jeżeli sie ogląda coś w 4K, np filmy z Netflixa to obraz jest żyleta. Jakość robi wrażenie. Choć czasami dla mnie to jest przeostrzone, nie do końca naturalne.

Dźwięk, nieważne jaki TV wysłać na wieżę stereo, ja mam po kablu optycznym, moja wieża nie ma HDMI. Amplitunery 5.1 itp maja HDMI. Ale nie mam zamiaru mieć kina domowego. Próbowałem, mam 4 dobre kolumny i suba, zwlokłem to do jednego pokoju by spróbować i zrezygnowałem. Mam TV ze stereo + subwoofer. Super sprawa.

Robin, OLED LG 65 cali pewnie będzie sporo kosztował, ale zrezygnowałem z zapewne lepszego koloru na rzecz dużego rozmiaru, bo mnie ten Samsung 65 kosztował coś około 3,5 tys., dwa lata temu.

Gdyby wszystkie stacje telewizyjne i wszystkie filmy były w 4K to bym kupił 80 cali do oglądania z 3 m. No ale tak dobrze z tym sygnałem nie jest. No i nie mam tyle miejsca na ścianie, pokój nie jest duży, a jeszcze sa meble czyli problemu nie mam.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 23-10-2023 o 22:46
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    . Mam TV ze stereo + subwoofer. Super sprawa.
    Też tak mam w salonie. Natomiast w sypialni mam nagłośnienie Dolby Atmos, więc mam porównanie. I to są dwa różne światy. Dokumenty na Netflixie w Doby Vision na OLEDzie i z Dolby Atmos po prostu zmiatają z planszy.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał_Sz Zobacz posta
    Też tak mam w salonie. Natomiast w sypialni mam nagłośnienie Dolby Atmos, więc mam porównanie. I to są dwa różne światy. Dokumenty na Netflixie w Doby Vision na OLEDzie i z Dolby Atmos po prostu zmiatają z planszy.
    Ja też mam zestaw Stereo (Yamaha Pianocraft) + suba i zasadniczo było ok dopóki nie kupiłem na próbę zestaw od Samsunga z Atmosem (belka + sub + satelity) no i od tego czasu zestaw stereo jest praktycznie nieużywany, chyba, ze do muzyki.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta

Robin, OLED LG 65 cali pewnie będzie sporo kosztował, ale zrezygnowałem z zapewne lepszego koloru na rzecz dużego rozmiaru, bo mnie ten Samsung 65 kosztował coś około 3,5 tys., dwa lata temu.
    Nie mam miejsca na taki telewizor, a tez i $ zabraknie. Druga sprawa, że nadwzroczność starcza robi swoje.
    Generalnie to się boje zakupu nowego TV, bo przez lata patrzenia na dobre monitory i setki tysięcy zdjęć w głowie się trochę poprzewracało z tą potrzebą jakości obrazu. Już 10 lat temu nie było dla mnie żadnego LCD wiec musiałem kupić plazmowy.
    .
    Niestety oglądam dużo telewizji "tradycyjnej naziemnej" tak to ujmijmy i tu ogromny ekran działa in minus. Owszem Netflix i HB to piękne obrazy.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 24-10-2023 o 09:48

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Generalnie to się boje zakupu nowego TV, bo przez lata patrzenia na dobre monitory
    Od kiedy mam OLEDa to nie mogę patrzeć na swoje NECzki I EIZO. Takie ładne, oprofilowane itp. Zwłąszcza na ich "czerń" i kąty widzenia. Przy okazji, może wiesz, a może nie. OLED nie ma kątów widzenia bo pod każdym kątem jest tak samo.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał_Sz Zobacz posta
    Od kiedy mam OLEDa to nie mogę patrzeć na swoje NECzki I EIZO. Takie ładne, oprofilowane itp. Zwłąszcza na ich "czerń" i kąty widzenia. Przy okazji, może wiesz, a może nie. OLED nie ma kątów widzenia bo pod każdym kątem jest tak samo.
    Dzięki, bo moja niewiedza o tych TV dzisiejszych jest bezkresna

Domyślnie

Dyskusja nabiera dynamiki Ja oglądam swojego OLED 55" z około 3 m i nie czuję żadnego dyskomfortu. Nic nie jest za małe i do niczego nie potrzebuję lupy. Oglądam głównie koncerty na Blurayu, czy YT, ale czasem zarzucę jakiś film z Netflixa, czy HBO i też jest git.
    Z6II, Nikkor 14-30 f4 S, Nikkor 24-70 f4 S, Nikkor 50 mm f1.8 G, Nikkor 70-200 f4 G, Tamron 150-600 5.0-6.3 G2

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafaello666 Zobacz posta
    Dyskusja nabiera dynamiki Ja oglądam swojego OLED 55" z około 3 m i nie czuję żadnego dyskomfortu. Nic nie jest za małe i do niczego nie potrzebuję lupy. Oglądam głównie koncerty na Blurayu, czy YT, ale czasem zarzucę jakiś film z Netflixa, czy HBO i też jest git.
    50 cali plazmowy oglądam z 3,3 -3,6 m i da się, ale fakt też jestem zdania, że telewizor nigdy nie jest za duży jak się ma go gdzie zainstalować i za co kupić

Strona 216 z 227 PierwszyPierwszy ... 116166206214215216217218226 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów