Close

Strona 195 z 272 PierwszyPierwszy ... 95145185193194195196197205245 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 941 do 1 950 z 2712

Domyślnie

Jak on kosztuje 4 500 to nie mój budżet na telewizor mam jeszcze inne rzeczy mam do kupienia

Wysłane z mojego Samsunga przy użyciu Tapatalka.
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał_Sz Zobacz posta
    A co to za legendy opowiadasz?
    Jakie znowu legendy. Poczytaj wpisy na forum HDTV. Sam mam panel OLED od LG i widzę jego wady i zalety. A jeśli chodzi o rzeczony B8 to bym uważał, bo to już jakieś ostatnie sztuki marketowe i cholera wie na co się trafi. Online już nie kupisz. Poszedłbym w B9 SLA (2020) i poszukał promocyjnej ceny.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał_Sz Zobacz posta
    Nie grzeją się OLED, większość LCD mocno. Wynika to z dziadowskiego podświetlenia matrycy LED-ami i coraz cieńszymi obudowami - część ciepła jest odprowadzana przez panel do pomieszczenia. Do tego matryce PVA/MVA mają tendencje do smużenia w niskich temperaturach, więc producent stara się mozliwie dużo ciepła wypromieniować w kierunku ekranu.
    Piszesz chyba o jakichś zabytkach. Mam kilkanaście TV od 19 do 75" i żaden się nie grzeje. Owszem grzeje się plazama ale to z punktu widzenia obecnych TV już historia.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

4500 za tv? to nie rzecz za którą bym dał tyle, nie widzę zastosowania. nowy aparat potrzebuję. co oglądać a zwłaszcza - kiedy?
    jak już, to chyba kupię mały tani lg co tylko z daleka wygląda dobrze i oczy bolą

Domyślnie

@sokolnik, w Twoim budżecie to chyba bez różnicy co kupisz. Ale weź pod uwagę funkcjonalność. WiFi to podstawa. Jak słuchasz muzy z YT to i przyda się ta aplikacja. Podobnie jak Spotify czy TuneIn. Ale to raczej podstawa w obecnych czasach więc myślę, że każdy TV to posiada. Skoro mowa o internecie to przyda się w obsługa głosowa- zdecydowanie bardziej praktyczne niż klawiatura, o pilocie nie wspomnę.

Domyślnie

Nie chce wydawać dużo na tv. Chcę jeszcze kupić głośniki 2.0, mam upatrzony model za 899 zł taki EDIFIER R2750DB. Czyli i tak zestawik bedzie za około 3 500, to już max

TV do oglądania kablówki oraz czasami jakiegoś filmu to mi więcej nie trzeba. Kablówki praktycznie nie oglądam chyba że w jakiś wolny weekend do śniadania itp. a filmy wieczorami też najwięcej zimą. Seriale małoo. Ten tv 40" poleci do małej sypialni i tyle.
    TV OLED kupię jak się kiedyś dorobię i nie będę miał co z kasą robić ha za 4500 wolałbym kupić monitor do pc niż tv

Wysłane z mojego Samsunga przy użyciu Tapatalka.
    Ostatnio edytowane przez sokolnik ; 11-06-2020 o 12:56
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Co jest nie tak z telewizorami LED? Zwlaszcza tymi niedrogimi.
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    mam upatrzony model za 899 zł taki EDIFIER R2750DB
    Ty się dobrze zastanów czy warto je kupować bez odsłuchu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    Co jest nie tak z telewizorami LED? Zwlaszcza tymi niedrogimi.
    rozdzielczość, brak płynności sztuczmosc obrazu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Sony, wybierz jakiś nowszy model LCD, Samsung i Philips też z nowszych i spokojnie teraz znajdzie 65".
    Bierz z androidem i nie będziesz miał zmartwień. ...
    Niedawno kupiłem Sony KD-55XF9005 właśnie z Androidem, czy drugi raz bym to zrobił, raczej nie. Do obrazu nie mam zastrzeżeń, w pełni mnie zadowala.
    Co do minusów, po podłączeniu przenośnego dysku HDD (750 GB w połowie zapisany różnymi danymi) TV mieli to ok. 10 min. 11 letni TV Samsung LE40B650 potrzebuje na to ok. 10 sekund i jest dostęp do folderów (zdjęcia, filmy). Także tu postęp wątpliwy (Android ?). Co prawda później jak TV odczyta ten dysk, dostęp jest w miarę szybki. Tylko wyłączając TV pilotem dysk jest cały czas używany (miga dioda, talerz dysku się kreci i jest lekko ciepły). TV żyje tak trochę swoim życiem. Dwa razy już nie mogłem włączyć go pilotem dopiero wyjęcie i włożenie wtyczki z gniazdka pomogło. Aplikacji mam tylko kilka zainstalowanych.
    Obsługa tego Sony do intuicyjnych nie należy. Wybierając źródło sygnału HDMI 1, HDMI 2 itd. nie widzi, że do USB jest coś podłączone i trzeba wchodzić z poziomy aplikacji (np. Album) aby mieć dostęp do pamięci na USB. Oczywiście w momencie włożenia pendrive, odpowiedni ekran w TV się pojawia. Sprawdzałem nagrywanie z USB (można nagrywać tylko programy z TV naziemnej, ale tak jest pewnie i innych TV). Zarejestrował dysk, zrobił swój system plików. Okazało się, że musi być pendrive 64GB. Ten 32 GB wyrejestrowałem w TV, ale już komputer go nie widział. Trzeba użyć specjalnego programu do formatowania lub Linuxa aby przywrócić go do sprawności. @koesh, może wiesz czy jest jakiś sposób aby wyświetlane zdjęcia z USB telewizor Sony nie powiększał do swojej max. rozdzielczości 4K (jeśli mają mniejszą rozdzielczość). W starym Samsungu tego nie miałem (skalował tylko zbyt duże zdjęcia do swojej rozdzielczości FHD).
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 11-06-2020 o 15:34

Strona 195 z 272 PierwszyPierwszy ... 95145185193194195196197205245 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów