Noooo niezle
Dobra, na dniach pobrykam po sklepach pomacać i pooglądać... coś czuję, że może to jednak 65 będzie...
Szukaj
Noooo niezle
Dobra, na dniach pobrykam po sklepach pomacać i pooglądać... coś czuję, że może to jednak 65 będzie...
- ZABAWA W RAWKI
WEŹ UDZIAŁ!
- D7500 + S10-20 F/3,5 + S18-35 F/1.8 + S17-50 + N50 1.8 G + N55-300 + Sg8 F/3.5 csII + PORST MC 135 + Meike tube set || Cokin P / Marumi magnetic || FotoPro x4i || Stroboss 36N, 60N, X2, X rec
- RX100 III
- Flickr Pstryk || strava || yt
Na lowcachgier czesto wpsominają o promo na tv, niedawno był soniak https://lowcygier.pl/sprzet-gamingow...-media-expert/
dzis jakis oled lg.
BTW, potrzebowałem szybko i tanio jakis tv 4k, padło na najtańszy samsung i jestem bardzo zdziwiony jak te technologie poszły do przodu. Wiedzialem że kosztem będzie brak HDR(degradacja kolorów) Na ustawieniu filmowym nie mam się do czego przyczepić, netflix to czysta radocha, a i w growym trybie na konsoli jest ogień. Generalnie przed zakupem warto przeczytac kilka testów, fajne robi xkom, można się szybko rozeznać w technologiach, załapać różnice itp
Bierz OLED od LG z serii B. Reszta to pieniądze w błoto![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
Czy ja wiem, do grania 200 ms opóźnienia raczej słabo.... no i to menu po ciangpongowemu....
Jakiś czas temu Benq jakiś taki projektor wypuszczał z 16 ms opóźnieniem dla trybu gier...
Ja jednak wolę klasycznie, ale w sumie opcja ciekawa tylko dla wieczornego kina![]()
- ZABAWA W RAWKI
WEŹ UDZIAŁ!
- D7500 + S10-20 F/3,5 + S18-35 F/1.8 + S17-50 + N50 1.8 G + N55-300 + Sg8 F/3.5 csII + PORST MC 135 + Meike tube set || Cokin P / Marumi magnetic || FotoPro x4i || Stroboss 36N, 60N, X2, X rec
- RX100 III
Ja też żadnych szumów nie widzę u siebie. Może ktoś ściąga filmy w słabej jakościWtedy szum czy piksele będą.
Poza tym, chyba nawet mój model, sprzed bodajże 3 lat jak pisałem, ma regulację jasności i to nie wiem czy nie samoczynną. Wiem, że problemów generalnie większych nie ma ani w dzień (chyba, że by światło centralnie waliło w ekran, ale wystarczy zasunąć rolety), nie mówiąc już o wieczorze, gdzie odbiór, kolory, kontrasty itp. są naprawdę super.
D7200+Nikkor 10-24 f3.5-4.5G ED+Nikkor 18-105+Tamron SP AF 90 f2.8 Di MACRO 1:1+Nikkor AF-P DX 70-300G ED VR+Nikkor 50 1.8G+Sigma A 18-35 1.8+Sigma S 60-600
Podejrzewam iż przypuszczam, że chodziło o szum akustyczny nie w obrazie.![]()
"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
"Don Kichote to zły człowiek był..."
Może i masz racjęNo, ale nie przesadzałbym aż tak z tą głośnością. Zwłaszcza jak się film ogląda gdzie zawsze są jakieś dźwięki, które bez problemu zagłuszą odgłos projektora. Chyba, że jak pisałeś, ktoś chciałby oglądać nieme kino to wtedy będzie słychać jak szumi.
Trzeba jedynie napisać o jednej wadzie projektorów. Lampy, które jednak mają swoją żywotność i nie ma zmiłuj. Więc tak do oglądania non stop telewizji przez 6h dziennie to kiepska sprawa. Jednak do meczy czy filmów wieczorem, jest to chyba najfajniejsze rozwiązanie. Przynajmniej dla mnie. Efekt jest rzeczywiście WOW. A na początku jak sobie obraz meczu rzuciłem na sufit jak jeszcze ekran nie dojechał, to dopiero były jaja![]()
D7200+Nikkor 10-24 f3.5-4.5G ED+Nikkor 18-105+Tamron SP AF 90 f2.8 Di MACRO 1:1+Nikkor AF-P DX 70-300G ED VR+Nikkor 50 1.8G+Sigma A 18-35 1.8+Sigma S 60-600
Jest nadal i nie da się tego zlikwidować bo to są cały czas polimery, które ulegają zużyciu, firmy dwoją się i troją jak to wyeliminować i nie da się, najnowsze konstrukcje mają inteligentne oprogramowanie, które może robić "ukrywanie" logo kanału czy stałe paski, wygląda to tak że jest wrzucany na nie siatka lub paski wygaszające, wygląda to jakby wychodziła przezroczystość z tłem czarnym.
Dobra, w tej chwili mam taki cel (oleda sobie daruję):
https://www.mediaexpert.pl/telewizor...tv-procesor-x1
Zobaczę wieczorem jak z dostępnością będzie.
Ostatnio edytowane przez crusiek ; 06-11-2020 o 11:31
- ZABAWA W RAWKI
WEŹ UDZIAŁ!
- RX100 III
Skontaktuj się z nami