Close

Strona 129 z 272 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139179229 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 281 do 1 290 z 2712

Domyślnie

Serie GT,VT i ZT mają - ostatnie xx60, nie wiem jak wcześniejsze
    Ostatnio edytowane przez pinio ; 05-01-2014 o 13:14
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    No i mamy Cię ! czyli dekoder, abonament ect. Nie chce nikomu płacić abonamentów. Żadnej N tv czy Kanał+ czy Polsat cyfrowy. Potrzebuje mieć możliwość zapisania jakiegoś programu, filmu nadawanego w ramach 22 kanałów naziemnej TV cyfrowej. Który z plazmowych Pansonica ma tą funkcjonalność ? Może ta się do jakoś "dorobić" jakimś softem ? Powiedzcie jeszcze Panowie te przeglądarki www aplikowane w TV to da się na nich np pocztę odczytać, notowanie giełdowe podejrzeć. To działa sprawnie w ogóle ?
    Bez sensu. Wszystko co jest nadawane w naziemnej można z powodzeniem na vod oglądać, tudzież ściągnąć z netu. Pomijam fakt, że tam chyba nie nadają nic sensownego :P
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Ale to chodzi o możliwość szybkiego zapisu i odtworzenia, a nie szukania przegapionego, czy ulubionego programu w sieci czy na jakimś VODO, nie wiem co to nawet jest Poza tym ja korzystam wyłacznie z netu po GSM wiec nie ma mowy o zasysaniu filmów z sieci.
    ALE ALE eureka mnie dosięgła. Przecież mam dekoder DVB-T który używam do telewizora CRT. na dekoderze sobie zapisuje i w zasadzie mógł bym tak dalej. Dużo miejsca nie zajmuje te pudełeczko. Po zapisaniu trza by tylko penea przerzucać w gniazdo w TV. Tylko jak cholercia przez tego dekodera zrobić przelot, aby sygnałem cyfrowym z niego też wyjść do TV, bo przecież muszę widzieć co nagrywam. Może jakiś tani duży plazmowy panasonik ma "PIP jeden tuner" to drugim tunerem był bym sygnał z dekodera zewnętrznego DVB-T wychodzący i wchodzący do TV przez eurozłącze bo takowe dekoder posiada. Miał bym wtedy podgląd na TV tego co nagrywam chyba dobrze kombinuje

hmmmmmmmmmmm tylko kto to wie w jakim formacie mój dekoder zapisuje pliki na zewnętrznej pamięci i czy da się to odczytywać potem w TV
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 05-01-2014 o 17:36

Domyślnie

Za stokilkadziesiat PLn nalezy zakupic tuner DVB-T (jakas Wiwa czy cus) - w ten sposob zrobi nam sie dwuglowicowy telewzor - nagrywasz jedno, odtwarzasz drugie....

Z racji mania starego TV bez wbudowanego DVB-T, szukam jakiegos pudelka ktore bedzie all-in-one: odtworzy DVD, BD, pliki, umozliwi nagrywanie na HDD i koniecznie bedzie mialo dobrze dzialajacy tuner DVB-T....
    Obslugowo pasuje mi Dune - ale wersja z BD zniknela, a i wspolpraca z DVB-T ulomna. Mam gdzies w piwnicy Xtreamera Prodigy, ale jakosc obrazu mz slaba.
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

Na plazme Cię stać a na abonament nie. ...
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

Ale to chodzi o możliwość szybkiego zapisu i odtworzenia, a nie szukania przegapionego, czy ulubionego programu w sieci czy na jakimś VODO, nie wiem co to nawet jest Poza tym ja korzystam wyłacznie z netu po GSM wiec nie ma mowy o zasysaniu filmów z sieci.
    ALE ALE eureka mnie dosięgła. Przecież mam dekoder DVB-T który używam do telewizora CRT. na dekoderze sobie zapisuje i w zasadzie mógł bym tak dalej. Dużo miejsca nie zajmuje te pudełeczko. Po zapisaniu trza by tylko penea przerzucać w gniazdo w TV. Tylko jak cholercia przez tego dekodera zrobić przelot, aby sygnałem cyfrowym z niego też wyjść do TV, bo przecież muszę widzieć co nagrywam. Może jakiś tani duży plazmowy panasonik ma "PIP jeden tuner" to drugim tunerem był bym sygnał z dekodera zewnętrznego DVB-T wychodzący i wchodzący do TV przez eurozłącze bo takowe dekoder posiada. Miał bym wtedy podgląd na TV tego co nagrywam chyba dobrze kombinuje

hmmmmmmmmmmm tylko kto to wie w jakim formacie mój dekoder zapisuje pliki na zewnętrznej pamięci i czy da się to odczytywać potem w TV
    Ale powiedz szczerze jak często nagrywasz coś z TV? Przecież na naziemnej nie ma nic sensownego, chyba, że jesteś fanem klanu itp :P
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAF7705 Zobacz posta
    Na plazme Cię stać a na abonament nie. ...
    Płace abonament za RTV TV i AGD dla Krajowej Rady Telewizji więc starczy zdecydowanie. No i na plazmowy za bardzo nie stać.
    Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Ale powiedz szczerze jak często nagrywasz coś z TV? Przecież na naziemnej nie ma nic sensownego, chyba, że jesteś fanem klanu itp :P
    Nagrywam, dziennik, wiadomości, czasem jak film o późnej godzinie jest. Zdarza się.

Domyślnie

(...)
    Nagrywam, dziennik, wiadomości, (...) Zdarza się.
    Żartujesz ... nagrywasz propagandę? Chyba, że dla beki
    Festina lente!

Domyślnie

Ok. Rozumiem.
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

W niniejszym wątku o telewizorach napisano sporo. Ostatnie działania firmy Panasonic spowodowały, że w najbliższym czasie raczej wyślę na zasłużoną emeryturę dotychczasowy kineskop. Przymierzam się do zwiększenia przekątnej i FullHD Pytanie jednak, czym to "napędzać", aby z nowoczesnych technologii wyciągnąć ile się da? Próbuję się zorientować, jakie rozwiązanie wybrać, ale im więcej czytam, tym większy mętlik mam.

Obecny dostawca TV po kabelku nie sprosta zadaniu i naziemna telewizja sobie nie poradzi z tematem, więc będę z pewnością skazany na skorzystanie z usługi ostatnio znienawidzonego dostawcy sygnału SAT. Z pewnością nie obejdzie się również bez zakupu urządzenia z Blu Ray, ale jakiego? Odtwarzacz, a może konsola do gier da spokojnie radę? Jeśli odtwarzacz, to jaki? Może warto wypasiony "kombajn", co również będzie tunerem SAT? Czy różnice pomiędzy odtwarzaczem za 500zł, a np. 1500 jest zauważalna? Gdzie najlepiej robić konwersję z sygnału SD na HD? W TV, czy urządzeniu zewnętrznym?

Podsumowując, mam kompletny mętlik w głowie. Pochwalcie się, jakie ciekawe rozwiązania stosujecie u siebie.

EDIT: Jaka jest jakość filmów dostępnych w wypożyczalniach filmów VOD? Zadowalająca, czy pozostawiająca wiele do życzenia?
    Ostatnio edytowane przez pinio ; 07-01-2014 o 16:03
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Strona 129 z 272 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139179229 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów