Serie GT,VT i ZT mają - ostatnie xx60, nie wiem jak wcześniejsze
Szukaj
Serie GT,VT i ZT mają - ostatnie xx60, nie wiem jak wcześniejsze
Ostatnio edytowane przez pinio ; 05-01-2014 o 13:14
Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało
Ale to chodzi o możliwość szybkiego zapisu i odtworzenia, a nie szukania przegapionego, czy ulubionego programu w sieci czy na jakimś VODO, nie wiem co to nawet jestPoza tym ja korzystam wyłacznie z netu po GSM wiec nie ma mowy o zasysaniu filmów z sieci.
ALE ALE eureka mnie dosięgła. Przecież mam dekoder DVB-T który używam do telewizora CRT. na dekoderze sobie zapisuje i w zasadzie mógł bym tak dalej. Dużo miejsca nie zajmuje te pudełeczko. Po zapisaniu trza by tylko penea przerzucać w gniazdo w TV. Tylko jak cholercia przez tego dekodera zrobić przelot, aby sygnałem cyfrowym z niego też wyjść do TV, bo przecież muszę widzieć co nagrywam. Może jakiś tani duży plazmowy panasonik ma "PIP jeden tuner" to drugim tunerem był bym sygnał z dekodera zewnętrznego DVB-T wychodzący i wchodzący do TV przez eurozłącze bo takowe dekoder posiada. Miał bym wtedy podgląd na TV tego co nagrywamchyba dobrze kombinuje
hmmmmmmmmmmm tylko kto to wie w jakim formacie mój dekoder zapisuje pliki na zewnętrznej pamięci i czy da się to odczytywać potem w TV
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 05-01-2014 o 17:36
Za stokilkadziesiat PLn nalezy zakupic tuner DVB-T (jakas Wiwa czy cus) - w ten sposob zrobi nam sie dwuglowicowy telewzor - nagrywasz jedno, odtwarzasz drugie....
Z racji mania starego TV bez wbudowanego DVB-T, szukam jakiegos pudelka ktore bedzie all-in-one: odtworzy DVD, BD, pliki, umozliwi nagrywanie na HDD i koniecznie bedzie mialo dobrze dzialajacy tuner DVB-T....
Obslugowo pasuje mi Dune - ale wersja z BD zniknela, a i wspolpraca z DVB-T ulomna. Mam gdzies w piwnicy Xtreamera Prodigy, ale jakosc obrazu mz slaba.
Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.
Na plazme Cię stać a na abonament nie. ...![]()
D600
14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
28-75,70-210
Ok. Rozumiem.
D600
14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
28-75,70-210
W niniejszym wątku o telewizorach napisano sporo. Ostatnie działania firmy Panasonic spowodowały, że w najbliższym czasie raczej wyślę na zasłużoną emeryturę dotychczasowy kineskop. Przymierzam się do zwiększenia przekątnej i FullHDPytanie jednak, czym to "napędzać", aby z nowoczesnych technologii wyciągnąć ile się da? Próbuję się zorientować, jakie rozwiązanie wybrać, ale im więcej czytam, tym większy mętlik mam.
Obecny dostawca TV po kabelku nie sprosta zadaniu i naziemna telewizja sobie nie poradzi z tematem, więc będę z pewnością skazany na skorzystanie z usługi ostatnio znienawidzonego dostawcy sygnału SAT. Z pewnością nie obejdzie się również bez zakupu urządzenia z Blu Ray, ale jakiego? Odtwarzacz, a może konsola do gier da spokojnie radę? Jeśli odtwarzacz, to jaki? Może warto wypasiony "kombajn", co również będzie tunerem SAT? Czy różnice pomiędzy odtwarzaczem za 500zł, a np. 1500 jest zauważalna? Gdzie najlepiej robić konwersję z sygnału SD na HD? W TV, czy urządzeniu zewnętrznym?
Podsumowując, mam kompletny mętlik w głowie. Pochwalcie się, jakie ciekawe rozwiązania stosujecie u siebie.
EDIT: Jaka jest jakość filmów dostępnych w wypożyczalniach filmów VOD? Zadowalająca, czy pozostawiająca wiele do życzenia?
Ostatnio edytowane przez pinio ; 07-01-2014 o 16:03
Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało
Skontaktuj się z nami