Masz rację. Dzwonię do gościa, który mi to sprzedał, ale nie odpowiada. Wycofałem już aukcję. Pioter sądzisz, że ten obiektyw ma wadę optyczną?
Szukaj
Masz rację. Dzwonię do gościa, który mi to sprzedał, ale nie odpowiada. Wycofałem już aukcję. Pioter sądzisz, że ten obiektyw ma wadę optyczną?
Ostatnio edytowane przez micz87 ; 16-12-2011 o 21:03
Moja sprawa już załatwiona. Pan upierał się przy tym, że zdjęcia mogą być winą złych ustawień, a obiektyw posiada silnik. W sklepie sprzedającym obiektywy Sigma powiedzieli, że były obiektywy 18-200 bez silnika, a jak pojawiły się te OS (ze stabilizacją) to produkowano już tylko z silnikiem. Ostatecznie zwracam obiektyw. Chyba będę chciał teraz kupić nowy. Boję się już Sigmy, ale przed zakupem następnego obiektywu na pewno zasięgnę opinii na forum.
micz87 ja nie pod Twoim adresem napisałem ten post.Też mam dodatkowo Sigmę 70-200 F:2,8. Niedawno ją nabyłem i używam do sportu. Pomimo kiepskich jesiennych warunków dała radę. Tylko ogólnie na tym forum ta marka ma słabsze notowania. Wynika to po części chyba z tego że obiektyw 2,8 i jaśniejszy wymaga od korpusu troszkę więcej. A Nikkory z takim światłem to inna cena.
Nie bój się Sigmy - ma ona wiele dobrych szkieł w cenie lepszej niż systemowe Nikkory. Szukaj opinii na forum, testów na photozone.de, fotopolis.pl, optyczne.pl itp
Ja mam Sigme, Tamrona i dwie stałki Nikona chociaż marzy mi się moją 85 1.8 zastąpić świetną Sigmą 85 1.4![]()
Skontaktuj się z nami