Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Domyślnie

Masz rację. Dzwonię do gościa, który mi to sprzedał, ale nie odpowiada. Wycofałem już aukcję. Pioter sądzisz, że ten obiektyw ma wadę optyczną?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vifoto Zobacz posta
    A cóż niektórzy tak psioczą na sigmy. Ja kupiłem sigmę 18-50 F:2,8 z HSM jako trzeci z cystą kartą gwarancyjną.( pierwszy posiadacz to był zawodowiec) po skalibrowaniu do D-90) robi fajniste fotki) Żeby nie bić piany mogę malkontentowi wysłać jedną lub kilka fotek na prywatny adres.
    Nie psioczę na Sigmy, te konkretne modele, które ma autor wątku mają mierne właściwości optyczne. Sam używam Sigmy 10-20 i jestem z niem bardzo zadowolony. Nie oceniam obiektywu po marce ale po jego jakości. Są dobre Sigmy/Tamrony i kiepskie Nikkory - i na odwrót
    Ostatnio edytowane przez micz87 ; 16-12-2011 o 21:03
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Moja sprawa już załatwiona. Pan upierał się przy tym, że zdjęcia mogą być winą złych ustawień, a obiektyw posiada silnik. W sklepie sprzedającym obiektywy Sigma powiedzieli, że były obiektywy 18-200 bez silnika, a jak pojawiły się te OS (ze stabilizacją) to produkowano już tylko z silnikiem. Ostatecznie zwracam obiektyw. Chyba będę chciał teraz kupić nowy. Boję się już Sigmy, ale przed zakupem następnego obiektywu na pewno zasięgnę opinii na forum.

Domyślnie

micz87 ja nie pod Twoim adresem napisałem ten post.Też mam dodatkowo Sigmę 70-200 F:2,8. Niedawno ją nabyłem i używam do sportu. Pomimo kiepskich jesiennych warunków dała radę. Tylko ogólnie na tym forum ta marka ma słabsze notowania. Wynika to po części chyba z tego że obiektyw 2,8 i jaśniejszy wymaga od korpusu troszkę więcej. A Nikkory z takim światłem to inna cena.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psobolewski Zobacz posta
    Boję się już Sigmy, ale przed zakupem następnego obiektywu na pewno zasięgnę opinii na forum.
    Nie bój się Sigmy - ma ona wiele dobrych szkieł w cenie lepszej niż systemowe Nikkory. Szukaj opinii na forum, testów na photozone.de, fotopolis.pl, optyczne.pl itp

Ja mam Sigme, Tamrona i dwie stałki Nikona chociaż marzy mi się moją 85 1.8 zastąpić świetną Sigmą 85 1.4
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów