Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Domyślnie

micz87 jak kolega psobolewski podepnie 35 1.8 i zrobi 2-4 foty i zobaczy to na monitorze to popsujesz mu święta

edit:

bierz najpier 18-105 - naucz sie dobrze obsługi aparatu później decyduj się na stałkę - sam się zorientujesz po czasie czy chcesz czy nie - bo stałki maja tyle samo zwolenników co i przeciwników.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psobolewski Zobacz posta
    ... Teraz już będę wiedział gdzie zasięgnąć opinii
    Kto pyta nie błądzi

Domyślnie

kupię Nikkora 18-105 VR. I do tego 50mm/f1.8 też Nikkora:/
    No w końcu sensownie mówi Najpierw kup 18-105 VR i potem trochę pocykaj to będziesz wiedział jaką ogniskową częsciej używasz i czy lepiej stałkę 35mm czy 50mm Albo po prostu kup na start Tamrona 17-50 ze światłem 2.8, tylko szukaj ostrej sztuki bo jest rozrzut jakościowy. Dla mnie jest to podstawowe szkło na co dzień. Resztę załatwiają stałki.

micz87 jak kolega psobolewski podepnie 35 1.8 i zrobi 2-4 foty i zobaczy to na monitorze to popsujesz mu święta
    HAHA Niestety prawda
    Ostatnio edytowane przez micz87 ; 16-12-2011 o 16:21
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

No dobra Panowie, to zamykamy temat. Dzięki za rady. Odezwę się jak sprzedam ten złom i kupię "normalne" szkiełko.

Domyślnie

No dobra Panowie, to zamykamy temat. Dzięki za rady. Odezwę się jak sprzedam ten złom i kupię "normalne" szkiełko.
    Ciekawe, czy parę miesięcy wcześniej ktoś już tak nie pisał na jakimś forum? Przewiduję ciąg dalszy dopisany przez nowego autora.
    sprzęt: fotografuję sercem

Domyślnie

A cóż niektórzy tak psioczą na sigmy. Ja kupiłem sigmę 18-50 F:2,8 z HSM jako trzeci z cystą kartą gwarancyjną.( pierwszy posiadacz to był zawodowiec) po skalibrowaniu do D-90) robi fajniste fotki) Żeby nie bić piany mogę malkontentowi wysłać jedną lub kilka fotek na prywatny adres.

Domyślnie

Mam jeszcze jedno pytanko. Czy ta sigma ma wbudowany silnik? Posiada otwór na śrubokręt z puszki. Czy to możliwe żeby miała i wbudowany silnik i była sterowana z puszki? Oto zdjęcie od strony tylnej soczewki

Domyślnie

Ta sigma nie ma silnika.
    Nawet, jesli kupiles od osoby prywatnej, mozesz upomniec sie i dac negatywa za niesprawny sprzet. Mozesz tez domagac sie zwrotu kasy.
    Nie badz dupkiem, jak ten sprzedajacy i nie wciskaj komus innemu tego padla.

@Micz - ten obiektyw w wersji sprawnej jest ostry na pelnej dziurze przy 18mm. Nie przeginaj.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów