Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Domyślnie CF do 300pln do d70?

witam!

wlasnie zmieniam sprzet z analogowego canona na d70tke, i mam pytanie jaka karte sobie dobrac w rozsadnej cenie do 300 pln? np grosman ma kingstony high-speed 1gb za 290 pln czy lepiej wziac ScanDisca o mniejszej pojemnosci ale z ultra, lub ultra II?
    ps aparat biore u grosmana, jesli ktos ma jakies pejoratywne opinie na jego temat to chcialbym je poznac, bo jak na razie to wszedzie spotykam sie z pozytywami ale przezorny zawsze ubezpieczony

Domyślnie

Jeszcze nie tak dawno miałem podobny dylemat dysponując do D70 jedynie 265MB Kingstonem . Niestety finansowo wystarczy tylko na 512MB ale wolę kartę szybszą. (SanDisk Ultra II) Jeśli aparat bierzesz u grossmana to chyba możesz coś potargować przy karcie o lepszą cenę bo np. tutaj. Masz cene na wejście lepszą. No i przemyśl czy karta szybsza Ci się przyda.. za 300 można mieć SanDisk'a 1GB Ultra.
    Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem

Domyślnie

Witaj.Kupuj KITA itak reszta przed tobą :
    http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?p=115034#115034

Domyślnie

dzieki turbo, pewnie sie potarguje z grosmanem, jak mi zejdzie tak do 350 ze scandiska 1gb ultra2 to pewnie wezme a na razie zrezygnuje z torby, bo mialem wl;asnie brac w foto-necie w promocja LP nova 2aw, ale sie skonczyly i pomyslalem o reporterze 100aw bo jest za tylk9o 250 pln z wyslaniem w promocji tez zadowolony jestes z tej swojej LP?
    ps ja jestem z krosna-

pozdrawiam
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie

witam torba to moim zdaniem podstawa. Ja kupiłem torbę dobrą, ale przez to mniejszą kartę i nie żałuje. Ostatnio dreptałem 20min w ulewie z torbą na wierzchu (parasol oddałem znajomej ) i te osłonki sprawują się wyśmienicie 200 AW dorwałem w MM w Rzeszowie za 250pln (jest promocja na modele 100, 200 i chyba większe oraz plecaki te mniejsze z Lowepro) i wcale nie będzie za duża (nawet na D70 + kit bez innych szkieł). Model 100 jest chyba jednak za mały, jeśli masz zamiar kupować 70-300 radzę przymierzyć i prędzej 200AW. Generalnie całą serie reporter polecam jedyna wada jak dla mnie to trochę za wąski zamek w klapie. Można szybko wyjąc szkło ale puszka już się nie przeciśnie, albo ja mało zdolny jestem No o zamek zdublowany klamerkami – super rozwiązanie.

W sumie do krosna pewnie wybiorę się na 4 łapy więc można coś pomyśleć przy okazji pomacał bym 70-300
    Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem

Domyślnie

dzieki za rade pewnie zapoluje na lepsza LP, ale kiedy ty ja brales w tym MM?? bo jakby byla taka promocja jeszcze to sie pewnie szarpne a na 4 lapy mozna cos podumac tylko zeby sie aparacik od błotka nie uciapał

Domyślnie

Co do prędkości kart - było o tym kilka razy na forum. D70 ma duży bufor - do momentu zapełnienia bufora zdjecia da sie robić tak samo szybko - prędkośc karty nie ma znaczenia. Dopiero po zapełnieniu bufora prędkośc zapisu karty wpływa na szybkostrzelność. Seryjne zdjęia robię sporadycznie - a więcej niz 4-5 w serii to chyba jeszcze mi się nie zdarzyło. Jak dla mnie dopłacanie do ultra jest nieuzasadnione.
    Pozdrawiam

Domyślnie

irekka: w sumie tez nie zamierzam na razie strzelac seriami do wszytskiego co sie rusza ale przegladajac posty z forum chyba jednak zdecyduje sie na scandiska.w sumie nawet te 100pln nie robi tak strasznej roznicy (grosman spuscil 3 dni temu z 3630 na 3530)wiec moge dorzucic ta gratisowa stowke a ultra moze sie przydac kiedys

dzieki pozdrr

Domyślnie

kupilem LEXAR professional (x80) 1 GB za 310 pln 3 miesiące temu. szybsza od san diska ultra II, a tańsza. nie wiem w jakich cenach teraz chodzą. trzeba kukać na allegro w poszukiwaniu takich cenowych rodzynek. w czasie kiedy licytowałem takie same sprzedawano po 500 pln

Domyślnie

jakos nie ma przekonania do lexarow ale cana wydaje sie byc bardzo zachecajaca (szczegolnie ze x80+) ps mimo wszystko zaczynam sie sklaniac ku SD jednak

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów