Nie patrzylem, ale jesli tak mowicie to pewnie macie racje![]()
Szukaj
Nie patrzylem, ale jesli tak mowicie to pewnie macie racje![]()
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
moja żona uzywa epl1 i za takie pieniadze to jest to strzał w 10. Brakuje wbudowanego wizjera, ale po za tym jest extra.
Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...
fajny jest też samsung nx100![]()
Ehh naprawdę ciężko coś wybrać, a najgorsze jest to że nie można za bardzo sprawdzić kilku aparatów i wybrać z nich jeden;/ Tym bardziej, że to mój pierwszy aparat tego typu. Jeśli macie jeszcze jakieś propozycje to piszcie z uzasadnieniem dlaczego właśnie ten model. Idę spać, pozdrawiam
Jeśli chcesz PL-1 wraz z 14-42 to ja chętnie się zamienię na tą D90.
Odnośnie jakości obrazów natomiast:
Zwrócę uwagę, że kitowy 14-42 należałoby porównać np z 18-55 Nikona. Przy takim porównaniu wnioski nie będą już tak jednoznaczne. Do tego dołożę, że PL-1 ma wymienne obiektywy i przez to możliwość montażu dowolnego szkła z mocowaniem Olympusa - a w tym znacznie ciekawszych jak to z P300. To rozwiązanie powoduje, że PL-1 jest z zupełnie innej ligi i porównywanie go z P300 wiele sensu nie ma.
Natomiast jest to jednak puszka znacznie delikatniejsza od kompaktu P300
...i znacznie wieksza. Ciezko bedzie EPL1 zmiescic w kieszeni.
P300 jako dodatek do DSLR sprawuje sie swietnie, ale jako jedyny aparat w torbie faktycznie EPL1/NX100 to super wybor. Kosztuja teraz smieszne pieniadze.
No NX100 wydaje się bardzo fajny jak na taką cenę. A może lepiej dołożyć kilka zł na LumiX DMC - GF3 z obiektywem 14-42mm?? Stałki raczej odpadają gdyż w górach nie zawsze ma się możliwość podejść czy oddalić. Zoom niewielki 2-3x powinien wystarczyć. Będę się musiał wybrać do sklepu żeby pomacać kilka modeli jak leżą w dłoni. Co do wielkości to nie musi się mieścić w kieszeni spodni:P Można go chować do plecaka bo tego typu aparaty i tak są o wiele mniejsze niż lustro ze szkłem.
W gorach jak mam nosic jakis aparat w plecaku, to wole juz nosic DSLR. W gorach nie do przeceniemia jest "kieszonkowosc". Na plaskim szlaku zgoda, mozna sobie siegac do plecaka, ale gdzies na szlakach, drabinach i lancuchach Orlej Perci lub innych trudnych szlakach, nie proponuje tego robic. Wtedy siegam do bocznej kieszeni spodni po P300 lub cos podobnego i jedna reka pstrykam fotki a druga trzymam swoje zycie, wiszac na drabinie lub lancuchu.
Ale moze tylko ja jestem taki "bzdziuch"![]()
D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
AF16/2.8D | AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai
Skontaktuj się z nami