Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: D700 --> S5pro?

Domyślnie

sprzedać z stratą łatwo, ale pomyśl ile będziesz musiał dołożyć na nowe D700
    albo sprzedając to body pozbędziesz się yyyy
    mam, pozbędziesz się.... to tak jak byś A NIE MA PLANET oglądał bez HD, w sumie można, ale te barwy, te...
    mnie tez się sytuacja zmieniła w sumie zastanawiałem sie nad zmianą na D90, ale nie nie
    zawziąłem się i żeby nie sprzedawać puszki pokancerowałem body, porysowałem je, nawet matryce, no żeby nikt nie kupił... żeby było moje
    szybko wrócisz do formy, a sprzęt (choć porysowany ) bedzie ci jeszcze dłuuuugo służył, zostaw
    Ostatnio edytowane przez tmk_t ; 15-12-2011 o 20:17
    xpro2/ 23/ 56/ 10-24/ godox

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kołobrzeg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samson09 Zobacz posta
    Zakladajac ze masz d700 to raczej jakies pojecie o fotografii masz. Powinienes zdawac sobie sprawe z wad i zalet obu aparatow.
    D700 znam, S5pro nie, a wszelkie rzeczy własnoręcznie_i_ocznie wolę sprawdzać
    N

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kołobrzeg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmk_t Zobacz posta
    sprzedać z stratą łatwo, ale pomyśl ile będziesz musiał dołożyć na nowe D700

Argument finansowy trafny, ale zostawiać body bezrobotne na te parę miesięcy...
    N

Domyślnie

D700 to kupa złomu - mnie w systemie nikona trzyma jedynie fufu (i CLS) - jak zdechnie fudżik (a już ma 11k klapnięć migawki) to się pomyśli nad deską i EF 135L
    wpisz 🐒i foto ale nie taką małpę jak w zoo tylko taką jak w emajlu
    ŚREDNI FORMAT jest tylko średni MIKRO CZTERY TRZECIE jest mikro KROP to wycinek całości PEŁNA KLATKA jest najlepsza bo jest pełna

Domyślnie

na korzyść s5 to chyba DR i WB
    (https://picasaweb.google.com/1145097...27652863278802

na codzień używam d300 i s3pro. Nikon jest szybszy, celniejszy, szczelny, a fuji jest wolny, "plastikowy". Pomimo wszytsko fuji ma to "coś"... uwielbiam robić nim fotki, nie trzeba praktycznie nic obrabiać, balans bieli to prawdziwy szok. Osobiście bym nie zamienił d700 na s5 ale trzeba go spróbować.
    s3pro raczej nie sprzedam, Nikona wymienię na nowszego
    http://junkhistory.blogspot.com/
    d700 s3pro f90x MEs SuperA e-pl1 ContaxS
    T28/2.5 N50/1.8D Sg85/1.4 Sg14/2.8 T28-75/2.8 T90/2.5 Biotar 56/2

Domyślnie

plastikowy? To to samo body co D200 a d200 a d300 to tylko z wyglądu kosmetyka.
    ŚREDNI FORMAT jest tylko średni MIKRO CZTERY TRZECIE jest mikro KROP to wycinek całości PEŁNA KLATKA jest najlepsza bo jest pełna

Domyślnie

pisałem o s3pro bo taki posiadam s5 już jest ok
    http://junkhistory.blogspot.com/
    d700 s3pro f90x MEs SuperA e-pl1 ContaxS
    T28/2.5 N50/1.8D Sg85/1.4 Sg14/2.8 T28-75/2.8 T90/2.5 Biotar 56/2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomitom Zobacz posta
    D700 to kupa złomu - mnie w systemie nikona trzyma jedynie fufu (i CLS) - jak zdechnie fudżik (a już ma 11k klapnięć migawki) to się pomyśli nad deską i EF 135L
    No popatrz a w swoim blogu piszesz o D700 tak - "Ja nie czekam na następcę niezawodnego D700. Mało tego, mam nadzieję, że jeszcze długo i jeszcze dłużej na rynku dostępny będzie ten model aparatu, który posiada wszystko i jeszcze więcej czego mi do szczęścia potrzeba." - no to jak to jest w końcu z tym D700?

aha...i 11K klapnięć to jest wg. Ciebie tak dużo???
    D700 / N28 PC f 3.5 / Micro N 60 f 2.8D / SB800 / ELFO

http://wojtekdziedzic.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez howser Zobacz posta
    pisałem o s3pro bo taki posiadam s5 już jest ok
    Na tym cholernym telefonie (leże chory w łóżko i tylko komórka zapewnia mi kontakt ze światem) prawie nic nie widać i więcej zgaduję niż przeczytam A jak widzę fuji to od razu mam na myśl swojego ukochanego, najlepszego na świecie S5pro.

Koledze wyżej napiszę tylko jedno.
    Zadanie na dziś:
    nauczyć się na pamięć słów ironia i sarkazm (w dowolnej kolejności)

Pomimo wątpliwej jakości produktów Nikona - nie zmienię tego syfu na inny badziew - jest dobrze tak jak jest.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomitom Zobacz posta
    Na tym cholernym telefonie (leże chory w łóżko i tylko komórka zapewnia mi kontakt ze światem) prawie nic nie widać i więcej zgaduję niż przeczytam A jak widzę fuji to od razu mam na myśl swojego ukochanego, najlepszego na świecie S5pro.

Koledze wyżej napiszę tylko jedno.
    Zadanie na dziś:
    nauczyć się na pamięć słów ironia i sarkazm (w dowolnej kolejności)

Pomimo wątpliwej jakości produktów Nikona - nie zmienię tego syfu na inny badziew - jest dobrze tak jak jest.
    Kolego tomitom, ja wiem co to sarkazm i ironia, nie musisz mi tutaj od razu zadań domowych zlecać OK, skoro mało widzsz na tym telefonie to pewno też nie zauważyłeś moich emotek więc luz Życzę rychłego powrotu do zdrowia! - Napisane bez sarkazmu i ironii - serio
    D700 / N28 PC f 3.5 / Micro N 60 f 2.8D / SB800 / ELFO

http://wojtekdziedzic.com

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów