Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal_C Zobacz posta
    Ja mam podobnie. Oprogramowanie wirusowe F-secure. Wirus Trojan.SCRIPT.475646
    I u mnie to samo.

Domyślnie

I co ciekawe na CB też mi wykryło wirusa.

Domyślnie

Tam pewnie ktoś wstawił zdjęcie z Nikona dla odmiany...

Domyślnie

Wirus zmutował? Mam nadzieję, że sprawa szybko się wyjaśni i okaże się tylko błędem antywir.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Antywirus to najgorszy soft na kompa , ktory wymyslil czlowiek. Nie ogladac dup,nie odbierac nieznanej poczty, nie wchodzic na "dziwne strony" i bedzie spokoj . Gwizdkow USB i dyskow twardych nie wtykac gdzie popadnie i bedzie git Niestety ale prawda boli - tylko z naszej winy wirusujemy swoje kompy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Motorniczy Zobacz posta
    Antywirus to najgorszy soft na kompa , ktory wymyslil czlowiek. Nie ogladac dup,nie odbierac nieznanej poczty, nie wchodzic na "dziwne strony" i bedzie spokoj . Gwizdkow USB i dyskow twardych nie wtykac gdzie popadnie i bedzie git Niestety ale prawda boli - tylko z naszej winy wirusujemy swoje kompy.
    A jesteś w błędzie - nie wiem, jak dzisiaj, ale jeszcze z rok temu wystarczyło zainstalować system i podłączyć go do np. Neostrady - zaraza pojawiała się SAMA w ciągu dwóch-trzech minut.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 16-12-2011 o 10:54 Powód: lit. ;)
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    A jesteś w błędzie - nie wiem, jak dzisiaj, ale jeszcze z rok temu wystarczyło zainstalować system i podłączyć go do np. Neostrady - zaraza pojawiała się SAMA w ciągu dwóch-trzech minut.
    Jak się robi instalację z płyty bez SP2, to od razu ustawia się kolejka do "poszerzenia" pakietu "oprogramowania".
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 16-12-2011 o 10:54 Powód: lit. ;)
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

m3
    Gość

Domyślnie

Na forfoto.pl też się wirusy ostatnio pojawiły. Czyżby jakiś atak na fora fotograficzne ?

Domyślnie

A czy przypadkiem nie jest to problem linków?

Nie wiem czy ktoś pisał wcześniej, ale stawiam 10 do 1 że te ostrzeżenia to umieszczony przez kogoś w stopce czy tam w stronie www link do strony oznaczonej jako podejrzana czy tam wręcz zawirusowana i stąd niektóre wirusy po ściągnięciu bazy podejrzanych stron wywalają się błędem na forum.

Ogólnie raczej ciężko mi sobie wyobrazić, żeby forum miało być zawirusowane, nic nie instalujesz nic nie pobierasz, a sam skrypt jest oficjalny i sprawdzony.

Domyślnie

Tak z ciekawości... nie mam pojęcia skąd się wzięła ta strzałka, mam to od 2-3 dni. Jakieś propozycje?
    Jakoś strasznie mi nie przeszkadza, ale sama jej obecność powoli zaczyna irytować

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów