hah miło mi bardzo![]()
Szukaj
hah miło mi bardzo![]()
super.zdj. 5 jakim szkłem? 85mm?
i co ja mam tu napisać?
24-105L , było pewnie blisko tego co napisałeś czyli między 70 a 90stałek się jeszcze nie dorobiłem ...a nie sorry , mam plastikową 50tkę 1.8 II
![]()
Wśród tych zachwytów wtrącę jednak inną opinię.
Kiedy ogląda się te zdjęcia, to modelka tak bardzo zlewa się z tłem, że prawie jej nie widać. Tła dobierasz piękne, ale chyba nie do tego rodzaju fotografii.
Przy 7 bardzo nie podoba mi się ustawienie modelki - jest na to zbyt chuda. W 6, może dzięki barwom, tak tego nie widać.
Może się mylę, ale wydaje mi się, że modelka powinna się bardziej odcinać, powinna być bardziej widoczna. Pomysły masz fajne, ale popracuj jeszcze![]()
To, czego nie zrobiłeś zawsze będzie ważniejsze od tego, co zrobiłeś.
dziękuję za opinię - jasne że będę pracował - w końcu dopiero zaczynam
co do tła dla fashion - oj tu bym polemizował![]()
Tła mi się podobają, ale modelka chyba powinna być na nich bardziej widoczna, bo, jak się domyślam, jest ona tematem, a nie tylko składnikiem tego tła![]()
To, czego nie zrobiłeś zawsze będzie ważniejsze od tego, co zrobiłeś.
modelka jest na nich widoczna dokładnie w takim stopniu w jakim chciałem żeby była
szanuję opinie ale to mocno subiektywne - po prostu uprzedzam że nie wpłynie ona na moje kolejne prace
chętnie poznam opinie innych forumowiczów na ten temat (i nie tylko oczywiście)
Mam wrażenie że zamieściłeś lepsze prace niż na forum Canona obróbka dojrzalsza, choć muszę przyznać rację przedmówcom - temetem jest moda - znaczy ubiór - zatem on powinien przyciągać wzrok , modelka i tło to rzecz drugo/trzeciorzędna i w takiej kolejności powinny być postrzegane. W twoich zdjęciach nie zawsze jest ta kolejność niestety.
P.S. Niestety dodałeś również zdjęcie którego nie lubię - z wzorkami na dywanie i paskudnym sreberkiem między nogami.
Ostatnio edytowane przez Andrzej Max ; 20-12-2011 o 21:00
zdjęcia i modelka b. mi się podobają. Widać, że to nie pierwsza sesja tej modelki przed obiektywem. Stylizacje b. na tak.
Ogólnie świetna robota i niezła obrobka. Czasem może ciut zbyt plastikowo, ale bardzo nie razi.
Gratuluje setu
Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...
dziękuję za kolejne opinie , mam nadzieję że po nowym roku będę miał chwilę na kolejne sesje
Andrzej Max - chyba masz rację z tą obróbką - zdjęć tu jest mniej niż na CB - czyli zrobiłem jakąś tam selekcję
...w połączeniu z faktem że PS używam jakoś od sierpnia tego roku (czyli tuż po zakupie puszki) wynika mi
że coś tam obrabiam lepiejno nic , uczę się dalej bo samo się nie zrobi
![]()
Skontaktuj się z nami