Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie

Zawsze można odsunąć trochę lampę i zwiększyć moc, światło będzie ostrzejsze, ale mniejsze różnice w natężeniu światła na poszczególnych planach.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wer Zobacz posta
    Zawsze można odsunąć trochę lampę i zwiększyć moc, światło będzie ostrzejsze, ale mniejsze różnice w natężeniu światła na poszczególnych planach.
    -
    Cytat Zamieszczone przez darduch Zobacz posta
    Problem jest tego typu, że mam w tej chwili bardzo małe studio, wręcz domowe.
    Cytat Zamieszczone przez darduch Zobacz posta
    czy BD 50cm dam rade doświetlić całą sylwetkę jeżeli lampa będzie w odległości do 2m od modela?

Domyślnie

nie wiem czy ci to w jakiś sposób pomoże, odległość fotografowania ok 3metrów (35 dla dx 100% kadru z aparatu bez jakiejkolwiek obróbki), a prawej strony Beauty dish 50cm, z lewej strony goła czasza parasolowa
    zachowany exiff (możesz sprawdzić parametry)
    Ostatnio edytowane przez bogdi64 ; 15-12-2011 o 22:41
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Wielkie dzięki za pomoc. Wybór padł na beauty dish 50 cm. W elfo będę mógł w razie czego wymienić na 70 cm, jeżeli będę potrzebował większego. Okazało się, że maksymalnie dam rade oddalić lampe do 3 m, wiec wychodzi na to, że będzie dobrze. Zdjęcie bogdi64 rozjaśniło mi sytuację. Dziękuje jeszcze raz za pomoc i rady.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdi64 Zobacz posta
    tak się zastanawiam, czy dla ciebie nie były by dobre wrota ? - a do zmniejszenia mocy szary filtr (folia)
    Do czego te wrota? Do beauty?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów