Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie Aleja na północ

Ostatnio strasznie ciężko o kawałek bezchmurnego nieba. Udało się wstrzelić w okienko na dość krótki czas. Może jakieś uwagi co do tego zdjęcia? Zapraszam do oglądania i komentowania.

Domyślnie

Fajne fajne
    Teren oświetlony światłami samochodu?
    D800 | D750 | N14-24 | N50 1.8G | N85 1.8G | 70-200 2.8G VR II | TC-20E III | MANFROTTO 055XPROB & MH055M0-RC4 | NiSi

Domyślnie

Dziękuję. Cały teren oświetlony jest światłem odbitym od księżyca. Jak jest w pełni bądź blisko niej wtedy noc jest bardzo jasna. Sama aleja jak napisałeś oświetlona światłami samochodu na ułamek sekundy. Dzięki za odwiedziny. Pozdrawiam.

Domyślnie

Mnie ten oświetlony dół trochę przeszkadza w odbiorze, odciąga wzrok od nieba (jakby to ta droga była najważniejsza, a "gwiezdne łuki" powstały przypadkowo) Jaki miałeś czas naświetlania?

Domyślnie

Bardzo fajne te kręcioły .
    Dół bym jednak trochę przygasił, bo zbyt mocno zwraca na siebie uwagę .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    Bardzo fajne te kręcioły .
    Dół bym jednak trochę przygasił, bo zbyt mocno zwraca na siebie uwagę .
    Zgadza się.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kkokosz Zobacz posta
    Mnie ten oświetlony dół trochę przeszkadza w odbiorze, odciąga wzrok od nieba (jakby to ta droga była najważniejsza, a "gwiezdne łuki" powstały przypadkowo) Jaki miałeś czas naświetlania?
    Dzięki za celną uwagę. Raczej macie jednak rację, że ciut za jasna ta alejka. Co do czasu to każda z "klatek" po 30sec. A jest ich tu około 110. Pozdrawiam.

Domyślnie

Podoba się, chociaż... jak dla mnie może ciut za mało klarowny kadr, te krzaczki po prawej rozpraszają, ale generalnie fajnie, wiem jak trudno jest znaleźć kadr na gwiazdki. A bez tej jednej klatki z doświetlaniem alejki lepiej wygląda?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ankasz007 Zobacz posta
    Podoba się, chociaż... jak dla mnie może ciut za mało klarowny kadr, te krzaczki po prawej rozpraszają, ale generalnie fajnie, wiem jak trudno jest znaleźć kadr na gwiazdki. A bez tej jednej klatki z doświetlaniem alejki lepiej wygląda?
    Nie wiem czy lepiej? Też się nad tym zastanawiałem i wybrałem z doświetleniem alejki. Ale proszę do oceny i porównania bardziej naturalny kadr...

...i jak, które?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów