Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Pod wodą wyzwalacze radiowe 2,4GHz będą działać słabo. Woda tłumi najmocniej tę częstotliwość. Więc wyzwalacze o niższych częstotliwościach lepiej.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

To nawet nie chodzi o to, że to jest najtańsze rozwiązanie - jest po prostu jedyne.
    Jeśli chcesz robić zdjęcia pod wodą masz trzy możliwości:
    1. Kupić kompakt, który jest wodoszczelny - coraz więcej takich jest i nawet nie najgorszy obrazek mają niektóre
    Dla lustrzanek są już tylko dwie opcje
    2. Profesjonalna obudowa kosztem przekraczająca koszt sprzętu w niej zamkniętego - dla casual'a całkowicie poza zasięgiem
    3. Worek - tanie, jeśli kupi się dobrą markę to w miarę pewne, no i przede wszystkim jedyne dostępne dla ludzi nie zajmujących się zawodowo tym rodzajem fotografii

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    To nawet nie chodzi o to, że to jest najtańsze rozwiązanie - jest po prostu jedyne.
    Jeśli chcesz robić zdjęcia pod wodą masz trzy możliwości:
    1. Kupić kompakt, który jest wodoszczelny - coraz więcej takich jest i nawet nie najgorszy obrazek mają niektóre
    Dla lustrzanek są już tylko dwie opcje
    2. Profesjonalna obudowa kosztem przekraczająca koszt sprzętu w niej zamkniętego - dla casual'a całkowicie poza zasięgiem
    3. Worek - tanie, jeśli kupi się dobrą markę to w miarę pewne, no i przede wszystkim jedyne dostępne dla ludzi nie zajmujących się zawodowo tym rodzajem fotografii
    Nie zapominajmy o opcji 4: N I K O N O S
    - poza analogowością zdjęć, same zalety: wodoszczelność do 50 m, optyka skorygowana pod wodę, koszt to ułamek ceny sztywnej obudowy, dużo osprzętu (do makro / błysk lampami SB-100~105)

Co do worka aquapack:
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...wodai-pod-woda
    Nikoniarz-majsterkowicz

Domyślnie

Ja ze swoim lustrem schodziłem w wakacje pod wodę. Zaopatrzony byłem w coś a'la aquapack z tą różnicą, że z przodu nie było szybki a przezroczysta folia. Strata jakości na brzegach była znaczna, ale występowała na raczej niewielkim obszarze. 18-55 nie dawał rady, silnik nie miał mocy, żeby poruszać mordką obiektywu w futerale naciskającym na szkło. Podejście drugie zrobiłem z 18-105, obiektyw idealnie pasował do rozmiarów więc "przód" futerału rozłożył się równo i wszystko działało miodnie. Oczywiście "podwodne opakowanie" było wcześniej sprawdzone na tysiąc sposobów pod kątem szczelności. A kosztowało mnie mniej niż 30 złotówek. I nawet na tym zarobiłem Jak wygrzebię gdzieś, to wrzucę zdjęcie.
    Ostatnio edytowane przez Ebeb ; 18-12-2011 o 12:51

Domyślnie

mnie kusi zeby zapakowac d300s i sigme 10-20 w worek i wsadzic pod wode, ale obawy sa

Domyślnie

Do mojego ta Sigma się nie mieści, pewnie są też jakieś większe rozmiary. Próbuj, do odważnych świat należy

Domyślnie

Niby tak, ale to koszt koło 700 stówek, więc przypuszczam, że coś koło prostego kompakcika, więc opcja jak pkt 1 (chociaż oczywiście jakość zdjęć będzie pewnie dużo lepsza).

Domyślnie

Ale on strony www przegląda a nie zdjęcia robi... ;PP

To dopiero trzeba być od forum uzależnionym...

Domyślnie

Zdjęcie robione specjalnie na konkurs, chodziło o pokazanie ciekawych miejsc, w których się korzystało z mobilnej wersji serwisu.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów