Close

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 95

Smile jaka drukarka do A4?

witam i ponownie ja z pytaniem. przeszukiwalem forum by znalezc odpowiedz na nurtujace mnie pytanie, owszem znalazlem pare watkow lecz nie dokonca odpowiadajacych na nie. musze kupic drukarke do zdjec, glownie format A4 jak sie da to wiekszy(nie musi)(oraz wszystkie mniejsze formaty, ktore domyslam zawieraja sie w uprzednich). zastanawiam sie nad wyborem firmy zalezy mi na jakosci(chyba jak kazdemu) oraz na pozniejszej cenie ...(tuszy?). chcialbym przeznaczyc do 1tys zl. moze ktos spotkal sie z jakas dobra drukarka w tej cenie w ostatnim czasie. wielkie dzieki za pomoc- pomogliscie juz w wyborze puszki z ktorej jestem mega zadowolony , za co dziekuje teraz
    "Cos" optymistycznego

D200+ 18-200 VR i jakis tam filterek

Domyślnie

Moim zdaniem wybór jest prosty - Epson R800 lub R1800 (A4+ lub A3+) Jakościowo praktycznie jak lab, cenowo - 800 kupisz trochę powyżej, 1800 będzie droższa. MZ warto dołożyć do R1800, bo masz jeszcze nadruki na CD i większy format. Co do tuszy - są zamienniki, ale wybór oczywisty albo dobre wydruki, albo oszczędność na atramentach.

Domyślnie

Zdecydowanie tak jak przedmówca Epson Stylus Photo R800 (A4) lub R1800 ( A3+ ) .Ewentualnie jeśli podchodzisz do foto nie do końca profesjonalnie to Epson Stylus Photo R360 lub R265 - nowe drukarki korzystające z nowych tuszy Claira.

Co do eksploatacji nie jest droga R800 - wiadomo, jakość kosztuje troszeczke Pamiętaj tylko o tym aby stosować papier fotograficzny dobrej jakości i dobrej marki. Nie ma sensu wkładać zwykły papier foto do takiej drukarki poniewaź jest to tylko strata tuszu

Pozdrawiam

Domyślnie

Myślę, że godna uwagi jest też Stylus PHOTO R340. Na oryginalnych materiałach Epsona daje naprawdę przyzwoite rezultaty, drukuje sześcioma tuszami. Z papierów innych producentów próbowałem Ilforda z bardzo dobrymi wynikami, z tym zastrzeżeniem, że co najmniej problematyczne jest stosowanie udostępnianych przez Ilforda profili ICC. Po prostu kolory są wtedy zdecydowanie przestrzelone.

Domyślnie

Niestety, materiały Ilforda miałem okazję testować na R9800 i porażka. Zdecydowanie polecam EPSONA i FUJI - do fuji masz w necie tabelki, który profil epsona odpowiada danemu profilowi Fuji - sprawdza się świetnie!

Domyślnie

Co do wyboru - jeśli kupisz tańszą, to zawsze będziesz żałował, że nie kupiłeś R800 albo R1800 zwłaszcza, jak zobaczysz z nich wydruki...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aldus Zobacz posta
    Stylus PHOTO R340.
    Stosunkowo stara seria. Trzeba iść do przodu R340 jest ok ale R800 jest lepsza.

Natomiast papiery Ilforda zdecydowanie odradzam. Zdecydowanie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Niestety, materiały Ilforda miałem okazję testować na R9800
    Masz chyba na mysli Pro 9800, Stylus Pro 9800

Domyślnie

oczywiście moje przeoczenie

Domyślnie

no to widze ze wybor jest prosty R800 chyba ze po sprawdzeniu funduszy bedzie mnie stac na R1800- wielkie dzieki
    "Cos" optymistycznego

D200+ 18-200 VR i jakis tam filterek

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów