nie przejmuj sie tym tak bardzo, clone stamp zalatwi takie cos bez problemu. Z drugiej strony mozna się troche zdenerwowac.. tak jak radza koledzy, podmuchaj troche.
Szukaj
nie przejmuj sie tym tak bardzo, clone stamp zalatwi takie cos bez problemu. Z drugiej strony mozna się troche zdenerwowac.. tak jak radza koledzy, podmuchaj troche.
No to jak, mam się przejmować czy nie? Zresztą dmuchać na razie nie będę, skoro nic nie ma to nie będę pyłu wzniecał w puszce. Z drugiej strony, jak czytałem o tym, jak ludzie tekturkami i izopropanolem filtry czyszczę a do tego widziałem znajomego jak grzebał w puszcze paluchem i chusteczką to wcale się nie martwię![]()
D70s, F90, pięć szkieł i coś tam jeszcze
eeee nie przejmuj sie. Kazdego zdjecia nie bedzies w PS czyscil, z czasem wogule zapomnisz albo samo spadnie albo w koncu sie wnerwisz odslonisz matryce i dmuchniesz czyms i bedzie git.
D80, FM2n + konfitury w spiżarce ;]
"- Po co wasze swary głupie,
- Wnet i tak zginiemy w zupie!" J. Brzechwa
no jak nie chcesz edytowac i uwazasz ze fotek nie przepuszcza sie przez program (tak tez mozna, nie mowie ze to zle) to wtedy czysc, u mnie wszystko leci przez soft do obrobki. wiec przy okazji raz kliknac w taka plamę to dla mnie zadna robota, ale kazdy lubi cos innego. to tylko taka moja propozycja
pozdrawiam
ot i po klopocie razem ze strzałka
![]()
Generalnie u mnie każde zdjęcie, które nie ląduje w archuwim przechodzi przez soft, no nie ma siły, jesli robie grafike do druku zawsze trzeba coś poprawić, odszumić, wyostrzyć, więc zdjęcie kropki softem to nie kłopot. Pytanie czy trzymanie paprochów na filtrze na dłuższą mete mu nie zaszkodzi.
D70s, F90, pięć szkieł i coś tam jeszcze
odświeżę tematile może kosztowac wymiana filtra na matrycy w nikonie d70?
pozdrawiam
Obi
Skontaktuj się z nami