Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Brud?

Domyślnie

Dzięki, dziś po południu spróbuje! Grunt, że nie ma tłustych plam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michaszek Zobacz posta
    Dzięki, dziś po południu spróbuje! Grunt, że nie ma tłustych plam
    z płynami to juz ostateczność. miałem podobnie, tzn. grucha nie dawała rady... pomógł pędzelek.
    jeżeli bedziesz miał podobnie to poszukaj wątków o pędzelkach z włosia nylonowego (TORAY).
    same klamoty...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastiann Zobacz posta
    sposób to w sumie zachowanie ludzkiej "ostrożności" przy zmianie szkła
    ...i częste czyszczenie okolic obudowy wizjera - zwróćcie uwagę, jak dużo się tam zbiera pyłków, niby nie wiadomo, skąd...
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    ...i częste czyszczenie okolic obudowy wizjera - zwróćcie uwagę, jak dużo się tam zbiera pyłków, niby nie wiadomo, skąd...
    ze skóry i włosów przypadkiem zdjąłem muszlę.. odkryłem nowe, ukryte życie. aparatu. moze nie byl to efekt spod klawiszy w klawiaturze ale dosc przerazajacy :d w komorze flasha tez sie duzo syfu zbiera:/ a babole z wnetrza usuwam spraydusterem, zadnych przedzelkow, im bardziej ingeruje tym szybciej o "o k..., bylo wogule nie ruszac!"
    D80, FM2n + konfitury w spiżarce ;]
    "- Po co wasze swary głupie,
    - Wnet i tak zginiemy w zupie!"
    J. Brzechwa

Domyślnie

Tak, masz rację. Ale zwróć uwagę, jaki "przeciąg" powstaje przy wizjerze przy energicznej zmianie ogniskowej...
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez israel Zobacz posta
    Podmuchaj dobrze duza grucha, ja tez mialem jakies syfki ktorych nie bylo widac, duza grucha i dobry nacisk rozwiazaly sprawe .
    pozdrawiam
    w najgorszym przypadku izoprpopanol
    |D90|D7200|S10-20|35 f1.8|18-105vr |T70-300VC |T150-600VC |
    FOTKIJETPHOTOS,AIR FOTO

Domyślnie

Pamiętaj że brud jest w połozeniu "lustrzanym" czyli jak na focie z lewej to jest z prawej strony, jak go widac to z pewnościa jest, niestety
    D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.

Domyślnie

Wiecie co, zanim wczoraj poszedłem do sklepu po gruchę (bo takowej nie miałem) ustawiłem sobie aparat obiektywem w kierunku mojej ślicznej podłogi i zacząłem pstrykać, seriami po kilka zdjęć, z krótkimi i długimi czasami i wiecie co, pyłki zniknęły... Chyba je podmuchy lustra wywiały w jakieś ciemne zakamarki puchy

Fajna sprawa, ale gruchę, izopropanol i ściereczki hamy muszę zdobyć Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez michaszek ; 08-03-2007 o 11:08
    D70s, F90, pięć szkieł i coś tam jeszcze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MYSZ Zobacz posta
    Pamiętaj że brud jest w połozeniu "lustrzanym" czyli jak na focie z lewej to jest z prawej strony, jak go widac to z pewnościa jest, niestety
    nie tylko lustrzanym bo nie tylko strony sie zmeiniaja ale gora i dol tez.. przez sordek obrazu w lustrze na glowie nie stoisz:P
    J. Brzechwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    Tak, masz rację. Ale zwróć uwagę, jaki "przeciąg" powstaje przy wizjerze przy energicznej zmianie ogniskowej...
    hehe nie zwrocilem na to uwagi jakos inaczej oko trzymam przy muszli, nie opieram brwi tylko policzek o body (prawym okiem patrze).. ale sprawdze w domu z ciekawosci ;] KIT ma takie szczeliny na tubusie ze juz tam cisnienie sie wyrownuje w duzym stopniu ja tam ciagle zachuchany mam ekran pod szybką zabezpieczającą
    J. Brzechwa

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów