Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Natala

Domyślnie Natala

Dzisiaj drugie testy lustra .... i zabawa światłem,a także CLSem

efekty

1.

2.

3.

4.

a tu znowu wasza krytyka
    | D600 | D90 | N 35 1.8 | N 50 1.8 |T17-35 2.8-4| S 70-200 f2.8 | plecaczek

Fejs

Domyślnie

Na każdym zdjęciu dłone ciemniejsze i wpadające za bardzo w czerwień. Pobawiłbym się obróbką i wyrównał kolorystykę

Rajstopy na 1 niepotrzebne, czynią nogi pomarańczowymi
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remiksson Zobacz posta
    Na każdym zdjęciu dłone ciemniejsze i wpadające za bardzo w czerwień. Pobawiłbym się obróbką i wyrównał kolorystykę

Rajstopy na 1 niepotrzebne, czynią nogi pomarańczowymi
    dzięki postaram sie z tym powalczyc

Fejs

Domyślnie

Na każdym zdjęciu nochal olbrzymi wychodzi - jak zawsze twierdziłem - 50 nawet na małej matrycy nie jest portretówką, co najwyżej do portretu się nadaje ale nie zawsze. W tym przypadku na pewno nie. Wypadało by odesłać kolegę do lektury obowiązkowej zamieszczonej na początku działu oraz lektury książek o fotografii portretowej , bo długa jeszcze droga do portretu. Życzę powodzenia.

Domyślnie

To aby dobić leżącego, na czwartym coś nie tak z ostrością.
    totalna amatorka

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej Max Zobacz posta
    jak zawsze twierdziłem - 50 nawet na małej matrycy nie jest portretówką, co najwyżej do portretu się nadaje ale nie zawsze.
    No to nadaję się czy się nie nadaje?

Domyślnie

Andrzej Max ona ma taki nos . na 2. moze faktycznie wyglada nie zbyt fajnie,ale ten model tak ma

Fejs

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gomad Zobacz posta
    [B]... wyglada nie zbyt fajnie,ale ten model tak ma
    zatem należy zastosować dluższą ogniskową i skupić się na obserwowaniu światłocienia (szczególnie nosa), że nie wspomnę już o samym ustawieniu twarzy, kadrowaniu itp drobiazgach. No i schody do portretu naprawdę nie zawsze się nadają.

Cytat Zamieszczone przez manfred
    No to nadaję się czy się nie nadaje?
    nadaje, ale nie zawsze - inaczej - wbrew twierdzeniom wielu internetowych sprzedawców którzy zachwalają standardowe obiektywy jako znakomite portretówki na DX- to nie są obiektywy przeznaczone do portretu, bo mają zbyt krótką ogniskową. Portretowe obiektywy zaczynają się od ogniskowej 80/85 mm - najlepiej jak mają 100-120mm .
    Dalczego ? Bo w każdych warunkach i z każdą twarzą można nimi fotografować nie bojąc się że zrobi się z czyjegoś portretu karykaturę.
    Co do nadawania się - to czasami do portretu nadają się nawet szerokie kąty - co już udowodniło kilku fotografów - jak choćby przywoływany przeze mnie przykład Leszka Fidusiewicza - niegdyś fotoreportera dwutygodnika "Razem" i jednego z wybitniejszych fotoreporterów sportowych.
    Tyle że - podkreślę - krótkie ogniskowe - trzeba umieć używać zwłaszcza w portrecie.

Domyślnie

skóra jak i suche usta na zdecydowany nie.
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Domyślnie

dzieki szymon078 i Andrzej Max nigdy nie zwracałem uwagi na wizaż jako początkujacy a jak widac warto

dzieki za wypowiedzi i konstruktywna krytyke

Fejs

Uprawnienia umieszczania postów