Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    tak z ciekawosci to czym softy elfo bija na glowe szybkorozkladane od fripersa
    albo softy fomei ?
    aha zeby nie byo to pracowalem na wszystkich trzech i uwazam ze wykonanie jest bardzo podobne
    i jesli maja byc skladane i rozkladane to fripres
    marszull - miło Cię znów słyszeć/czytać szkoda mi tylko tego grida w gratisie w fv

Domyślnie

rzeczywiscie pare zlotych zostaje w kieszeni
    a softem z afe nie mialem stycznosci
    z fripersa tak i sobie szybkorozkladane chwale

Domyślnie

ja wlasnie szukam czegos z griadmi(strip 40x180 i 80x120) wiec szykorozkladane raczej nie wchodza w gre. elfo duzo drozsze od np quantuuma? szalu dostane z internetem co strone otwiera pol godziny wiec troche niezbyt fajnie mi sie szuka cen

Domyślnie

mam softa z gridem 60x90 z afe. Rozkłada się go bardzo szybko ( można zmontować go w minutę). Na jakość wykonania nie narzekam. Jedyne co to w wewnętrznym rozpraszaczu już przy pierwszym użyciu odpadło kółko, które przekłada się przez naciąg szybkiego rozkładania. Można żyć bez tego ( będzie się materiał strzępił). Ja użyłem młotka i założyłem to już porządnie, że nie odpadnie. Generalnie za tą cenę polecam.

Domyślnie

Z mojego doświadczenia to softboxy tanie od dobrych różnią się np tym że te drugie nie zmieniają koloru światła.
    Aktualnie pracuje na Photoflex, wcześniej miałem Elfo i kolor z softboxu był inny niż z reflektora.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Campsis Zobacz posta
    Z mojego doświadczenia to softboxy tanie od dobrych różnią się np tym że te drugie nie zmieniają koloru światła.
    Aktualnie pracuje na Photoflex, wcześniej miałem Elfo i kolor z softboxu był inny niż z reflektora.
    wiec jak Cie nie stac na Photoflex'a to bez sensu jest kupować Elfo zamiast taniej chinszczyzny bo i ten i ten zmienia kolor
    a tak poważnie to zdaje sobie sprawę, że jest różnica w softboxach i ich cenach, ale czy te ~100K w plenerze podczas robienia amatorskich zdjęć coś zmieni ??

p.s. tak w ogole to pytałem o różnice pomiędzy F&V i Freepower...

Domyślnie

taka odpowiedź dostałem od osoby handlującej tego typu sprzętem:
    "...wszystkie tego typu softbox- y są produkowane i jednej fabryce więc
    jakość jest identyczna.
    Różnią się marką w zależności o potrzeb odbiorców..."
    Nie wiem ile w tym prawdy, ale myślę, że to dobre podsumowanie tematu

Domyślnie

I to powinno zakonczyc ten watek.

Domyślnie

tak po paru tygodniach testow... zrozumiałem, że za jakość się płaci
    soft w teren całkiem ok, ale nawet jak na ta kase to szału nie ma....
    ogromny minus - temperatura barwowa ~100K + do temp. żródła światła

Domyślnie

Zamiast zakładać nowy wątek to pozwolę sobie tego trochę odświeżyć i się o coś zapytać. Chodzi mi o pierścień mocowania softboxu reporterskiego z mocowaniem bowensa. Czy ktoś z Was ma coś takiego i mógłby mi pomóc. Mam Lastolite Ezybox i chciałbym włożyć też lampę studyjną do niego. Problem w tym, że nie wiem czy średnica tego ustrojstwa będzie pasować do mojego softa. Pisałem z prośbą o podanie średnicy do fripersa ale jak na razie cisza z ich strony. Jakby ktokolwiek miał i by zmierzył byłbym bardzo wdzięczny.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów