Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Smile Komputer dla dzieciaka

Witam,

Chciałbym was prosić o radę jeżeli chodzi o dobór części do komputera stacjonarnego dla dziecka w wieku 3 podstawówki.

Cały zestaw tj. komputer monitor myszka klawiatura to kwota max 1500zł.

Komputer ma być tylko dla tego dziecka, nie wiem na co zwrócić uwagę, na pewno trochę będzie grał ale pewnie nie w takie produkcje które wymagają dużo ramu czy grafiki . Może za 2 lata odpali któreś z GTA.

Mama chłopca chciała by była możliwość podłączenia pod ten komputer TV, czyli wchodzi w grę wewn. tuner i ten w monitorze, teraz się zastanawiam czy są jakieś tanie monitory z wbudowanym tunerem z tego co się orientowałem to nawet pilot dodają do tego monitora więc w ogóle wypas dla dzieciaka.

Nie mniej jednak nie wiem co wybrać, mam tylko 1500zł(na same części+monitor)
    Proszę o radę,
    Nikon (d700, d80) + grip)) + N 50 f/1.4 + N 70-200 f/2.8 VRII + sb-900
    www.tomasztomaszewski.com.pl

Domyślnie

Cześć
    W tej cenie to troszkę ciężko z monitorem coś złożyć, myślałeś nad notebookiem?

Domyślnie

Mama nie chce notebooka. Stwierdziła że dziecko szybko go uszkodzi, bo jest za delikatny. Wiem, że ciężko z monitorami ale widziałem jakieś 22 benQ albo samsunga za 300-400 zł nowe. Wiadomo to nie jest szczyt marzeń tylko masówka ale dla niego to w zupełności wystarczy. Aha. Ona chce płaski monitor a nie jakiś klocek.

Domyślnie

Nie ma już CRT Moim zdaniem notebook będzie lepszym rozwiązaniem, a wcale nie są to takie delikatne urządzenia. Jeśli się dziecku (w tym wieku dość już dość rozumnemu) wytłumaczy, że delikatne, że drogie, że nie dostanie drugiego to nie będzie problemu, ale wiadomo - siła wyższa

Posprawdzałem ceny i żeby było coś sensownego to z monitorem ponad 2100 wyszło...

Domyślnie

ech to cienko, ale niestety na siłę nie przekonam mamy do laptopa więc odpada..

Domyślnie

No to szukaj czegoś na AM3, najlepiej Athlona X2, 2 GB RAM, dysk WD stoją w dobrych cenach, ale lepiej do Seagate 7200.12 albo Samsunga F3 dołożyć. Jakiś Radeon w stylu 6770 żeby jakaś gra poszła, a za ten rok czy dwa lata coś lepszego poszło, alternatywnie GTX 550 od nVidii. Obudowa i zasilacz też nie mogą być kiepskie, Fortron 400 i CoolerMaster obudowa. Będzie akurat Monitor w ten cenie to raczej obojętnie - BenQ będzie OK

Ostatnio edytowane przez haki ; 10-12-2011 o 13:46

Domyślnie

http://allegro.pl/monitor-lg-flatron...968952778.html - ja bym brał ten (pomijając zdjęcia ). "Twój" Samsung też się nadaje.

Domyślnie

okey monitor niech ten zostaje, LG,

myślę, że taka grafika mu wystarczy:

http://allegro.pl/point-of-view-gefo...968516652.html

Domyślnie

A ja myślę, że lepiej zainwestować tą kasę w płytę główną ze zintegrowanym układem graficznym i np. na urodziny kupić porządną kartę graficzną

http://allegro.pl/gainward-geforce-g...980465629.html - ta się spisze dobrze. Konkretnie ta, bo to model fabrycznie podkręcony.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów